COMUNICAT: davant l’1 d’Octubre

La convocatòria de l’1 d’Octubre ha derivat en una situació sobre la que Unitat pel Canvi vol expressar el següent:

1. A Unitat pel Canvi compartim l’àmplia demanda ciutadana de celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, però també tenim clar que aquest 1 d’Octubre no és el referèndum que necessitem, perquè la unilateralitat del seu full de ruta deixa fora bona part de la societat catalana.

2. A UpC condemnem la situació en la que es troben més de 700 alcaldes i alcaldesses de Catalunya, que han estat citats a declarar per part de la Fiscalia, la prohibició d’actes i de reunions polítiques, l’entrada de les forces de seguretat a impremtes i mitjans de comunicació, el segrest de revistes, la prohibició de campanyes polítiques i la irrupció en dependències del govern català.

En aquest sentit, el portaveu municipal d’UpC, Joan Berlanga, ha explicat que “la gent d’UpC som crítica amb l’immobilisme del PP i la seva deriva repressiva però també amb el precipitat full de ruta de JxS i CUP que ha tirat milles deixant-se mig país. Tanmateix el dia 1 serem al carrer mobilitzant-nos en defensa de la democràcia i del dret a decidir”.

3. I és que a UpC entenem que la resposta de l’Estat davant el manteniment de la convocatòria de Referèndum per part del Govern és, doncs, absolutament desproporcionada i ha convertit aquesta data en un espai de defensa del dret a decidir i altres drets fonamentals.

Així ho ha expressat Ramon Vidal, per qui  “cal que estiguem més units i que enfortim el diàleg, per fer front a la repressió i per defensar la sobirania de Catalunya“.

4. És per tot això que diumenge gent d’UpC serem al carrer per defensar els drets de tothom, acompanyant a qui vulgui votar i a qui no ho vulgui fer, per la defensa de la democràcia, els drets i les llibertats.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari