A Unitat pel Canvi debatem com encarar la segona part del mandat

Aquest dimarts 2 de maig Unitat pel Canvi ha celebrat una assemblea al centre cívic de Cal Balsach on s’ha valorat la situació política de la ciutat i com abordar la segona part del mandat del govern de canvi a Sabadell.

La valoració dels dos primeres anys de govern és en general positiva, malgrat tot l’assemblea de l’organització més votada de les forces que estan al govern ha plantejat quins són els aspectes a millorar i quines han de ser les prioritats d’actuació municipal durant el bienni 2017-19.

També s’ha debatut com abordar el desenvolupament dels compromisos establerts en el pacte acordat el 2 novembre del 2015 per les quatre forces que actualment conformen el govern municipal.

DEF 01

Valdivieso, López i Payà durant l’assemblea

Durant l’assemblea s’ha fet esment especial als acords que fan referència al proper mes de juny, com al fet que l’actual alcalde Juli Fernández ha de posar el seu càrrec a disposició de les forces que li van donar suport per garantir una nova investidura amb relleu a l’alcaldia, tal i com estableix l’apartat 3 de l’acord de govern que a continuació reproduïm:

3. UN GOVERN DE CANVI AL SERVEI D’UN PROJECTE POLÍTIC

El present acord programàtic i aquesta organització de govern es desenvoluparan a partir d’uns lideratges compartits entre les persones i les organitzacions que en formen part. El nou govern estarà format per 14 regidors organitzats en 4 àrees (annex 1).

Pel que fa a l’alcaldia, al juny del 2017 l’actual alcalde Juli Fernández posarà el seu càrrec a disposició de les forces que el van votar a l’ investidura al juny del 2015.

Les quatre organitzacions polítiques es comprometen a garantir una nova investidura amb el relleu a l’alcaldia al juny del 2017 pels dos anys restants de mandat que garanteixi la continuïtat del present programa de govern. Aquest procés es farà a partir del que va expressar la ciutadania a les eleccions del 24 de maig sense cap condicionant previ”.

Finalment l’assemblea també ha expressat la convicció que les quatre organitzacions que lideren el govern de canvi a Sabadell continuaran estant a l’alçada de les necessitats de la ciutat i que garantiran un govern fort i estable durant la segona part del mandat a partir del compliment del que es va pactar en el seu moment.

Al respecte el membre de la coordinadora Ernest Payà ha expressat que “la gent d’esquerres de Sabadell a les eleccions del 2015 ens van fer un encàrrec molt clar: poseu-vos d’acord, feu-los fora i remunteu la ciutat… i tots vam estar a l’alçada al juny del 2015 quan vam garantir un nou alcalde i vam formar més tard un govern amb tota l’esquerra neta de corrupció”. Per Payà, doncs, “ara també toca que totes les organitzacions estiguin a l’alçada, encarant amb responsabilitat la segona part del mandat, tal i com vam acordar. Estem segurs que així serà”.

DEF 02

L’Assemblea d’UpC s’ha celebrat a Cal Balsach

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari