A Unitat pel Canvi rendim comptes: 3 anys treballant per a la ciutat

Vidal, Berlanga i Navarro han explicat el balanç d'UpC dels tres anys de govern en una roda de premsa.

Vidal, Berlanga i Navarro han explicat el balanç d’UpC dels tres anys de govern en una roda de premsa.

• Fa 3 anys la ciutat necessitava tancar una etapa i començar-ne una de nova, i això ja és una realitat. En aquest procés UpC ha estat clau. Si les forces que configuren UpC no haguessin anat plegades en una mateixa candidatura no hi hauria hagut una majoria d’esquerres suficient per tancar l’etapa anterior i tenir un govern clarament d’esquerres com l’actual. Celebrem haver contribuït al canvi i haver estat a l’alçada de les circumstàncies.

• El naixement d’UpC no va ser fàcil, i des del primer minut hi va haver qui va intentar deslegitimar la nostra candidatura. Alguns ho van fer fins i tot a peu d’urna el mateix dia de les eleccions difamant i confonent els electors que buscaven la nostra papereta de vot. Altres van intentar provocar l’expulsió de Podem dels membres provinents d’aquesta organització que participaven a UpC, però el temps posa les coses al seu lloc i avui ha quedat clar que som allò que dèiem, i hem esdevingut una organització estable i consolidada, amb 500 adherits i adherides de tots els barris de la ciutat, gent activa i compromesa amb els moviments veïnals i socials de la ciutat.

• A UpC en aquests 3 anys ens sentim especialment orgullosos d’haver avantposat sempre l’interès general de la ciutat per sobre de l’interès del nostre partit. Tal i com ho vam demostrar al juny de 2015 quan vam facilitar la investidura del candidat d’ERC -després que es vetés al candidat d’UpC- amb l’objectiu d’evitar que els protagonistes de l’etapa anterior continuessin a l’alcaldia o quan al juny de 2017 vam apostar per continuar treballant per la ciutat des del govern, malgrat l’incompliment de l’acord del relleu pactat al novembre de 2015, en el qual s’establia que la segona part del mandat havíem de tenir la responsabilitat de l’alcaldia com a força més votada del govern.

• També ens sentim orgullosos de la nostra feina al govern de la ciutat. Durant aquests 3 anys nosaltres hem aportat estabilitat, amb mirada territorial de ciutat, fent obra de govern i, en cap cas, no hem generat cap crisi o polèmica. Els regidors d’UpC hem executat més del 70% de les accions del Pla d’Actuació Municipal de les nostres regidories.

• La rendició de comptes és un element essencial del nostre projecte. A les campanyes tothom parla de rendir comptes, però a l’hora de la veritat sovint no passa. A UpC no és el cas, cada setmana fem pública tota l’activitat del grup municipal i tothom que vulgui la pot consultar a la nostra web. A més, ara, coincidint amb el 3r aniversari hem endegat la campanya “Tres anys fent el que dèiem” on mostrem allò que dèiem durant la campanya electoral i el que fa el govern on participem (vegeu fil a http://bit.ly/3anysfentelquedeiem). Com es pot veure, el grau de coincidència és molt alt i creiem que ens permet dir que estem complint l’encàrrec d’aquells que ens van votar.

 

• Estem satisfets, però som conscients que no hi ha lloc per a triomfalismes. El govern funciona i el pla de mandat es va portant a terme. Tanmateix, sabem que la ciutadania espera encara més d’aquest govern i que -al nostre entendre- hi ha alguns aspectes a millorar, com la rapidesa a donar resposta a algunes demandes ciutadanes, una millor coordinació en algunes actuacions del govern i més capacitat d’arribar acords amb l’oposició, entre altres. Des d’UpC treballarem aquest any que resta per acabar el mandat havent millorat aquests aspectes.

• També volem expressar la preocupació pel rumb que està prenent la política catalana. La situació és greu. Per una banda, ens preocupa la falta de diàleg i de tarannà democràtic que està mostrant el govern del PP davant la demanda dels ciutadans que volen superar l’actual marc autonòmic de Catalunya, i per altra banda, també ens preocupa el plantejament de l’actual govern de la Generalitat, que sense tenir el suport de la majoria de catalans i catalanes, vol tirar endavant una República catalana a partir del resultat d’un referèndum sense les suficients garanties democràtiques, com va ser el del passat 1 d’octubre. Tot plegat està creant una espiral d’enfrontaments on cada cop hi ha més presència de fervor nacionalista, que aposta per reduir la complexitat de la societat catalana a dos blocs identitaris. Aquesta tendència ens preocupa i no contribueix a dos elements essencials en una ciutat: la cohesió i la convivència. En aquest sentit des d’UpC volem destacar dues qüestions: la primera és que des de la nostra formació no contribuirem a la política de confrontació de blocs imperant i que treballarem sempre per posar la fraternitat i el diàleg per davant de l’enfrontament i la divisió; i la segona, que malgrat que la situació és preocupant, tenim clar que el nostre grup municipal està al servei de la ciutat, i com fins ara, centrarem els nostres esforços en les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat amb l’objectiu que al maig de 2019 aquest govern hagi complert el seu pla de mandat i deixar així la ciutat millor de com la vam trobar.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari