Arrenca Catalunya en Comú Podem a Sabadell

Aquest divendres ha tingut lloc a Sabadell la primera trobada de persones inscrites a Catalunya en Comú i a Podem, per coordinar els diferents treballs que duran a terme per encarar la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Ha donat la benvinguda a la trobada en Joan Berlanga, portaveu d’Unitat pel Canvi, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament i membre de la coordinadora de Catalunya en Comú, destacant “la sort d’estar impulsant avui aquí un nou espai polític que comença de zero” i que integra “la gent d’esquerres, les persones d’EUiA, d’ICV i de Podem, la gent compromesa que ha militat en diferents moviments veïnals, socials i sindicats“.

Sobre la situació política actual, Berlanga ha denunciat que “a Catalunya els darrers anys el debat polític ha estat monopolitzat pel Procés i s’ha obviat massa sovint el que afecta al dia a dia de les persones: educació, salut, dependència,…“, qüestions que, ha reivindicat, “són les que prioritzem en aquest espai polític que avui arrenquem, tenint molta transversalitat interna respecte a quin encaix ha de tenir Catalunya dins d’Espanya o si ha de ser independent“. En aquest sentit, per Berlanga és “fonamental” que a Catalunya “es trenqui la política de blocs que ens ha dut a la situació actual“.

Joan Berlanga, marta Campoy i Ernest Payà

Joan Berlanga, marta Campoy i Ernest Payà

A continuació ha parlat Ernest Payà, també membre d’Unitat pel Canvi i de la coordinadora de Catalunya en Comú, que s’ha congratulat per “la integració de Podem a la coalició, que era la pota que faltava en aquest nou espai, una decisió que Payà ha recordat que va ser presa per les bases, donant un amplísim suport a sumar-s’hi.

Sobre la coalició Payà ha destacat que treballa per millorar la vida de les persones, recordant també algunes dades sobre l’augment de la precarietat, dels suïcidis, de les llistes d’espera, “i una disminució de l’esperança de vida els darrers 7 anys“. “Hem de treballar i molt, per justícia social“, ha conclòs Payà.

El 4 de desembre, comença la campanya

En darrer lloc, els i les participants a la trobada s’han dividit en grups de treball per debatre i acordar com encararan la campanya. En aquest sentit, la campanya de la coalició donarà el seu tret de sortida el proper 4 de desembre, una estona abans de la mitjanit, a la plaça del Mercat Central.

La llista de Catalunya en Comú Podem està encapçalada per un sabadellenc, l’historiador Xavi Domènech. També l’acompanyaran els sabadellencs Eduard Navarro (43), Marta Campoy (59) i Alícia València (S2).

CeC-3 960

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari