Celebrem el primer aniversari d’Unitat pel Canvi

Unitat pel Canvi a Sabadell ha celebrat el seu primer aniversari d’existència amb un sopar a la masia de Can Jonqueres, on han participat prop de dues-centes persones que s’han reunit per compartir, en un ambient lúdic, aquest any de treball que ha fet possible portar el canvi al govern de la nostra ciutat.

El sopar ha comptat amb la presència de dos representants de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament i veïns del Vallès Occidental, Marta Ribas i Joan Josep Nuet, i dos membres del Congrés per En Comú Podem, Aina Vidal i el sabadellenc Joan Mena, que han fet breus salutacions per agrair el compromís d’Unitat pel Canvi amb les diferents candidatures de confluència pel canvi més enllà de la nostra ciutat.

01

D’esquerra a dreta: Ramon Vidal, Navarro, Aina Vidal, Berlanga, Mena, Ribas, Nuet i Hinojo.

També els nostres regidors, Joan Berlanga, Ramon Vidal, Elena Hinojo i Eduard Navarro, han intervingut durant el sopar amb una crida per enfortir la participació veïnal i popular com la millor eina per donar suport al govern municipal en la seva feina. En aquest sentit, Berlanga ha explicat que “a Unitat pel Canvi ens sentim molt orgulloses i orgullosos d’haver creat un nou espai polític de confluència d’esquerres, amb presència de tots els barris de la ciutat, que ha estat clau per aconseguir el canvi de govern que la majoria de la ciutadania desitjàvem”. Respecte a les perspectives de futur i als reptes que se’ns presenten, Berlanga ha defensat que “per ser capaços de donar resposta als problemes de les classes populars, l’esquerra neta de corrupció encara tenim pendent una major confluència política” que passa, segons el portaveu municipal d’UpC, “per tenir actituds humils i col·laboratives, en contraposició a certa supèrbia i sectarisme encara present en certs sectors de l’esquerra”.

Celebració i reivindicació

Durant el sopar hi ha hagut lloc per diversos pronunciaments, com un de solidaritat amb les persones refugiades, recordant la situació que pateixen els milions de persones que fugen de la guerra i el terror a Síria, denunciant que la UE incompleix la seva pròpia normativa en negar-se a acollir-les i reclamant que Espanya rebi a les 17.000 persones a les que es va comprometre a acollir (només s’han acollit 18), exigint més recursos en l’atenció a aquest drama humanitari o l’establiment de vies segures, entre d’altres reivindicacions.

A continuació s’ha fet un esment especial als compromisos d’Unitat pel Canvi amb la lluita per la plena igualtat de les dones, ressaltant les dificultats afegides que tenen les dones, pel fet de ser dones, en la participació política i proposant canvis en les estructures i els models organitzatius per eradicar tot biaix de gènere.

A la celebració també s’han recordat diferents convocatòries, com la inauguració del carrer de la República el 14 d’abril, un acte en suport a les organitzacions d’ajuda als refugiats i les refugiades a Grècia pel dia 16 i la festa cívica del 23 d’abril, on Unitat pel Canvi tornarà a estar present.

02

Elena Hinojo intervenint durant un moment del sopar.

Els i les assistents també han rebut una publicació especial d’Unitat pel Canvi explicant què hem fet aquest any, quins són els eixos de la feina dels nostres regidors al govern municipal i informant de la propera Assemblea d’UpC al matí del dissabte 2 de juliol, al Centre Cívic de Sant Oleguer.

Finalment, s’ha presentat un breu vídeo que reuneix algunes de les millors imatges i escenes d’aquest primer any de vida i la celebració ha conclòs amb una peça de cabaret dels i de les Iaioflautes de Sabadell i una estona de música i ball.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari