Darrera quinzena de 2017

Què hem fet amb el teu vot?

Darrera quinzena de 2017


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dilluns 18

• El Parc Central tindrà una gran àrea de jocs infantils. Més informació.

• “Germinem circ”, un projecte nou per potenciar el circ social a diferents barris de Sabadell. Més informació.

Dimarts 19

• Sabadell engega el Programa de Mentoria en el marc del Programa Català de Refugi. Més informació.

• Sabadell posarà en marxa un programa per ensenyar a nedar a tots els nens i nenes. Més informació.

Dimecres 20

• Nou curs de voluntari de l’Esport Escolar “Joc i Esport”. Més informació.

Divendres 22

• Sabadell impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania del cost de no reciclar. Més informació.

reciclatgenotis_8e97ea412c81c9242874b841db9273e5

• L’Ajuntament i la Creu Roja impulsen un nou servei de menjador per a alumnes de l’Institut Jonqueres. Mitjançant un conveni, 30 joves de la zona nord podran accedir al servei de manera gratuïta. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “amb la introducció de la jornada intensiva a Secundària, molts instituts van perdre el servei de menjador. Ara, amb aquesta iniciativa, intentem pal·liar aquesta situació introduint un servei de menjador per a adolescents al nord de la ciutat”. Més informació.

DRqkMd4X0AESroN

Dimecres 27

• L’Ajuntament continua millorant les hortes del riu Ripoll. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, i el regidor de Treball i Empresa, Edu Navarro, han visitat l’horta. Berlanga ha afirmat que “Estem molt satisfets d’haver convertit un espai on hi havia barraques d’uralita i somiers en una horta ben endreçada al servei de la població i dels veïns amb rendes baixes que vulguin disposar d’un hort municipal”.

hort3

Edu Navarro ha afirmat que “des de l’Ajuntament apostem per continuar format i donant una oportunitat laboral a persones en atur també en l’àmbit de l’horticultura ecològica, com un model de cultiu en expansió”. Més informació.

Dijous 28

• S’estrena el Programa UBICAT per a persones en recerca de feina. L’objectiu general d’UBICAT és atendre de forma personalitzada cada participant. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “és una bona notícia poder comptar amb un programa més que ajudi les persones de forma individualitzada a orientar la seva carrera professional i posar els fonaments per trobar una feina”. Més informació.

• Les obres a l’avinguda Concòrdia i al parc de les Aigües començaran les properes setmanes. Més informació.

Divendres 29

• Els Casals d’hivern ofereixen aquest Nadal prop de 350 places per a infants i adolescents en situació desafavorida. En paraules del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “una de les grans àrees d’acció del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu passa per reduir les desigualtats educatives, facilitant que tothom pugui accedir als recursos educatius, especialment aquells infants i joves en situació vulnerable. Ningú pot quedar sense lleure educatiu per una qüestió econòmica”.

En aquest sentit –continua Berlanga–, des d’un principi el Govern de Sabadell hem tingut molt clar que el lleure és un element fonamental en l’educació i formació dels nens i nenes i per això hem treballat per potenciar-lo i reforçar-lo. Amb aquest objectiu, i entre altres accions, fa dos anys vam iniciar les places gratuïtes de casal d’hivern i enguany arribem ja a la tercera edició”. Més informació.

casalhivern2_628abed58606de867934596bd8110db3

• Un total de 364 persones podran formar-se i ser contractades amb els programes d’ocupació del 2018. L’acte de cloenda dels projectes de formació i treball s’ha celebrat avui amb la participació de 189 persones. Com indica el tinent d’alcalde, Joan Berlanga “amb aquests programes s’intenta ajudar a fer més fàcil el camí de tornada al mercat laboral de persones que tenen més risc d’exclusió laboral o social proporcionar-los l’experiència laboral en entorns real de treball i la qualificació necessària”.

DSNq9y0XUAAEoZw

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro afirma que “aquestes accions han de servir per avançar en la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, en la coresponsabilitat entre dones i homes, la no discriminació i l’eradicació de les diferències de gènere”. Més informació.

• L’Ajuntament de Sabadell rebutja l’augment de la tarifa de l’aigua. Fa responsables a la privatització del servei i a l’aplicació de l’article 155. El tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha assenyalat que “no és lògic augmentar la tarifa a una concessionària, la qual d’aquí un mes una sentència judicial li pot fer perdre la concessió del servei. Davant d’aquesta inseguretat jurídica, el més raonable en aquests moment era mantenir el preu de l’aigua”. Més informació.

Diumenge 31

• Prop de 2.000 participants corren la setena Cursa de Cap d’Any “La Nostra”. Més informació.


També


• Jèssica Albiach: «cal dur les polítiques socials de canvi dels municipis a la Generalitat perquè puguem viure en les millors condicions». Llegir la notícia sencera.

• Dimarts 19: Ramon Vidal present al lliurament de beques del Taulí i Joan Berlanga a la presentació del nou número de la revista Arraona.
• Dimecres 20: Ramon Vidal es reuneix amb representants de CIPO per parlar de projectes del 2018.

DRfnRabXcAAxnZP
• Dijous 21: Els quatre regidors participen a la jornada electoral del 21D.
• Divendres 22: Els quatre regidors participen del Ple municipal.
• Dimecres 27: Ramon Vidal al debat de política municipal de Ràdio Sabadell.
• Dijous 28: Els quatre regidors es reuneixen per valorar l’any.

435501465_287559

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari