Davant els talls de llum a Torre-romeu, Unitat pel Canvi reclama que Endesa vagi més enllà de substituir el transformador elèctric i reconegui l’avaria i substitueixi les línies de baixa tensió

Des d’Unitat pel Canvi volem, en primer lloc, manifestar la nostra satisfacció per formar part d’un govern que intenta donar resposta ràpida a les necessitats dels barris de Sabadell. En concret, volem felicitar al govern per la seva actuació davant dels talls de llum que ha patit el barri de Torre-romeu aquest estiu, atès que representants del govern municipal s’han reunit amb personal tècnic d’Endesa per tal d’arrencar el compromís de la companyia de renovar l’estació elèctrica de mitjana tensió que dóna servei al barri. Ja des de les primeres incidències, Joan Berlanga, en aquell moment alcalde accidental, es va reunir amb representants de l’Associació de Veïns per tractar la qüestió i va recollir les seves demandes per traslladar-les als regidors corresponents. També volem felicitar al govern per haver mantingut trobades amb veïnes i veïns de Torre-romeu per tal de valorar la situació prèviament, traslladar posteriorment els acords als que s’ha arribat amb Endesa i per acompanyar als afectats i a les afectades en les seves reclamacions per les pèrdues ocasionades pels talls de llum.

Volem agrair també, molt especialment, la tasca duta a terme pel diputat d’En Comú Podem Joan Mena, que ha elevat aquest problema al Congrés dels Diputats a través d’una pregunta adreçada a l’executiu de l’estat, preguntant sobre quins són els mecanismes que desplegarà el govern espanyol per garantir la instal·lació d’un nou transformador elèctric a Torre-romeu i sobre què té previst fer perquè Endesa reconegui les seves avaries al barri.

Amb tot, amb la substitució del transformador no s’acaba amb un problema que ha esdevingut històric, el dels talls de llum al barri de Torre-romeu. De fet, des d’Unitat pel Canvi valorem molt negativament l’actuació d’Endesa que ha estat, des del nostre punt de vista, lamentable. En primer lloc, perquè no ha complert amb els seus compromisos de 2016 de renovació de l’estació. En segon lloc, perquè no ha reconegut l’avaria i les afectacions que se’n deriven.

Per això, des d’Unitat pel Canvi defensem la necessitat que els governs de la Generalitat i de l’estat pressionin Endesa perquè efectivament renovi l’estació, perquè reconegui l’avaria i les afectacions i perquè substitueixi també la instal·lació de baixa tensió del barri, per tal que no es continuïn succeint els talls de llum en el futur.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Setmana del 24 al 30 de setembre |

Deixa un comentari