Desembre de 2018

Què fem amb el teu vot?

Desembre de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dissabte 1

• Tot a punt per atendre persones sense sostre en cas de baixes temperatures, risc de nevades, pluges o ventades. Més informació.

✚ Ramon Vidal als actes de commemoració del Dia Mundial de la SIDA.

Dimarts 4

• La 2a edició del Postgrau d’Economia Social i Solidària torna al campus Sabadell de la Universitat Autònoma de Barcelona. Més informació.

• Impuls a la creació d’una Àrea del Vallès com a referent econòmic i d’equilibri territorial. Més informació.

✚ Joan Berlanga a la comissio de seguiment del Pla Èqxit, per fer balanç de la feina feta i delsa propers passos a seguir per l’equitat i l’ėxit educatiu a Sabadell.

Dimecres 5

• Destacada presència femenina i sabadellenca en la programació als teatres municipals de gener a juny del 2019. Més informació.

Divendres 7

• Licitades les obres de creació del Parc de les Aigües. Més informació.

Dilluns 10

• L’Ajuntament treballa per consolidar una oferta comercial competitiva i diversificada. Més informació.

• L’Ajuntament atorga més de 50.000 euros en subvencions a entitats de lleure educatiu. En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha posat l’accent en el fet que “l’educació es fa tant dins com fora de l’escola. El lleure és un element educatiu de primer ordre i per això cal potenciar les activitats dels esplais i federacions, treballant al mateix temps per afavorir el seu accés als infants i joves dels diferents barris“. Més informació.

 Joan Berlanga amb l’alumnat de l’Escola Concòrdia en la inauguració del mural del carrer Adriana, sobre el dret a l’educació.

Dimarts 11

• Conferència sobre l’art sabadellenc als anys de la Gran Guerra. Més informació.

• La Pista Coberta d’Atletisme s’ha convertit en un referent esportiu, econòmic i de posicionament per a Sabadell i el món de l’atletisme. Més informació.

Dimecres 12

• Presentació dels treballs de tres artistes residents a Ca l’Estruch que exploren les arts visuals i la performance. Més informació.

• El portal del Servei Comunitari inclou més d’una trentena de propostes perquè l’alumnat aprengui mentre ajuda els altres o fa un servei a la comunitat. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que “amb aquesta iniciativa, des de l’Ajuntament facilitem el contacte entre centres educatius i entitats perquè els alumnes puguin fer serveis en benefici de la comunitat alhora que accedeixen a nous espais d’aprenentatge. Amb aquestes propostes, esperem que els joves puguin conèixer millor la realitat de la ciutat i propiciar un compromís cívic per poder exercir la seva ciutadania de manera responsable i compromesa amb l’interès comú“. Més informació.

Dijous 13

• Acord de col·laboració amb l’Obra Social “La Caixa” per a la compra d’equipament informàtic del nou centre de Serveis d’Intervenció Socioeducativa del Nord. Més informació.

Divendres 14

• La Biblioteca dels Safareigs tanca tres setmanes per Nadal per treballs de pintura i manteniment. Més informació.

• La 2a fase del projecte “Amor de barri” embelleix diferents espais de Can Puiggener. Més informació.

• El manteniment del rodal i del parc fluvial del Ripoll incrementa el pressupost en un 42%. El nou contracte, d’1.159.459,94 €, entrarà en funcionament el 15 de desembre i s’ha adjudicat a CIPO. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, assenyala que “el rodal és un espai d’una gran importància ambiental i que proporciona una identitat a la nostra ciutat. Mantenir-lo i posar-lo en valor és una de les nostres preocupacions, per això aquest any hem augmentat la despesa per poder-lo tenir net i en condicions òptimes“.

Joan Berlanga afegeix que “sortosament la ciutadania valora el rodal i en fa usos ben diversos, la gent se’l sent cada cop més seu. Però ens preocupa l’incivisme d’una petita part de la població que encara fa servir aquest espai com a abocador, cosa que ens obliga a invertir diners de tots i totes per netejar-lo“. Més informació.

• El projecte supramunicipal de disseny i innovació industrial preveu l’execució de 17 actuacions durant 2019. El Consell ha comptat amb la intervenció inicial del tinent d’alcalde de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, que ha destacat que “el projecte és el resultat d’una consolidada tradició de col·laboració a l’entorn del foment de la innovació i el suport a l’empresa i pretén ser una contribució a la transformació econòmica del territori“. Més informació.

Eduard NavarroJoan Berlanga a la trobada a Can Roqueta del Consell General del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Vallès Industrial, per fer balanç  i marcar actuacions pel 2019.

• El Govern de la ciutat celebra que la justícia avanci en el cas Mercuri. Un cop l’Audiència de Barcelona ha fet pública la sentència relativa a la peça 30 del cas Mercuri, que investiga la retirada de denúncies de trànsit a l’entorn familiar de l’exalcalde Manuel Bustos l’any 2012, i en la qual es condemna Bustos a 3 anys de presó, a una multa i a 8 anys inhabilitació de càrrec públic, acusat de tràfic d’influències i prevaricació per haver retirat multes als seus familiars, el Govern de la ciutat, a l’espera que des dels serveis jurídics de la corporació analitzin la sentència a fons, ha celebrat aquesta resolució.

En aquest sentit, Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor delegat de Transparència, ha dit que “teníem un encàrrec ciutadà de tancar una etapa de males pràctiques per iniciar-ne una de nova en què això no torni a passar i en què s’exigeixin totes les responsabilitats. Quan les persones escullen els seus representants esperen la màxima exigència ètica“. A més, Berlanga ha afegit que “estem convençuts que la ciutadania opina, com nosaltres, que aquestes coses no es poden tolerar i que han de tenir conseqüències. Perdonar unes multes arbitràriament és, entre altres coses, una enorme manca de respecte per a la ciutadania i per al servei públic“. Més informació.

Diumenge 16

Ramon Vidal a la Festa de Nadal de l’associació Êthos.

Ramon Vidal visita la paradeta solidària d’Oncolliga.

Dilluns 17

• Una cinquantena d’escoles rebran 60.000 euros en subvencions per a la promoció de l’esport escolar en horari no lectiu. Més informació.

• Nova oferta de cursos presencials de Formació Ocupacional adreçats prioritàriament a persones en atur. Més informació.

ARTICLE de Joan Berlanga: “Els serveis públics municipals: un bé comú a protegir

Dimarts 18

• L’Ajuntament impulsa 300 places gratuïtes als casals d’hivern organitzats per entitats de la ciutat. En aquest marc, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “continuem avançant per l’equitat i l’èxit educatiu. El lleure és un dels pilars en l’educació dels infants i en aquest sentit treballem per facilitar-hi l’accés, especialment dels nens i nenes que es troben en una situació més vulnerable“. Més informació.

• Unes 1.700 famílies usuàries del Rebost Solidari rebran el lot d’aliments específic del Nadal. Més informació.

Dimecres 19

• Conferència sobre el proveïment de l’aigua a Sabadell a la primeria del segle XX, al Museu d’Història. Més informació.

• La 4a edició del Fòrum del Vallès Occidental de Secundària ha girat al voltant del canvi climàtic. Més informació.

Joan Berlanga i Ramon Vidal al Consell de Districte 4.

Dijous 20

• Reconeixement a les persones i entitats que han participat en els programes d’acollida. Més informació.

• Un total de 38 projectes podran rebre suports de la ciutadania per ser executats amb els pressupostos del 2019. Més informació.

• S’estrena la nova plaça d’Espanya, un cop acabada la nova estació de tren i les dues fases d’obra. Més informació.

Joan Berlanga visita l’Institut La Serra, al barri de Torre-romeu.

Eduard Navarro i Joan Berlanga a l’acte de cloenda dels plans d’ocupació.

Ramon Vidal a l’acte de la 20a edició de les Beques Taulí de Recerca i Innovació, que guardona 25 projectes amb 130.000€.

Dissabte 22

Nova assemblea dels comuns a Sabadell. S’amplia la motora i s’avala la candidatura encapçalada per Joan Berlanga. Més informació.


NADAL


• La tercera edició del conte “Nit de reis a Sabadell” inclou noves il·lustracions del Col·lectiu Bafarada. Més informació.

✚ Podeu llegir totes les activitats que s’han dut a terme durant les festes de Nadal, aquí.


Dijous 27

• Un total de 180 participants en plans d’ocupació han fet obres i serveis d’interès general i social a la ciutat. Com cada any, s’ha fet un acte de cloenda, amb la participació del tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Segons Joan Berlanga, “aquests programes estan adreçats a aquells col·lectius que tenen més dificultats a l’hora de trobar una feina i amb aquest programa s’intenta ajudar a fer més fàcil el camí de tornada al mercat de treball”. Més informació.

Divendres 28

• Cessió de tretze horts municipals a l’horta d’en Romau a persones amb rendes baixes. El Regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha manifestat que “la ciutat disposa de diverses hortes municipals que fins ara tenien un ús recreatiu o per desenvolupar projectes de les entitats. Actualment estem fent un gir i les estem adjudicant a persones en situacions econòmiques difícils per complementar la seva alimentació i disposar d’una ocupació activa i saludable”. Més informació.

Dissabte 29

Elena Hinojo, Eduard Navarro i Joan Berlanga a la reunió de treball de la candidatura dels Comuns de Sabadell.

Diumenge 30

Quinto Solidari dels Joves dels Comuns de Sabadell, els beneficis del qual es destinen a Progat Sabadell i a la Protectora d’Animals de Sabadell.

Dilluns 31

• La “Cap d’Any Race” i la cursa del Ripoll, activitats esportives per acomiadar l’any. Més informació.

• El projecte P.A.R.C. guanya el concurs urbanístic del parc del Nord. Més informació.


Contracte de neteja i de recollida de residus


• Acord entre l’Ajuntament de Sabadell i l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària. Més informació.

• El Govern ha garantit que no hi hagi cap acomiadament. Més informació.

• L’Ajuntament continuarà la tasca de fiscalització del contracte tot i “l’estratègia d’Smatsa d’utilitzar els tribunals per demorar l’aplicació de la facturació ajustada al contracte”. Més informació.

✚ Més informació.


 

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari