En Comú Podem presenta 2.100 esmenes a uns Pressupostos Generals de l’Estat que “atempten contra els interessos de la ciutadania”

Entre les propostes per Sabadell hi ha més pressupost per a les escoles bressol i la Línia Orbital ferroviària, que permetria connectar amb ferrocarril els dos vallesos

El diputat d’En Comú Podem al Congrés, Joan Mena, ha presentat avui a Sabadell les esmenes que ha registrat el grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea als Pressupostos Generals de l’Estat 2018. “Hem registrat més de 2.100 esmenes, el que significa que pràcticament hem dissenyat uns pressupostos alternatius, perquè els presentats pel PP atempten contra els interessos de la ciutadania“, ha explicat Mena. “Rajoy ens diu que la situació econòmica ha millorat, però no sabem a quines butxaques està anant aquesta riquesa perquè segueixen havent-hi milions de treballadors condemnats a la precarietat“, ha afegit.

El diputat també ha lamentat que “Rajoy no hagi escoltat al carrer per elaborar els PGE 2018“. Així, per exemple, “aquests pressupostos no garanteixen la igualtat entre homes i dones, no recondueixen la bretxa salarial i no pressuposten partides per lluitar contra la violència masclista“, ha dit. “I tampoc han escoltat les reivindicacions dels pensionistes: el PP ha apujat les pensions en funció de l’IPC a última hora i perquè no li ha quedat alternativa, però el repte del sistema de pensions no és ajustar-se a l’IPC sinó situar el llindar de les pensions en un mínim de dignitat“, ha remarcat Mena, que ha recordat que “el 60% dels pensionistes estan per sota del llindar de la pobresa“.

n

Mena i Berlanga uns instants abans de començar la roda de premsa.

A banda de la valoració general, Mena ha assegurat que “els pressupostos del PP atempten contra Catalunya i ni tant sols compleixen el que diuen la Constitució i l’Estatut, que recullen que el percentatge d’inversió ha de ser proporcional al que s’aporta al PIB“. I és que mentre Catalunya aporta el 19,2% del PIB de tot l’Estat, “només s’hi inverteix el 13%“. Davant d’aquest dèficit ECP ha presentat més de 2.100 esmenes per elaborar uns pressupostos que contribueixin a crear “una societat més justa i cohesionada“, en paraules del diputat.

Més pressupost en educació i millor connexió del territori

Pel que fa a les esmenes que afecten directament a Sabadell destaquen les d’àmbit educatiu, entre elles la d’universalitzar l’etapa educativa dels 0 als 3 anys, és a dir, l’escola bressol. Tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde de Sabadell i portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, “actualment a Sabadell més del 50% del cost de l’escola bressol l’està pagant la part municipal, per tant demanem que l’Estat hi destini més diners“. ECP, a més, també reclama un fons de finançament per als ajuntaments per destinar a projectes d’educació en el lleure. L’objectiu és dotar d’eines als ajuntaments per a que desenvolupin projectes que ajudin a prevenir l’exclusió social. “Els municipis fem un gran esforç aportant diners per les activitats extraescolars però trobem que molts nens i nenes queden fora de l’educació en el lleure, necessitem més recursos“, ha detallat Berlanga.

n2

Joan Berlanga explicant les esmenes d’En Comú Podem als Pressupostos Generals de l’Estat.

Quant a les infraestructures, el primer tinent d’alcalde ha destacat l’aposta pel transport públic. Així, una de les esmenes registrades per ECP planteja la posada en marxa d’un pla de tramvies al Vallès Occidental que connectaria Sabadell, Terrassa, Sant Quirze, Rubí, Cerdanyola i Barberà. Per últim, Berlanga ha exposat l’esmena que demana l’estudi de la Línia Orbital ferroviària, que permetria connectar amb ferrocarril els dos vallesos. “Aquesta infraestructura milloraria la connexió entre Sabadell i la zona de Granollers, que ara està molt mal connectada“, ha dit el portaveu d’Unitat pel Canvi.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari