Unitat pel Canvi se suma al manifest “Es Pot Fer Ara” per uns pressupostos socials i crida a participar de la manifestació que tindrà lloc dissabte 19 de novembre

img_20161112_120212

Sota el lema “Es Pot Fer Ara”, organitzacions sindicals i entitats socials de Catalunya convoquen una manifestació aquest dissabte 19 de novembre per demanar a la Generalitat uns pressupostos socials que posin l’accent en les necessitats de la ciutadania, com l’atenció a les persones, la sanitat o l’educació.

Des d’Unitat pel Canvi ens hem adherit al manifest “Es pot fer ara” que reclama, principalment:

    • “Recuperar els ingressos fiscals per fer polítiques socials” Com ara recuperant l’impost de succesions, incrementant la fiscalitat de les rendes més altes o creant un impost sobre pisos buits.
    • “Incrementar els ingressos fiscals per fer polítiques socials”  i així implementar la renda garantida de ciutadania, revertir les retallades en salut, educació, protecció social i habitatges, concretar polítiques per una ocupació de qualitat, etc.
    • “Implementar una política pública de cooperació internacional coherent i justa, compromesa amb els drets humans i justícia global”.

És per aquestes reivindicacions que des d’Unitat pel Canvi donem suport a la manifestació i animem a la ciutadania participar-hi de la mateixa per reclamar que el Govern de la Generalitat posi fil a l’agulla i doni solucions ARA a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

En aquest sentit el grup parlamentari de referència d’UpC, Catalunya Sí que Es Pot, fa una proposta per fer un salt qualitatiu i quantitatiu en els pressupostos de la Generalitat. La proposta de CSQEP consisteix en fer una reforma per pujar el tram alt de l’IRPF i baixar el de les classes populars que implicaria recaptar entre 250 i 400 milions d’euros; una reforma de l’impost de successions per a fer què aquells que tenen més paguin, que implicaria una recaptació d’entre 300 i 350 milions d’euros; i en darrer lloc una reforma de l’impost de patrimoni per aconseguir entre 200 i 250 milions d’euros. D’aquesta manera es podria comptar amb 1000 milions d’euros més l’any vinent per destinar a despesa social.

Podeu llegir el manifest complet i adherir-vos-hi aquí

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari