Intervenció de l’Elena Hinojo al Ple d’investidura de Maties Serracant com a nou alcalde de Sabadell

Intervenció de l’Elena Hinojo
al Ple d’investidura de Maties Serracant com a nou alcalde de Sabadell

Bona tarda a totes i tots

Avui es un dia important, la nostra ciutat tindrà un nou Alcalde Maties Serracant.

Ja ha passat mig mandat i des d’Unitat pel Canvi volem fer constar que el balanç d’aquests dos anys de Govern per nosaltres es molt positiu.

Hem iniciat una nova etapa, on Sabadell ha sortit del mapa de la corrupció, impulsant polítiques socials i intentant remuntar la ciutat sempre de la mà de la ciutadania.

Però a la vegada tenim l’obligació de reconèixer amb humilitat, (tan necessària en aquests temps) que no hi ha lloc per triomfalismes, ens queda molt i molt per fer i hem d’aprendre dels errors que hem pogut cometre.

Dit això, anem al tema que avui ens ocupa.

Des d’Unitat pel Canvi ens sentim molt artífexs d’aquest govern. Vam ser els únics que el defensàvem obertament abans, durant i després de les eleccions, malgrat que hi hagut qui ens ho ha posat difícil. Però nosaltres ho tenim clar: l’actual configuració del govern és l’única que pot garantir la regeneració política que necessita la ciutat.

Les passades eleccions municipals van donar pas a uns resultats on els partits de l’esquerra neta de corrupció ens vam sentir amb l’encàrrec de començar una nova etapa i de fer-ho amb lideratges compartits, i ja des de l’endemà de les eleccions ha estat damunt de la taula que en aquest mandat hi hauria més d’un alcalde.

I avui en aquest ple d’investidura concretem un relleu a l’alcaldia a meitat del mandat.

Si ara baixéssim al carrer i preguntéssim a la gent sobre qui creu que hauria de recaure el relleu a l’alcaldia o si féssim una llegida a l’acord de govern on diu textualment que el canvi a l’alcaldia “es farà a partir del que va expressar la ciutadania a les eleccions” la resposta seria clara i diàfana:…hauria de ser alcalde el candidat més votat del govern.

Avui el candidat del govern que va obtenir més suport popular –que és el nostre cap llista, Joan Berlanga- no serà Alcalde. I el motiu no és una qüestió d’interpretacions dels acords, d’habilitats negociadores o de la nostra implicació en la convocatòria del 1 d’octubre…no…és perquè hi ha hagut qui ha impedit aquesta opció per ambició i estratègia política en clau 2019… tal qual…no és un altre cosa.

I faig referència a això, perquè no seria honest per a aquella gent que va confiar en nosaltres obviar aquesta realitat i no posar-ho també avui de manifest amb la sinceritat i honestedat que la gent es mereix.

Davant d’aquesta situació nosaltres hem decidit no quedar-nos encallats en aquest greuge. És per això que ens reafirmem en la conveniència de continuar treballant des de l’actual govern. Tenim les prioritats clares i no fallarem als que volen un govern d’esquerres ampli i fort.

El nostre eslògan durant la campanya electoral era: per dignitat, per responsabilitat, amb unitat…i sens dubte l’estem portant a terme, i la veritat és que ens sentim satisfetes i orgulloses d’haver estat a l’altura de les circumstàncies per adverses o injustes que hagin estat. I ningú no ens podrà treure tot el que aporta la certesa d’haver anat sempre de cara i d’haver fet allò que tocava pensant primer en l’interès general davant de l’interès particular.

Avui Maties seràs el nou Alcalde, nosaltres et farem confiança….

Et fem confiança perquè donis un nou impuls a aquesta segona part del mandat amb determinació per assolir els objectius de l’acord de govern, escoltant a la gent i amb lideratges compartits.

Et fem confiança perquè siguis l’alcalde de tothom, tant dels que pensen com tu com dels que no, i perquè interpretis bé la ciutat que és Sabadell, amb tota la seva complexitat, a l’hora d’afrontar els reptes que tindrem per davant.

Et fem confiança perquè estiguis al nostre costat, i amb els veïns i veïnes, defensant els malmesos serveis públics, ja sigui per millorar la situació del Taulí o per tenir una residència de gent gran al sud de la ciutat, independentment de qui sigui el responsable de la qüestió a la Generalitat.

En definitiva, et fem confiança perquè puguem continuar remuntant la ciutat i que al 2019 Sabadell estigui molt millor de com ens el vam trobar.

Per acabar…hi ha qui pensa que un govern fort és aquell on només mana un, on no hi ha escletxes ni diferències de cap mena.

No compartim aquesta mirada, per antiga i falsa.

Un govern fort és el que sap gestionar les crisis i les diferències, que sempre apareixeran allà on hi hagi persones.

Un govern fort és el que sap a què ha vingut i cap a on va, i que rendeix comptes a la ciutadania i que actua pel bé comú encara que no sigui del grat de tothom.

Un govern fort és el que sap reconèixer els errors i rectificar o fer pinya quan creu que actua correctament.

Si analitzem aquesta primera part del mandat, queda clar que l’actual govern és fort, i des d’Unitat pel Canvi ens comprometem a treballar perquè encara ho sigui més aportant feina i coherència

I per cert, que ningú busqui cap nom propi per aquest mandat perquè no el trobarà. Estem davant d’una obra col·lectiva entre la ciutadania i l’equip de govern que tot just acaba de començar en un moment clau de la història de la ciutat.

Bé Maties, avui comença el teu encàrrec, un encàrrec que de ben segur t’omplirà d’orgull pel que significa representar a la teva ciutat, i a la vegada hauràs d’assumir la gran responsabilitat que suposa canviar les coses. Sent conscients que com s’acostuma a dir “Nadie nace enseñado”, i per tant, ningú neix sabent com ser el millor Alcalde, nosaltres assumim també avui el compromís d’estar al teu costat.

Benvingut Alcalde, la teva sort i els teus encerts seran els de tots.

01

 

25 de juliol de 2017, Sabadell

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari