Jèssica Albiach: «cal dur les polítiques socials de canvi dels municipis a la Generalitat perquè puguem viure en les millors condicions»

Catalunya en Comú Podem ha celebrat una roda de premsa aquest matí a Sabadell per denunciar que l’escola catalana està patint un doble atac ideològic: els atacs del PP i de Ciutadans, que intenten acabar amb la immersió lingüística, i els atacs de les retallades que s’han consolidat als successius pressupostos de la Generalitat d’ençà Artur Mas i que Junts pel Sí (PDeCAT i ERC) i la CUP han validat durant aquesta legislatura. A dia d’avui no s’han revertit encara aquestes retallades, que van ser de 2.300 milions d’euros a tot Catalunya i d’1,9 milions d’euros a Sabadell.

A la roda de premsa han assistit na Jèssica Albiach, número 3 de la llista de la confluència i diputada de Catalunya Sí Que es Pot a la XI Legislatura del Parlament, i en Joan Berlanga, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell i membre de la coordinadora de Catalunya en Comú.

Jèssica Albiach ha recordat que va ser Rigau «qui va treure les tisores» i, per això, «ara tenim problemes amb els centres, amb les ràtios, en les condicions laborals del professorat i amb una manca de planificació, sobre tot a secundària». Albiach també ha criticat a l’actual Consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Clara Ponsatí, atès que «no ha fet res a favor de l’escola pública catalana. Ella estava convençuda i ho explicava amb tranquil·litat, que havia vingut a fer una altra cosa i l’altra cosa només era obrir les escoles».

En aquest sentit Albiach ha denunciat que «el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha hagut de dictar sentència en contra de la Generalitat per l’incompliment del compromís del Govern de finançament de les escoles bressol, perquè no ha invertit ni un euro». Per aquest motiu, per Albiach «és important portar totes les polítiques socials de canvi dels municipis a la Generalitat perquè tota la ciutadania de Catalunya pugui viure en les millors condicions».

Joan Berlanga ha explicat, per la seva banda, que Catalunya en Comú Podem defensa augmentar el pressupost per l’Educació Pública i ha posat com a exemple Sabadell, on «hem augmentat el pressupost més d’un 17% en Educació Pública en dos anys». Cal recordar que Berlanga és regidor d’Educació al Govern del Canvi de la ciutat.

«A diferència de la Generalitat de Catalunya», ha continuat Berlanga, «els Ajuntaments del canvi, on estem governant les esquerres transformadores, comencem a tenir una bona obra de govern», sobre tot pel que fa a la planificació educativa i a destinar més recursos pels entorns més desafavorits, i ha posat d’exemples «el Pla per l’equitat i l’èxit educatiu, on s’aborda l’educació a 10 anys vista» o «les 12 escoles de Sabadell on hem iniciat programes de difusió de l’ensenyament musical o anglès».

2017_12_18 RdP web01

Berlanga i Albiach durant la roda de premsa.

Les propostes de Catalunya en Comú Podem per l’Educació Pública

Els ajuntaments del canvi, com el de Barcelona (on s’han obert 10 escoles bressol públiques municipals en dos anys) i el de Sabadell, estan demostrant que es pot governar diferent, tot i que també estan sotmesos a les imposicions de la regla de despesa de Montoro, una normativa que es va aprovar amb el vot favorable de CiU.

Entre les propostes de Catalunya en Comú Podem en matèria educativa, destaquen:

• Incrementar el pressupost en educació
• Destinar més recursos per al desplegament del Decret de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu
• Eliminació dels barracons
• Una nova Llei d’Educació de Catalunya que asseguri la titularitat i la gestió pública dels centres educatius públics
• Impuls d’una xarxa pública d’educació per als 0-6 anys
• Disminució progressiva dels concerts a centres privats

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari