Programa electoral, maig de 2015

Programa electoral d’Unitat pel Canvi a Sabadell

eleccions municipals 2015

24 de maig

bwp01

Llegeix aquí el programa | Descarrega’t aquí el programa

Llegeix aquí l’acord de govern | Descarrega’t aquí

l’acord de govern

bwp02

Sabadell és una ciutat que pateix però també és una ciutat forta i lluitadora. A Unitat pel Canvi volem mobilitzar la força de Sabadell, la força que ha sabut mostrar en altres èpoques molt dures pels veïns i veïnes de tots els barris. Perquè sabem que ens en podrem sortir i podrem crear millors condicions de vida i més igualtat si tornem a guanyar l’Ajuntament per fer polítiques pensant en les necessitats de la gent i de la ciutat i amb un equip de govern format per persones honrades i preparades. Nosaltres ens posem al servei de la ciutat per contribuir a fer-ho possible, som una candidatura ciutadana formada per persones d’Iniciativa per Catalunya Verds, de Podemos, d’Esquerra Unida i Alternativa, de l’Assemblea Oberta de Sabadell i també per persones independents, de tots els barris i els moviments socials de Sabadell.

A Sabadell estem patint doblement aquesta nova i punyent crisi del sistema capitalista des que fou ja evident per a tothom a finals de 2007. La crisi a la nostra ciutat està tenint una insuportable vessant econòmica però també una terrible vessant moral. D’una banda, ja sembla clar que la ciutat ha tingut una trama corrupta al capdavant del govern municipal que vam denunciar de seguida que en vam tenir els primers indicis que podien constituir proves (el Cas Mercuri). Mentre cada vegada més veïns i veïnes de tot Sabadell s’estaven quedant en atur i s’estaven empobrint, aquesta trama corrupta s’estava enriquint amb pràctiques delictives associades a les grans quantitats de diners en circulació procedents de la bombolla immobiliària i a l’ús d’informació privilegiada. D’altra banda, en tot aquests anys, enlloc d’aprofitar el període expansiu en els ingressos públics per fer front a les necessitats de la ciutat, el govern municipal ha malbaratat el diner públic en grans quantitats, sense projecte ni model de ciutat, amb grans infraestructures ruïnoses i ostentacions impròpies de servidors públics, que han deixat la caixa municipal buida, mentre s’aplicaven pràctiques clientelars per tapar queixes i segrestar la capacitat de resposta de la ciutadania i d’una part del teixit associatiu.

El model de ciutat que s’havia construït amb molts anys de treball conjunt entre Ajuntament i ciutadania, que s’estava preparant per fer entrar Sabadell al segle XXI garantint la innovació sense perdre la cohesió social es va començar a afeblir a partir de 1999, i va caure en picat a partir de 2007.

Ara ens trobem en un moment excepcional que té molts punts en comú amb aquell 1979. Com aleshores, estem en un moment d’incertesa sobre el model econòmic, les relacions entre la ciutat i l’entorn supramunicipal, el finançament de l’Ajuntament, les competències municipals, amb forces conservadores que volen deixar als ajuntaments sense capacitat de resposta immediata a les necessitats de la ciutadania, que viu en primera persona aquesta incertesa a tots nivells. En aquells moments, la ciutadania afectada per la reconversió industrial, amb altes taxes d’atur i les institucions per democratitzar de d’alt a baix, va poder escollir democràticament per primera vegada els i les seves representants municipals -regidors, regidores i alcalde- després de gairebé quatre dècades de dictadura i la nostra ciutat va arribar a ser referent de benestar i progrés, de transparència, honestedat i democràcia local. A Unitat pel Canvi a Sabadell pensem que podem tornar a ser referents, amb un nou impuls que regeneri la democràcia, amb una nova implicació de la gent en la política que l’afecta, i pensant en el bé comú.

Ara, en aquestes eleccions municipals del proper 24 de maig de 2015, tenim novament el repte de repensar la ciutat i ho volem fer en comú amb la ciutadania en tota la seva pluralitat i sumant experteses i experiències de tothom, a partir dels eixos i propostes que us presentem en aquest Programa.

Per responsabilitat. Per dignitat. Amb UNITAT.

Joan

Joan Berlanga, cap de llista d’Unitat pel Canvi a Sabdell

 

10 Comments

 1. Respon Mari Roig Gené

  Bona tarda,
  una pregunta! i pel centre de Sabadell què feu?
  Em refereixo: per el passeig, per la rambla, l’ajuntament (que fa pena).
  M’agradaria què em donessin una resposta.
  Moltes gràcies
  Salutacions

 2. Pingback: dofollow wiki linksys wrt54g

 3. Pingback: essayforme

 4. Pingback: latestvideo sirius909 abdu23na7484 abdu23na69

 5. Pingback: sirius latest movs384 abdu23na8640 abdu23na42

 6. Pingback: tubepla.net download517 afeu23na7968 abdu23na76

 7. Pingback: download on mobile408 afeu23na4886 abdu23na29

 8. Pingback: tubela.net615 afeu23na6176 abdu23na29

 9. Pingback: 3946NQWov07

 10. Pingback: hdmobilesex.me

Deixa un comentari