Què hem fet al maig?

Què hem fet amb el teu vot?

Maig de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


 Una delegació de representants de Sabadell, de la que ha format part Ramon Vidal, visita el Sàhara per avançar en l’elaboració del Pla Estratègic de Cooperació. En aquest viatge s’han tingut reunions amb els representants de la República Sahrauí que afavoriran una millor coordinació interinstitucional. Més informació.

DcSjbSeWsAAYUTr

Dimecres 2

• El 100% dels conductors i conductores de la TUS han rebut formació per millorar l’atenció a persones amb discapacitat. Més informació.

• L’alumnat de les escoles que han creat cooperatives dins el Programa de Cultura Emprenedora vendran els seus productes a l’entorn del Mercat Central. Més informació.

 En Comú Podem presenta 2.100 esmenes a uns Pressupostos Generals de l’Estat que “atempten contra els interessos de la ciutadania”. Llegir la notícia aquí.

n2

Dissabte 5

 Joan Berlanga i Eduard Navarro inauguren la Fira Clicks SBD 2018.

DcbWifmX0AAJgAb

Dimarts 8

• El programa Fem Vacances 2018 arriba amb més places de casals i activitats de lleure per a persones amb discapacitat i dependència. Més informació.

 Joan Berlanga rep oficialment l’escriptor francès Romain Puertolas a l’Ajuntament.

Dcqw5DaXkAAeAJd

Dimecres 9

• Renovada la plaça de Benjamín García, al barri de Can Rull, que ha guanyat en seguretat. Més informació.

• L’Ajuntament amplia dues línies d’autobús urbà, que permetran arribar fins al turó de Sant Pau de Riu-sec i el barri de la Roureda. Més informació.

• L’Aplec torna a ocupar el recinte de la Salut i també l’eix central de Sabadell. Més informació.

Divendres 11

• Let’s clean up Europe!, una jornada de neteja al riu Ripoll, en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Segons Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, “posar en valor el rodal és un repte col·lectiu, en el qual cal buscar el compromís de tothom. En aquest sentit, una manera de promoure la implicació del conjunt de la societat és treballar els valors de respecte i estima pel nostre entorn natural des de petits“. Més informació.

• L’Ajuntament ha aturat 18 desnonaments a Sabadell els darrers 15 dies. Més informació.

• L’auditoria econòmica detecta deficiències de gestió en procediments de subvencions, contractació menor i selecció de personal durant el període 2011-2015. Més informació.

Dimarts 15

• L’Ajuntament desestima les al·legacions d’Smatsa per anul·lar les liquidacions dels anys 2014-2016 i la Instrucció Tècnica de Facturació. Més informació.

Dijous 17

• El paper de les famílies centra la commemoració del Dia contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. La bandera irisada lluirà a l’Ajuntament, del 17 de maig al 28 de juny, i per primer cop es penjarà també la bandera trans. Més informació.

20180517 LGTB

• Rebuda a l’alumnat del Collège Eugène Le Roy de Bergerac en el marc d’un intercanvi amb l’Institut Pau Vila. El tinent d’alcalde ha donat als alumnes de Bergerac la benvinguda a la ciutat i ha volgut “agrair especialment l’esforç i dedicació del professorat dels centres per materialitzar aquests projectes. Una tasca que sovint és poc reconeguda però que té un gran valor en la formació de l’alumnat“. Més informació.

20180518 JB rebuda

• Obert el termini de sol·licitud de subvencions per participar en l’Agenda 21 Escolar de Sabadell. Més informació.

 Joan Berlanga a la presentació de l’Escola Taller Xalest dels vídeos elaborats en el marc de l’activitat “El Patrimoni al desQobeRt” del #CiutaiEscola.

DdZgFK0WkAA7kJL

Divendres 18

• L’Oficina d’Entitats i Voluntariat oferirà suport, assessorament i un espai de relació a les entitats ciutadanes. Més informació.

• L’Ajuntament planteja un Pla de modernització del polígon de Can Roqueta per iniciar el procés de renovació de l’àmbit. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “durant aquest mandat s’ha fet una diagnosi de l’estat dels diferents Polígons d’Activitat Econòmica de la ciutat i fruit de la feina feta tenim una visió ordenada de quines mancances arrosseguen des de fa anys els PAES i quines actuacions són necessàries atendre de forma immediata”. Més informació.

Ramon Vidal present a l’11è sopar solidari de l’Oncolliga, entitat que ofereix, gratuïtament, suport psicosocial a persones amb càncer i als seus famíliars, i realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació.

 Sopar d’UpC: tres anys amb la mirada a tots els barris de la ciutat. Llegir la notícia íntegra.

960 01

Diumenge 20

• Més de 4.500 persones participen en les activitats del Dia Internacional dels Museus a Sabadell. Més informació.

Dimarts 22

• Més de 140 alumnes de les orquestres A-cordant actúen a la plaça de Sant Roc per mostrar la feina feta aquest curs. Més informació.

• Una plataforma elevada al carrer del Llobregat prioritzarà la seguretat de vianants i de conductors. Més informació.

• Oberta la presentació de candidatures al setè guardó Memorial Àlex Seglers. Més informació.

 Ramon Vidal i Eduard Navarro donen suport a la crida de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics.

Dimecres 23

• L’arranjament del nou parc de la plaça d’Espanya avança a bon ritme L’obra civil s’hi acabarà aquest estiu i, a la tardor, s’hi plantaran els arbres caducifolis. Més informació.

 A Unitat pel Canvi rendim comptes: 3 anys treballant per a la ciutat. Llegir la notícia íntegra.

Vidal, Berlanga i Navarro han explicat el balanç d'UpC dels tres anys de govern en una roda de premsa.

Vidal, Berlanga i Navarro han explicat el balanç d’UpC dels tres anys de govern en una roda de premsa.

Dijous 24

• Un treball sobre biotecnologia per al diagnòstic i tractament oncològic guanya el 1r premi a la Millor Empresa al Cafè Aventura VI Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell. El regidor de Treball i Empresa Eduard Navarro durant la jornada ha destacat que “avui dia, que tant es parla d’innovació com el camí cap al triomf en el terreny empresarial, les empreses presents en aquest acte són un exemple com es pot transformar la creativitat en solucions de valor”. Més informació.

Dd4PZ5pUwAE-8PA

• L’Ajuntament presenta al veïnat el projecte de millora del passeig de la Revolució, construït fa 150 anys. Més informació.

20180524 Pssg Revolució

• Sabadell acull, avui, una jornada sobre biodiversitat cultivada, organitzada per l’Ajuntament i la Generalitat. Joan Berlanga ha afirmat que “des de Sabadell celebrem acollir jornades vinculades amb el món agrari i que ens ajuden a reforçar el nostre projecte del Parc Agrari. Tot plegat ens permet avançar cap a una major sobirania alimentària i una agricultura de proximitat més sostenible“. Més informació.

• 22 joves podran aprendre anglès els propers dos anys amb beques impulsades per l’Ajuntament i 9 escoles d’idiomes. En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “en el marc del Pla Èqxit, estem impulsant accions relacionades amb activitats que, com els cursos d’anglès extraescolar, es desenvolupen més enllà de l’horari lectiu i l’accés a les quals està molt sovint vinculat a les possibilitats econòmiques de les famílies“. És per això que, en referència a les beques, Berlanga ha volgut destacar “la generositat d’aquestes escoles, que són centres de qualitat i que, de manera altruista, fan possible el projecte“. Més informació.

Dd-hWlJVMAAf0TX

Divendres 25

• La 14a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic a Sabadell arrenca amb una Cursa Solar al Parc Central del Vallès. Més informació. Programa.

• L’Ajuntament renovarà la vorera d’un tram del carrer de Duran i Sors, on s’instal·larà mobiliari urbà i nou arbrat. Més informació.

• La festa de fi de curs de l’Esplai La Baldufa consolida la 2a fase del Germinem Circ a Can Puiggener. Per a Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació, “l’accés a les activitats artístiques és molt sovint motiu de desigualtat entre els infants i per això des de l’Ajuntament impulsem diverses accions per revertir la situació. El projecte de lleure artístic proposat per La Baldufa té un gran valor: acosta l’art a tothom i genera moltes complicitats, aprofundint en la idea que per educar cal la implicació de tothom“. Més informació.

Dissabte 26

 Ramon Vidal a la 2a Jornada de Dolor Crònic organitzada pel Rotary Club.

Dilluns 28

• La 65ª Festa de l’Esport amplia el format a set eixos d’activitat i s’expandeix per tota la ciutat. Més informació.

• El preu de l’aigua no pujarà a Sabadell el 2018. “Des del Govern, fa mesos que analitzem i auditem les despeses vinculades a la despesa del servei d’aigua i, producte d’aquesta feina, s’han pogut aturar els augments proposats per la companyia i mantenir aquest 2018 el preu de l’aigua del 2015“, ha declarat Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat. Més informació.

20180528 CASSA

• L’Ajuntament denega la sol·licitud de llicència per adequar un edifici de la rambla d’Ibèria com a tanatori. Més informació.

Dimarts 29

• L’Ajuntament augmentarà prop d’un 24% les subvencions perquè les AMPA organitzin extraescolars. En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha remarcat que “la capacitat i dinamisme de les AMPA són un element important en el funcionament de les escoles i en les oportunitats que rep l’alumnat. Malauradament, en moltes ocasions la fortalesa i possibilitats d’aquestes entitats són molt limitades per circumstàncies diverses. És per això que treballem per afavorir l’equitat, enfortint les AMPA i donant suport a les situacions més vulnerables“. Més informació.

Nova Carta de Serveis de Salut i els seus compromisos de qualitat. Consulteu-la aquí!

Dimecres 30

• La unió de les places del Mestre Planas i Montserrat Roig es consolidarà amb una transformació al carrer de Calvet d’Estrella. Més informació.

• El programa de Cultura Emprenedora CUEME tanca el curs amb una trobada de l’alumnat participant. Més informació.

• El Parc Taulí estrenarà el 2019 dues noves plantes d’hospitalització amb 72 llits al frontal de la Gran Via. Més informació.

2018_05_30_FotoGrupUrgencies

 Eduard Navarro recull el premi al punt Reempresa amb major activitat acreitada 2017 atorgat a Sabadell.

DedSX2zX0AAJiRc

Dijous 31

• Nova edició de la Festa Intercultural de Can Puiggener. Més informació.

• La inversió del superàvit es destinarà a atendre diferents necessitats a la ciutat, majoritàriament a l’espai públic. Més informació.

• Entitats de lleure organitzen prop d’una trentena de casals d’estiu per a infants i joves. Més informació.

• El 80% dels joves continuen estudiant o treballant després del seu pas pel programa Coneixement d’Oficis. Més informació.

DejBTOUXkAAfnqR

 Ramon Vidal participa a diferents actes al voltant del Dia Mundial sense tabac.

20180531 Dia Mundial sense tabac

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari