Què hem fet amb el teu vot? Desembre de 2016 + setmana de Reis de 2017

Què hem fet amb el teu vot?

Desembre de 2016 i setmana de Reis de 2017


Notícies destacades del Govern del Canvi


Dilluns 28 de novembre

• L’Ajuntament recull propostes per al nou reglament de preinscripció i matrícula a les escoles bressol públiques de Sabadell. Més informació.

• Se celebra el Fòrum Educatiu de Sabadell, que recull gran quantitat i qualitat de propostes sobre equitat, èxit educatiu i cohesió social. El regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat “la importància de comptar amb les opinions i aportacions dels diversos sectors per dissenyar l’estratègia educativa que volem seguir a la ciutat”. En aquesta línia, Berlanga ha explicat que “les aportacions dels participants de dissabte quedaran recollides en un document que se’ls farà arribar com a retorn i les principals conclusions s’incorporaran al Pla d’equitat i èxit educatiu impulsat pel Govern municipal”. Llegir la crònica sencera.

Dimecres 30

• L’Ajuntament de Sabadell avalua els serveis municipals externalitzats, amb la finalitat de valorar quins podrien ser prestats directament per l’ajuntament per tal de millorar-ne la qualitat i reduir-ne el seu cost. Més informació i programa d’avaluació.

• La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, on Sabadell és un dels 8 municipis impulsors, serà una realitat al març de 2017. A la IV Trobada del procés de constitució d’aquesta Xarxa, Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa de Sabadell, va ratificar “la voluntat d’impulsar un projecte estratègic per potenciar l’ESS. Comencem una nova etapa il·lusionant, que consisteix a portar a la pràctica el que hem estat debatent fins ara. Es tracta que ens multipliquem i que el 29 de març siguem molts més municipis per assolir els nostres objectius, que són estendre l’ESS per les comarques i els territoris”. L’Economia Social i Solidària és la que situa les persones i el benestar col·lectiu per davant del benefici econòmic, amb principis com la transparència, la participació o la sostenibilitat.

2016_12_02-cyrytugwiae7fhx

Eduard Navarro (amb micro) durant la trobada de la Xarxa d’ESS.

• Comencen els treballs del Pla de transformació urbana de manteniment a la via pública: reparacions puntuals del paviment de voreres, de calçades i de zones de vianants a tots els districtes de la ciutat, per dignificar l’espai públic.


Dijous 1 de desembre

• L’Ajuntament de Sabadell, Creu Roja i Càritas posen en marxa l’Operació Fred, per atendre les persones sense sostre en cas de condicions climatològiques adverses: nevades i temperatures sota zero, i enguany també amb inundacions, forts vents i pluges.

CybvLGhWgAAas2v

Detall de l’Operació Fred 2016

• El Ple municipal aprova adjudicar els contractes d’obres perquè La Bassa pugui obrir l’estiu vinent.

• Sabadell notifica els primers expedients sancionadors contra Endesa i Gas Natural per incompliment de la Llei de pobresa energètica. En els divuit expedients les possibles multes oscil·len entre 10.000 i 100.000€.

• L’Ajuntament de Sabadell promourà entre els centres educatius de la ciutat l’adhesió a la campanya municipal Entorns Sense Fum, que té l’objectiu de sensibilitzar la població perquè no es fumi en els espais freqüentats per infants i adolescents, com són els entorns de les escoles.

CyrKcGcWIAADMDR

Logotip de la campanya “entorn sense fum”

• Sabadell commemora el Dia Mundial de la Sida. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha destacat que “els dies mundials o internacionals ens donen l’oportunitat de mantenir vius els compromisos adquirits amb els objectius que han de guiar les polítiques públiques i constitueixen un bon moment per reflexionar col·lectivament sobre què hem fet com a societat i on volem arribar”. Vidal ha afegit que “en el cas del VIH i la sida és fonamental que les necessitats de les persones afectades tinguin la resposta adequada. I en aquest procés cal reconèixer i posar en valor la tasca de les entitats en la detecció d’aquestes necessitats, com també en l’articulació de projectes i accions, que necessàriament han de comptar amb el suport de les institucions i administracions”. Més informació.

2016_12_01-cyljnswwiaa1kbr

Els regidors d’Unitat pel Canvi mostren la seva adhesió als objectius 90-90-90 de la Declaració de París, a la qual Sabadell s’ha sumat per posar fi a l’epidèmia de sida per l’any 2030, reduint prèviament el nombre d’infeccions i les morts relacionades amb el virus.

Diumenge 4

• Sabadell participa en el Torneig de Futbol Inclusiu, on es donen cita nens i nenes de categoria benjamí amb i sense necessitats especials, per disputar un torneig a l’Hospitalet.

Dilluns 5

Cy5ewpaXcAQrlfI

Banner de la campanya #ElVoluntariatMouSBD

• #ElVoluntariatMouSBD! El programa de l’Ajuntament de Sabadell Sabadell Suma organitza accions divulgatives per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat.

• Campanya a espais i places de la ciutat per una tinença responsable d’animals.

animals

Detall de la campanya per una tinença responsable d’animals. 

• S’inicien dos tallers de llengua a les escoles Cifuentes i Joaquim Blume, dins del Pla Educatiu d’Entorn. Es tracta d’una experiència pionera a tot Catalunya per fomentar l’ús del català entre les famílies i fomentar la seva participació al centre, al barri i a la ciutat. Més informació.

• Els col·lectius i institucions vinculats als Plans Educatius d’Entorn aproven un Pla per avançar cap a l’equitat, la cohesió i l’èxit educatiu a la ciutat. En aquest sentit el tinent d’alcalde Joan Berlanga ha explicat que “davant la realitat social actual, no hi ha més desigualtat que tractar tothom igualment. És per això que dediquem més recursos a les zones més desafavorides socialment i econòmicament per avançar cap a l’equitat”. Llegir la crònica sencera.

2016_12_05 Cy7ZiiaWgAAMZvU

Joan Berlanga (centre), regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell.

Dimecres 7

• La Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades de Sabadell, formada per 46 entitats i empreses i de la qual l’Ajuntament de Sabadell forma part, ha decidit adherir-se a la campanya Casa nostra casa vostra, de conscienciació de la situació de les persones refugiades.

• El rodal es va recuperant després de la greu ventada del 2014. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha fet balanç de la situació del rodal, coincidint amb el segon aniversari de la ventada del 2014. Segons ha explicat Berlanga, a hores d’ara “el rodal de Sabadell va tornant a la normalitat després dels efectes de la ventada d’ara fa dos anys”. I ha afegit que “a diferència dels incendis, no hi havia precedents a la zona per actuar en un cas tan greu com aquest” i que “tot sembla indicar que el bosc progressivament s’anirà recuperant de manera natural, tot i que en algunes zones concretes intentem accelerar el procés amb plantades”. Llegir la crònica sencera.

Divendres 9

• #AmbEnergiaPuc. Un “mur de desitjos” a la plaça del Mercat recorda la importància de lluitar contra la pobresa energètica i el canvi climàtic.

CzVdjznXcAEIDkz

Detall del mur #AmbEnergiaPuc.

• Presentació del calendari institucional del 2017, que enguany mostra diferents projectes de cooperació que treballen per la igualtat entre dones i homes.

• Prohibit fumar en els equipaments esportius a l’aire lliure a partir de l’1 de gener. Més informació.

Dilluns 12

• “Les joguines no són sexistes, i tu?…”, campanya de sensibilització per promoure la compra de joguines no sexistes.

joguines12

Detall de la campanya per unes joguines no sexistes.

• El Consell d’Entitats Ciutat i Escola fa balanç del curs 2015-2016 coincidint amb la renovació del compromís de Sabadell com a Ciutat Educadora. Durant el plenari, Joan Berlanga va agrair la tasca dels membres del Consell d’Entitats, destacant que “les propostes del Ciutat i Escola estan molt ben valorades per comunitat educativa i és per això que enguany hem incrementat l’aportació municipal en un 17%, per afavorir la participació dels centres públics a les activitats”. Així mateix, va traslladar als assistents “la importància de reflexionar constantment sobre el fet educatiu i les necessitats i realitats de cada moment per tal de poder adaptar i renovar les propostes quan sigui necessari”.

CzfsldJXcAY1XwR

Berlanga també va comentar que “un dels nous objectius que ens hem marcat és donar més oportunitats perquè els més joves puguin desenvolupar serveis a la comunitat, per tal d’implicar-los al més aviat possible en els afers col·lectius”. Berlanga va concloure explicant “que el fet educatiu sobrepassa l’escola i és per això que Sabadell forma part de la xarxa de ciutats educadores”. Crònica de l’acte i Manifest dels Alcaldes i Alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Dimecres 14

• L’Ajuntament tala o saneja un centenar d’arbres malalts a Can Roqueta.

Dijous 15

• El Servei d’Urgències i Emergències Socials atén 840 persones en els seus vuit primers mesos de funcionament. Entre les problemàtiques ateses destaquen, sobretot, la pobresa energètica i els desnonaments.

Divendres 16

• Fins al 22 de desembre l’Escola Municipal de Música i Conservatori ofereix 12 concerts de Nadal a diferents punts de la ciutat.

Dilluns 19

• Nous projectes de cooperació amb l’Argub. Més informació.

• El nou reglament d’habitatges per a emergència social inclou nous supòsits i criteris d’adjudicació. Més informació.

Dimarts 20

• Aquest Nadal, l’Ajuntament de Sabadell finança íntegrament prop de 340 places de casals gratuïtes per a infants i joves en situació desafavorida. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “com a administració entenem que no podíem permetre que infants i joves de la ciutat es quedessin sense lleure educatiu per una qüestió econòmica. És per això que l’any passat ja vam impulsar els primers casals de Nadal i ara els repetim, introduint-hi algunes millores que pensem que donaran un millor servei a les famílies”. Més informació.

• El programa de Treball i Formació contractarà 102 persones en situació d’atur de llarga durada. Segons l’Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa, “la part de formació que inclou el programa és un valor afegit per als currículums dels participants que, amb un nivell formatiu bàsic, augmenten la seva possibilitat d’ocupació i els permet aprendre nous oficis, quelcom necessari per a l’adaptació a noves oportunitats i el reciclatge dels oficis propis”. Més informació.

Dimecres 21

• Reconeixement a les persones i entitats que han participat en els programes d’acollida. Més informació.

• Les tarifes d’autobús per al 2017 bonificaran les persones que més el fan servir. Més informació.

C0ThkNHXAAEDjcW

Tarifes de transport municipal del 2017.

• L’Ajuntament treballarà en un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible on els vianants seran els protagonistes. Després d’anys sense planificació estratègica de ciutat és necessari dotar Sabadell d’un full de ruta que permeti assolir objectius socials, ambientals i territorials ambiciosos.

Dijous 22

• El Centre d’Emergències de Can Marcet es remodelarà completament per donar encara millor resposta als casos d’emergència social. Més informació.

Divendres 23

• Sabadell s’adhereix a la Plataforma Live, entitat que té per objectiu esperonar la creació de xarxes de coneixement en l’entorn de la mobilitat sostenible, i concretament la mobilitat elèctrica, a Catalunya.

• S’estrena el nou paviment de l’Estadi d’Atletisme Josep Molins. Inaugurat al 1961, feia més de 13 anys que no s’hi feia cap actuació de millora.

Dimarts 27

• Campanya per conscienciar la gent jove de la importància de tenir cura dels espais comuns de la ciutat. Més informació.

• L’OMIC assessorarà i orientarà les persones afectades per les “clàusules sòl”.

C0s5vGXWQAA3_0p

Dijous 29

 

• La Policia Municipal comptarà amb desfibril·ladors a les unitats mòbils a partir del 2017. Avui ha presentat el projecte el regidor de Salut, Ramon Vidal, que ha destacat que “l’infart de miocardi és la principal causa de mort sobtada a Catalunya i moltes vegades es produeix fora d’un entorn sanitari. En aquests casos, és fonamental la rapidesa de l’anomenada cadena de supervivència, on cal la implicació de professionals sanitaris però també de la ciutadania. L’ampliació de la xarxa de desfibril·ladors i la formació i sensibilització de tots i totes per actuar en cas necessari, farà possible que Sabadell es consolidi com a ciutat cardioprotegida”. Llegir crònica sencera i consultar mapa de desfibril·ladors a Sabadell.

C02WgXJUQAA7kzN

Fases del desplegament de desfibril·ladors a Sabadell (dalt); Ramon Vidal, regidor de Salut, a la roda de premsa (baix).

deas29

• El govern executa en menys d’un mes 117 actuacions de reparació i manteniment de ferms.

Divendres 30

• Un total de 177 persones es van beneficiar el 2016 dels Plans d’Ocupació i Pla de Treball als Barris.

progocup

El regidor de Treball i Empresa de l’ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, ha manifestat que “l’essència d’aquests programes és que les persones participants en puguin treure el màxim profit de cara al seu futur professional. És tan important que les persones beneficiàries hagin gaudit d’un contracte laboral com haver adquirit els coneixements i les habilitats que els poden facilitar la inserció posterior en el mercat de treball”. Més informació del Pla de Treball als Barris.

C02Xo03WQAEkPoQ

Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa, envoltat de persones que han participat als Plans d’Ocupació i Pla de Treball als Barris.


Dimecres 4 de gener

• La creació de places gratuïtes als casals de Nadal garanteix més equitat en l’accés al lleure educatiu. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha visitat les activitats d’un d’aquests casals. Tal com ha explicat Berlanga, “per al Govern de Sabadell, el lleure és un element clau per a l’èxit educatiu. És per això que, entre altres iniciatives, vam impulsar l’any 2015 la creació de places gratuïtes als casals, que aquest any continuen i que aquest Nadal estan fent possible la participació de 340 infants i joves en situació desafavorida en activitats de lleure”. Més informació.

C1VUp6yXEAAPtlv

Berlanga amb un grup d’alumnes a la porta de l’Ajuntament.


També


Dilluns 28 de novembre: Ramon Vidal a la inauguració dels nous espais de la Unitat Docent de Medicina de la UAB al Parc Taulí. // Joan Berlanga participa en una sessió de treball amb professorat de l’Escola municipal de Música i Conservatori de Sabadell.

CyWixfpXgAE88y2

Dimecres 30: Ramon Vidal participa a la XIIa Jornada “Polítiques de drogues: de l’acció global a la local”, de la Federació Catalana de Drogodependències.

Dijous 1 de desembre: Eduard Navarro als premis David, atorgats pel Centre Metal·lúrgic de Sabadell, als millors currículums d’FP.

CynKwL5XcAATn6w

Dilluns 5: Joan Berlanga a la presentació del projecte “Parc Grípia Ribatallada” de la UES.

Dimarts 6: Ramon Vidal al 23è Aplec de Sant Nicolau.

Dimecres 7: Joan Berlanga participa a la tercera plantada escolar d’arbres a La Salut, amb nens i nenes de les escoles Samuntada i J.R.Jiménez.

Dijous 8: Joan Berlanga visita Can Deu per comprovar l’evolució de la plantada de l’hivern passat.

Dissabte 10: Joan Berlanga present al punt informatiu del banc d’energia de Sabadell a la plaça del Mercat. Comparteix el teu estalvi d’energia!

Dilluns 12: Joan Berlanga a la inauguració de l’exposició solidària “Art Andi 20 x 20 i +” d’Andi Down Sabadell, al Casal Pere Quart.

Dijous 15: Elena Hinojo al 1r seminari internacional de transparència de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Divendres 16: Els quatre regidors participen a la darrera Coordinadora de l’any d’Unitat pel Canvi.

Cz0f5ziXUAM-InE

Diumenge 18: Joan Berlanga participa a la celebració de la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès del Dia Internacional de les Persones Migrades. // Ramon Vidal participa al 10è aniversari de l’associació Êthos i al dinar solidari de Nadal d’AVAN.

Dimarts 20: Ramon Vidal a la 18a edició de beques del Parc Taulí a projectes de Recerca i Innovació i donant suport a Viu-la i a l’Asociació Todos Contra la Histiocitosis, al gimnàs Qwellness.

C0GcldPXAAA96zq

Dijous 22: Els quatre regidors d’Unitat pel Canvi participen al Ple municipal ordinari de desembre.

Divendres 23: Joan Berlanga participa a la tertúlia post Ple municipal de Ràdio Sabadell.

C0YJd34XgAEzaDt

Dimarts 4 de gener: Joan Berlanga, Tinent d’Alcalde d’Acció Social, acompanya a l’equip de suport als sense sostre de la Creu Roja de Sabadell.


ARTICLE DE JOAN BERLANGA: “Un front comú al servei del bé comú”

DSC_6486
Llegir a l’iSabadell o al Nació Sabadell.


I per les i els estudiants, recordeu els horaris d’obertura de les Sales d’Estudi de les biblioteques!

Czk3NY3XUAAcW9x

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari