Qui som?

Qui som?

Unitat pel Canvi és el resultat d’una demanda ciutadana de fa temps a Sabadell: la unitat de les forces a l’esquerra del PSC, per fer fora la corrupció Bustista i trencar la dinàmica clientelar de l’Ajuntament per posar-lo al servei de la ciutadania. I va més enllà: no és una suma de partits sinó un espai obert a la ciutadania, un procés participatiu i col·lectiu, per el·laborar un programa de consens i sentit comú, i una llista amb gent nova a la política, vinguda de diferents àmbits, i amb il·lusió per treballar i transformar Sabadell.

D’on venim?

El novembre de 2013 es va constituir la plataforma ciutadana Unir l’Esquerra Alternativa de Sabadell (UEAS), formada per militants de partits de l’esquerra alternativa (ICV, EUiA, Entesa per Sabadell i CUP), activistes i reconeguts professionals, per treballar en favor de “una aliança de l’esquerra alternativa que promogui la participació ciutadana, que defensi tot allò que és públic i social davant les conseqüències de la crisi”. La iniciativa compta amb el suport de persones referents en tot l’espectre de l’esquerra transformadora, l’activisme, el sindicalisme i la lluita veïnal, i malgrat mantenir llargues converses, no aconsegueix que ES i CUP se sumin a la unitat i renuncïin a formar el seu projecte en paral·lel. El Procés Constituent de Sabadell també treballa en aquesta direcció a principis de 2014, amb el mateix resultat.

Davant del fracàs de les converses per la unitat, a finals de 2014 es constitueix l’Assemblea Oberta de Sabadell (AOS), que suma a una àmplia majoria de persones independents, de tots els barris de Sabadell i implicades en les lluites ciutadanes i veïnals, i a les militàncies d’ICV-EUiA i part de Podemos a Sabadell, per posar l’accent en el debat i el consens en el programa, sense fer debat de sigles o persones. L’èxit de l’AOS porta al Consell Ciutadà de Podemos a Sabadell a donar suport al projecte, juntament amb ICV i EUiA i comencem a treballar en una candidatura en comú. Continuem doncs el procés iniciat amb l’AOS, i hem impulsat un nou subjecte polític a tal efecte, anomenat Unitat pel Canvi a Sabadell. No és tota la gent que ens agradaria, però hi som tota la gent que hi volem ser. I cada dia més!

Què hem fet fins ara?

L’Assemblea Oberta de Sabadell va celebrar 3 assemblees obertes multitudinàries i vàries reunions de grups de treball oberts, en les que vam estar desenvolupant les prioritats programàtiques en grups temàtics, i varem dotar-nos d’un Codi Ètic, basat en el document aprovat a Barcelona en Comú, incorporant idees recollides en un procés participatiu i debatudes en assemblea.

Com a Unitat pel Canvi hem celebrat 2 assemblees obertes i dos processos d’elecció de llista on hi van participar més de 300 persones: unes primàries pels 6 primers llocs de la llista, i unes primàries per barris amb persones conegudes de cada sector pel seu compromís i activisme. La llista final està configurada amb un grup de persones plural i transversal, de tots els barris de Sabadell, de diferents edats, procedències i formacions, però amb una mateixa il·lusió: guanyar per transformar Sabadell en una ciutat al servei de la gent!

Deixa un comentari