quinzena de l’1 al 15 de novembre

Què fem amb el teu vot?

Quinzena del 15 al 28 d’octubre de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


• Sabadell liderarà la xarxa Mai Més, de memòria i prevenció del feixisme. Més informació.

• Quaranta alumnes participen en el programa de foment de la comprensió lectora Lecxit. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha volgut destacar especialment “la tasca dels voluntaris i voluntàries, que destinen part del seu temps a projectes que treballen per al bé col·lectiu. En aquest cas, amb la seva implicació, fan possible que els infants millorin la comprensió lectora i, per tant, tinguin més fàcil assolir l’èxit educatiu”. Així mateix, ha subratllat “l’alt valor del Lecxit com a projecte de cohesió social, que afavoreix la relació entre persones de diferents edats”. Més informació.

• El consum d’aigua municipal es redueix un 18 % el primer semestre del 2018. Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, afirma que “l’aigua és un bé escàs que hem de gestionar tots i totes des del nostre àmbit amb eficiència. I, en aquest sentit, des de l’administració pública de donar exemple”. Més informació.

• Activitats formatives sobre el foment de l’emprenedoria social. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “volem refermar el compromís del govern d’aquesta ciutat d’avançar cap a un nou model econòmic amb impacte i rellevància local, generador d’ocupació de qualitat i proveïdor de productes i serveis amb impacte social i ambiental positiu. L’aposta per la formació sobre emprenedoria social és un dels camins per aconseguir-ho”. Més informació.

Dilluns 5

• Iniciativa sobre ocupació juvenil amb la contractació d’11 persones menors de 30 anys en situació d’atur. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “els elevats percentatges de joves que han acabat els estudis i no disposen de prou experiència laboral per aconseguir una feina són motiu de preocupació. Per això ens sumem a accions d’aquest tipus, que permeten als joves adquirir noves competències amb la voluntat d’afavorir la posterior incorporació al mercat laboral d’una forma estable i duradora“. Més informació.

• Nova edició del Fòrum Educatiu de Sabadell, el 17 de novembre, per parlar del repte d’educar en la diversitat. En aquest marc, i en relació amb la trobada del 17 de novembre, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha remarcat que “en la mesura que tots els infants són diferents, educar en la diversitat és un dels principals reptes per als docents i per al conjunt de la comunitat educativa. En aquest Fòrum, volem abordar aquest fet, promovent el diàleg i compartint bones pràctiques que ens portin a una educació cada cop millor per a tots i cadascun”. Més informació.

Dimecres 7

• Sabadell farà sis promocions noves i un total de 362 habitatges nous de lloguer en el període 2019 – 2024. Joan Berlanga, tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, ha afirmat que “volem posar en valor que el Pla que presentem avui és fruit d’un acord de Govern. En aquesta 2a part de mandat ja podem presentar plans més estructurals, amb els quals donem resposta als principals problemes que té la ciutat i, en el cas d’avui, el que està relacionat amb un dret bàsic, el dret a l’habitatge”. Més informació.

Divendres 9

• El suport a les entitats, la millora dels serveis públics i la promoció d’habitatge nou de protecció oficial, principals objectius del Pressupost 2019. El tinent d’alcalde de l’àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, ha manifestat que “en la línia de donar màxim suport a les entitats incrementem un 7% el pressupost destinat a les subvencions. Ens sembla just que des del govern treballem per recuperar el nivell pressupostari d’abans de la crisi en aquest àmbit“. Més informació.

Joan Berlanga a la taula rodona “El poble gitano també arriba a la universitat”, a Can Puiggener, sobre experiències de joves gitanos i gitanes que estan a la universitat.

Dilluns 12

• L’Ajuntament adjudica tres nous autobusos híbrids, cofinançats per la Unió Europea. Més informació.

Dimarts 13

Ramon Vidal al taller per a pares i mares sobre el bon ús de les TIC en l’àmbit familiar, 2a jornada Desenvolupant el Pla Local de Drogues i Adiccions.

Dimecres 14

• Acord per facilitar el finançament de les “Startup” usuàries de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom. Eduard Navarro ha destacat aquesta aliança pública i privada en línia amb l’aposta del govern “per l’emprenedoria com a fórmula perquè la ciutat creixi, es desenvolupi i pugui crear benestar econòmic i social per a la ciutadania“. Més informació.

Dijous 15

 Joan Berlanga a la XIX Trobada Interreligiosa de Sabadell.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari