Quizena del 15 al 28 d’octubre

Què fem amb el teu vot?

Quinzena del 15 al 28 d’octubre de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dilluns 15

• La Policia Municipal de Sabadell estrena uniforme. Més informació.

✚ Els regidors d’UpC participen a l’homenatge al Memorial Lluís Companys en el 78è aniversari de la seva execució.

Dimarts 16

• La nova Oficina d’Atenció als Clubs Esportius ofereix serveis de suport i assessorament a les entitats. Més informació.

Dimecres 17

• L’Ajuntament compra el conjunt fabril Sallarès i Deu, una illa amb cinc edificis protegits del barri de Gràcia. Més informació.

• La temporada de música de cambra d’aquest trimestre aposta per la qualitat i té un marcat accent sabadellenc. Més informació.

Dijous 18

• El Vapor Turull tindrà un nou espai lúdic, amb diversos jocs infantils, una zona verda i un escenari. Més informació.

• Sabadell se suma al manifest per recuperar la Llei 24/2015, coneguda com a Llei de Pobresa Energètica. Més informació.

• En marxa, un qüestionari per ajudar a definir les polítiques d’habitatge a Sabadell de cara als propers anys. Més informació.

• Nova visita de la comissió mèdica i quirúrgica als camps de refugiats de l’Argub. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha volgut “reconèixer la feina dels professionals de la sanitat i, particularment, de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Any rere any han demostrat il·lusió i compromís en el projecte“. Més informació.

Divendres 19

• La llaçada rosa llueix a la façana de l’Ajuntament coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de mama. Més informació.

• Sabadell acosta l’oferta cultural a persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat mitjançant l’Apropa Cultura. Més informació.

• Els municipis de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes obren un procés participatiu per definir l’estratègia territorial sobre desenvolupament econòmic i d’ocupació. Més informació.

• Nova trobada de la Taula de Can Llong per tractar qüestions que afecten el barri. Més informació.

✚ Ramon Vidal participa en diferents actes al voltant del Dia Mundial del Càncer de mama.

Diumenge 21

✚ Ramon Vidal present a la 4a edició de la Women Race.

Dilluns 22

• L’Ajuntament instal·la un hotel d’insectes al parc de Catalunya. Més informació.

• La Taula de Coordinació del Lleure dels Merinals organitza un programa d’activitats per exposar la seva tasca al barri. Més informació.

Dimarts 23

• Activades diverses actuacions de manteniment de camins i de franges vegetals per prevenir incendis al rodal. Més informació.

• Taller sobre com passar d’una associació a una cooperativa sense ànim de lucre. Més informació.

✚ Joan Berlanga presenta la campanya de sensibilització per incrementar el civisme “Sabadell, d’ella, teva, nostra”.

Dimecres 24

• #Sabadellésnostra, la campanya de civisme que apel·la a la convivència i a la corresponsabilitat de tothom en la cura de l’espai públic.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “tenir la ciutat que volem és cosa de tothom. Molts dels problemes que tenim són producte de l’incivisme i la solució passa perquè tothom ens en fem corresponsables; l’administració assumint la seva part en la cura de l’espai públic però també cadascú en el seu dia a dia. En aquesta línia, Berlanga ha remarcat que estem davant d’un repte col·lectiu. Aquesta campanya ho posa damunt la taula i ho fa integrant la mirada dels més petits i donant-los veu per expressar què volien dir sobre el tema”. Més informació.

✚ Joan Berlanga presenta l’acte d’inici de curs del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell.

Dijous 25

• Un total 530 alumnes de 1r de primària es beneficien dels cursos gratuïts de natació. El regidor d’Educació, Joan Berlanga, assenyala que “el que volem amb el programa és que els infants aprenguin a nedar independentment de la situació econòmica de cadascuna de les famílies. No pot ser que el fet d’aprendre a nedar estigui condicionat a si els pares i mares poden pagar o no un curset. Avançar cap a una igualtat real d’oportunitats educatives és una de les prioritats del Govern municipal i ho estem demostrant amb fets com l’impuls a l’aprenentatge de l’anglès, els casals d’hivern o els programes per a la formació artística a les escoles. El programa de natació és un nou exemple d’aquesta línia de treball”. Més informació.

• Arriben 14 autobusos híbrids nous a Sabadell, més moderns i menys contaminants. Més informació.

• El nou reglament del Cementiri introdueix millores per adaptar-se a les noves necessitats. Tal com explica el regidor de Salut, Ramon Vidal, “amb la proposta que avui presentem, volem posar al dia el Reglament per tal de donar una millor resposta a les necessitats actuals de la ciutadania. Amb els canvis en els terminis de concessió de les sepultures, les mesures per facilitar la transmissió de drets o la regulació dels futurs espais de cendres, el reglament s’adapta a la realitat d’avui, facilitant alhora la gestió de l’equipament”. Més informació.

• Les parades intermèdies nocturnes en el servei de transport col·lectiu urbà es posen en marxa aquest novembre. Més informació.

Divendres 26

• Experiència pilot a Sabadell per incrementar la presència de les dones en el sector del metall. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “fem una crida a les dones que vulguin apostar per fer-se un lloc en el sector del metall ple d’oportunitats laborals. MetallVallès es va posar per primera vegada en marxa durant el 2015 i fins al 2017 els resultats de la 1a i 2a edició ha comptat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 contractacions assolides, superant les xifres inicials previstes”. Més informació.

• El projecte Housing First, per allotjar persones sense llar, disposa ja de quatre habitatges. Més informació.

Dissabte 27

• Sabadell acull aquest cap de setmana el Trofeu Internacional d’Esgrima. Més informació.

✚ Joan Berlanga participa a la jornada “Consum energètic Km zero”.

 

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari