Setmana del 15 al 21 de febrer

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 15 al 21 de febrer de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi:

Dilluns 15

Sabadell col·labora en la Recollida de Medicaments del Banc Farmacèutic

A través del programa de Voluntariat Sabadell Suma, l’Ajuntament dóna suport a la novena Jornada de Recollida de Medicaments que l’ONG Banc Farmacèutic organitza a més de 15.500 farmàcies de tot l’estat, amb el lema “Dóna un medicament a qui en necessita”. L’Ajuntament col·labora amb la captació de persones voluntàries, que faran promoció de la iniciativa amb l’ajuda del personal farmacèutic, i animarà la ciutadania a col·laborar comprant medicaments concrets.

Cal destacar que únicament es recullen medicaments sense recepta i només aquells que les entitats han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes de persones sense recursos. En compliment de la legislació vigent, els medicaments no poden ser usats, sinó que són comprats a les farmàcies que participen a la Jornada. Més informació i inscripcions.

1.300 nois i noies a la Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors

La Jornada, d’informació i suport a alumnes que finalitzen batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, persones que preparen proves d’accés a les escoles d’adults o les que hi tornen després de passar per alguna experiència professional, ofereix informació sobre 125 titulacions.

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, ha declarat que “som molt conscients que l’orientació és molt important en la formació dels estudiants i és per això que des de la Regidoria d’Educació s’han organitzat més de 100 xerrades, en les quals s’han inscrits més de 1.300 nois i noies, per tenir els elements per decidir amb criteri quins estudis volen seguir un cop acabin l’etapa postobligatòria. En definitiva, tenir elements perquè puguin continuar amb la seva formació tant en l’àmbit personal com pel que fa a l’accés al món laboral”. Més informació.

L’alcalde de Sabadell i el regidor d’Educació traslladen a la consellera d’Ensenyament els temes urgents de la ciutat en l’àmbit educatiu

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha visitat Sabadell i ha mantingut una conversa amb l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i amb el regidor d’Educació i membre d’Untat pel Canvi, Joan Berlanga.

Alcalde i regidor li han traslladat els temes prioritaris pel que fa a l’ensenyament a la ciutat: la situació dels centres públics de primària i secundària al barri de Can Llong, la necessitat de disposar de més recursos per a les beques menjador i la manca de finançament que reben els ensenyaments artístics a la ciutat (Escola Illa i Escola de Música i Conservatori de Sabadell). Ambdós també han fet arribar a la consellera el Manifest en defensa de l’escola pública impulsat per al Coordinadora d’Ensenyament Públic del Vallès Occidental, que entre d’altres reivindica el no tancament de línies i centres públics.

Berlanga ha afirmat que “entenem que l’actual davallada demogràfica hauria de ser una oportunitat per fer disminuir el nombre d’alumnes per classe i no pas per reduir línies educatives”.

Dijous 18

El Govern municipal no contempla la continuïtat al Quart Cinturó

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat la licitació de l’estudi informatiu del Quart Cinturó en el tram que afecta Sabadell. L’Ajuntament considera que, enlloc d’això, l’Estat hauria d’invertir en solucionar la xarxa ferroviària del Vallès Occidental, el principal dèficit en matèria d’infraestructures de la comarca.

Divendres 19

Els centres educatius reafirmen el seu compromís amb l’Agenda 21 Escolar

33 centres educatius de Sabadell signen l’adhesió al programa municipal Agenda 21 Escolar del curs 2015-2016, que impulsen l’Ajuntament i la Generalitat, i que té com a objectiu incidir en els hàbits i els comportaments dels més petits per inculcar-los valors de respecte i millora de la qualitat ambiental i un comportament més sostenible. Aquest programa es complementa amb el programa Ciutat i Escola en la seva vessant d’educació ambiental. Aquest instrument pedagògic de l’educació ambiental es correspon amb les directrius de política municipal de foment, a través de l’educació, de l’estalvi i l’eficiència energètica i també del bon ús de l’aigua.

El centres desenvoluparan durant el curs escolar vigent un o diversos projectes en matèria de sostenibilitat, de temàtica molt diversa, com ara: millora de l’hort escolar, reducció i prevenció de residus, estalvi energètic, estalvi d’aigua, alimentació saludable, contaminació acústica o mobilitat sostenible.

L’envelliment actiu i la participació social, eixos centrals del Pla d’Actuació de Gent Gran

El Pla d’Actuació de Gent Gran, que impulsa l’Ajuntament durant aquest mandat, vol marcar noves polítiques de “Gent Gran Activa”, amb accions que promoguin l’envelliment actiu, la participació de la gent gran a la ciutat i la interrelació amb els altres.

Pel que fa al a l’envelliment actiu, el Pla persegueix la millora de la qualitat de vida i la prevenció de la dependència de la gent gran, amb accions que facilitin mantenir un estil de vida saludable, el desenvolupament personal, la independència a la vida quotidiana i la interrelació social. El Pla també vol afavorir la participació de la gent gran en la vida de la ciutat, evitant la segregació per edats i promovent les relacions entre generacions.

Un dels punts més importants del projecte i on es recullen els principis bàsics de l’envelliment actiu i la participació social és el programa “Sortim i Compartim”. Consisteix en la reorientació de les vacances de gent gran, tot reforçant la sociabilitat i promovent el coneixement de l’entorn vinculat a actuacions d’envelliment actiu. L’Ajuntament treballa per reduir la barrera econòmica i per facilitar la incorporació d’aquelles persones, especialment dones, en situació de perill d’aïllament i que volen sortides més curtes i destinacions més properes.

Al començament de maig s’enviarà el programa a tots els domicilis de la gent gran i les inscripcions es podran fer a partir de la primera quinzena de maig.

36 beques d’anglès o francès per a joves en situació econòmica desfavorable

Amb l’objectiu d’afavorir l’aprenentatge de llengües estrangeres i la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, l’Ajuntament i 12 escoles d’idiomes de la ciutat han signen els acords de col·laboració per a la concessió de 36 beques per aprendre anglès o francès. Les beques s’adreçaran a alumnat de 2n cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius i inclouran la matrícula i l’import de les mensualitats corresponents a 2 nivells acadèmics consecutius, començant el proper mes de setembre.

En aquest sentit, Joan Berlanga, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, ha afirmat que “la col·laboració amb les escoles d’idiomes s’emmarca dins el pla d’èxit educatiu que estem preparant des de la regidoria amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania”.

Està previst que les properes setmanes s’aprovaran les bases que regulen la concessió dels ajuts.

Presentació del Pla Estratègic d’Acció Social a les entitats de la Taula d’Acció Social i del Consell Municipal de Persones amb Discapacitat

El Mercat de Sant Joan va acollir la presentació del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) a les entitats que integren la Taula d’Acció Social i el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat. El Pla marcarà les estratègies i accions que regiran la transformació social a Sabadell fins al 2025 de manera consensuada i participada.

Amb aquest Pla el Govern vol fer un salt qualitatiu en la lluita contra les causes que generen exclusió i patiment a moltes persones de la nostra ciutat.

Més informació.

La campanya #CapConversaPendent, de lluita contra l’estigma i de la salut mental arriba a Sabadell

La campanya de lluita contra l’estigmatització i discriminació de persones que pateixen problemes de salut mental arriba a Sabadell impulsada per l’organització Obertament. L’acció consisteix en convidar persones a seure en un sofà i conversar sobre les seves vivències respecte la salut mental.

Una de cada quatre persones, segons l’OMS, ha tingut o tindrà un problema de salut mental al llarg de la vida. Si els tabús i prejudicis segueixen, també podrien ser discriminades. Més informació.

També

El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte arriba al febrer a Creu Alta i Can Puiggener, que s’adreça a homes i dones de 50 a 69 anys i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa. Durant els propers dies, les persones d’aquesta franja d’edat de Creu Alta i Can Puiggener rebran una carta on se’ls explica el funcionament d’aquest test. Impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat, compta amb el suport de l’Ajuntament. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n’augmenta les possibilitats de curació. En el cas de Sabadell, la campanya es va iniciar al novembre a Can Rull i Concòrdia. Fins a finals d’any s’anirà estenent a tot el municipi.

Exposició de treballs realitzats pe l’alumnat d’Il·lustració de l’Escola Illa, en col·laboració amb el Festival Flic 2016, de Literatures Infantil i Juvenil, sota el títol de “Vambes FLIC”, a la Biblioteca Vapor Badia, la mostra romandrà a la biblioteca fins al 27 de febrer. El FLIC és un festival que vol acostar la literatura a tots els públics, apostant per la innovació i l’experimentació a través de les arts.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari