Setmana del 17 al 23 d’Octubre

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 10 al 16 d’octubre de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi

Dilluns 17

Es presenta el Cicle de Música de Cambra organitzat per Joventuts Musicals de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament. Informació dels tres concerts (21/10, 11/11 i 16/12).

L’Ajuntament inicia el procediment per cobrir la gerència de Vimusa. Bases reguladores.

Dimarts 18

Alumnes del Nostra Llar participen en una activitat del Ciutat i Escola per conèixer l’ofici de la fusta. Més informació sobre el programaLa fusta i l’ofici dels fusters”.

29772626923_d959683258_k

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, durant l’activitat del Ciutat i Escola. 

L’Escola Municipal de Música i Conservatori commemora aquest curs els 125 anys consolidada com a centre docent de referència a la ciutat i al conjunt del territori. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “l’Escola de Música forma part de la història de la ciutat i els seus 125 anys així ho avalen”. Així mateix, ha comentat que “des de la Regidoria abordem la formació musical amb l’objectiu de continuar garantint una formació de qualitat des de l’Escola de Música i el Conservatori i, a la vegada, estendre-la territorialment i socialment als que actualment encara no hi accedeixen”. Més informació.

29776672224_932bdc28a8_k

Joan Berlanga, regidor d’Educació, visitant l’Escola Municipal de Música i Conservatori.

L’Ajuntament denuncia un abocament no autoritzat de residus a l’entorn del Poblenou. S’han observat més de 80 descàrregues, que han abocat més de 1.800 metres cúbics de terra procedent d’unes obres de Polinyà. Els abocaments són de residus de la construcció. La zona afectada està qualificada pel Pla Territorial Metropolità de Barcelona com a espai obert de caràcter agrari, per la qual cosa no es pot urbanitzar i no s’hi pot abocar terra ni runa. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que “el rodal és un espai fràgil, que té un alt valor paisatgístic, patrimonial i ambiental. És per això que des del Govern treballem per tenir cura de protegir-lo i actuarem davant de qualsevol agressió”. “No permetrem que es repeteixin fets com el de Ca n’Aliza”, ha conclòs.

cvcqetewgaaa70q

Els regidors Glòria Rúbio i Joan Berlanga, durant la roda de premsa de denúncia de l’abocament.

Dimecres 19

El llaç rosa a la façana de l’Ajuntament amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama.

cvh-tqrxyaeo5vu

El Ple aprova provisionalment la proposta d’ordenances fiscals per l’any 2017. Llegir la proposta.

Divendres 21

Més de 40 joves d’arreu l’estat participen a Sabadell a la primera Trobada de Joves Antirumors, impulsada per las àrees responsables d’immigració, convivència i interculturalitat de les ciutats de Barcelona, Sabadell, Cabildo de Tenerife, Bilbao i Getxo. Té l’objectiu d’enfortir l’acció juvenil d’àmbit municipal per lluitar per una convivència lliure de falses creences, ja que dificulten la cohesió social, la integració i l’enriquiment de les societats diverses. Web de la Xarxa Antirumors.

Un projecte municipal sobre estratègies d’innovació en l’economia local rep una subvenció europea de 380 mil €. Més informació.

L’Ajuntament de Sabadell, a través del servei de Promoció Econòmica, contractarà durant un període de sis mesos per cobrir diferents llocs de treball 40 joves menors de 29 anys que tinguin titulació acadèmica o certificats professionals i estiguin inscrits al sistema de Garantia Juvenil. Més informació sobre les sessions informatives (25 a 28 d’octubre).

L’Ajuntament crea el Fòrum Educatiu de Sabadell, un espai ciutadà de debat sobre educació a la ciutat. En paraules de Joan Berlanga, ”com a ciutat tenim per davant diversos reptes educatius i, com a Govern, volem tenir un espai de reflexió i d’interlocució amb la ciutadania per abordar-los de manera conjunta amb aquest Fòrum que iniciarem al mes de novembre”. Més informació.

Dissabte 22

Sabadell acull aquest cap de setmana la segona edició de la festa Mescla’t. Hi participaran més de 50 entitats, en un programa que inclou més de 40 activitats. Més informació i programa.

Més de 260 equips de primària i ESO comencen una nova edició dels Jocs Esportius Escolars.

Acte públic de cloenda de la 1a fase exploratòria del projecte entorn del Passeig.

Jornada Re-Pensem el Parc Agrari de Sabadell, per reflexionar com avançar cap a la sobirania alimentària amb l’objectiu d’ampliar la potencialitat del rodal com a zona agrícola. En aquest sentit, Joan Berlanga, ha afirmat que “l’Ajuntament és propietari de diferents hectàrees que tenen la qualificació d’ús agrícola i que actualment algunes no es cultiven. Cal fer accions perquè l’any 2017 es comencin a conrear totes”. A més, segons el regidor, fóra bo que la denominació parc agrari s’estengués a altres les zones agrícoles de la ciutat com, per exemple, els horts del riu Ripoll. En segon lloc, es va debatre la necessitat que les terres del rodal siguin realment productives i que es pugui avançar cap al concepte de sobirania alimentària. Berlanga ha declarat que “hem de treballar perquè al rodal es cultivin productes que ens permetin anar cap a un consum més responsable i de quilòmetre zero. És bo que tanquem el cicle consumint-los a Sabadell mateix“.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari