Setmana del 3 al 9 de setembre

Què fem amb el teu vot?

Setmana del 3 al 9 de setembre de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dilluns 3

• L’Ajuntament desestima el recurs de reposició per suspendre llicències de serveis funeraris i crematoris. Més informació.

• Aprovat l’expedient de contractació de les obres per renovar la plaça de Navacerrada. Més informació.

• Es destinen 350.000 euros per subvencionar l’impost de l’IBI a persones amb rendes molt baixes. Més informació.

• L’Ajuntament reclama a Endesa el compliment del seu compromís a resoldre els problemes de subministrament de llum a Torre-romeu. Més informació.

• L’Ajuntament insta a trobar una ràpida solució a l’endarreriment en les obres de les dues plantes d’hospitalització del Parc Taulí. Més informació.

Els regidors d’UpC participen al Ple municipal extraordinari.

Dimarts 4

• Màxim històric en la puntuació que les famílies atorguen a les escoles bressol municipals de Sabadell. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “estem molt satisfets amb els resultats de l’enquesta, que indiquen que les escoles bressol municipals són un servei públic de gran qualitat, que compta amb el reconeixement i l’estima de les famílies En aquest sentit, ha volgut posar en valor i agrair la dedicació i professionalitat dels equips tècnics i educatius que fan possible el dia a dia d’aquests centres municipals, garantint la millor de les atencions per als infants i els seus mares i pares”. Més informació.

Dimecres 5

• Una prova pilot formativa adreçada a joves permetrà viure l’experiència de crear una cooperativa de treball. El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha declarat que “el projecte pilot s’integra en el Pla Estratègic d’Impuls de l’Economia Social i Solidària de Sabadell. S’afegeix, a més, al programa ja existent de foment de la cultura emprenedora a l’escola. Ara també els joves poden testejar què és posar en marxa una cooperativa i reforçar valors com la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal o el treball en equip”. Més informació.

Joan Berlanga visita el nou Institut de Ca n’Oriac.

Dijous 6

• Més equitat i més èxit educatiu, prioritats del curs 2018-2019 a Sabadell. Tal com ha explicat avui el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga “després de 3 anys, crec que podem dir que tenim una ciutat amb una escola pública amb més igualtat d’oportunitats per a tothom. Diversos indicadors i el nombre de programes que hem posat en marxa així ens ho indiquen. Tanmateix, tenim encara molts reptes col·lectius per millorar l’Educació i continuarem treballant-hi. Així mateix, des del Govern municipal es continuaran esmerçant el màxim d’esforços per l’assoliment de fites pendents”.

En aquest sentit, com ha remarcat Joan Berlanga, “la situació educativa a Sabadell és millor que fa tres anys, però encara tenim reptes importants per endavant, com aconseguir que la Generalitat acabi de licitar i construeixi l’escola i l’institut pendents a Can Llong o abordar amb més profunditat qüestions com l’absentisme o l’Abandonament Escolar Prematur“. Més informació.

Divendres 7

• Sabadell organitza una jornada sobre el nomenclàtor. Tindrà lloc el 14 i 15 de setembre, al Casal Pere Quart, i és oberta a tothom. Més informació.

Joan Berlanga es troba amb la direcció de l’escola Sant Julià per parlar sobre el manteniment del centre.


Festa Major


La Festa Major del 2018 ha estat més participativa, amb 9 reunions i 45 persones col·laborant-hi, i ha consolidat una nova manera d’entendre la ciutat:

• Diverses entitats de Sabadell participen en l’acte d’inici de Festa Major. Més informació.

• Per Festa Major, l’Ajuntament distribueix 7.500 mocadors amb l’escut de Sabadell. Més informació.

• Un Punt Lila dona atenció i suport davant conductes sexistes o LGTBIfòbia durant la Festa Major, a l’eix Macià. Més informació.

• Les finestres i el balcó de l’Ajuntament s’obren de nou a la ciutadania per Festa Major. Aquesta activitat es va posar en funcionament, per primera vegada, durant la Festa Major del 2016. Més informació.

• Més notícies: http://web.sabadell.cat/noticiesfestamajor


About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari