Setmana del 8 al 14 de febrer

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 8 al 14 de febrer de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi:

Dilluns 8

Informació sobre 125 titulacions a la Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors

L’orientació acadèmica i professional són factors clau de l’èxit educatiu. Amb aquesta premissa, l’Ajuntament organitza aquesta Jornada on s’oferirà informació sobre 125 titulacions (75 graus universitaris i 50 Cicles Formatius de Grau Superior), mitjançant xerrades i accions informatives i d’assessorament.

La Jornada, oberta, s’adreça principalment a l’alumnat que finalitza el batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà i a les persones que volen accedir a les Escoles d’Adults, perquè puguin prendre una decisió sobre els seus estudis i futur laboral, tot facilitant-los alhora el contacte amb professionals que els poden apropar la seva experiència en diversos àmbits.

Tal i com ha expressat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, “des de la Regidoria treballem perquè els i les joves que finalitzen batxillerat i cicles formatius puguin tenir tots els elements per poder escollir amb garanties com continuar endavant amb els seus estudis per tal de formar-se com a persones i en l’àmbit professional que desitgin”.

Dimarts 9

Alcaldes i regidors del Vallès Occidental presenten a la delegada d’Ensenyament un manifest a favor de l’ensenyament públic

L’acte, impulsat per la Coordinadora d’Ensenyament Públic Vallès Occidental (CEPVOC), ha tingut lloc als Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental a Sabadell. A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Sabadell i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, els quals han lliurat el manifest a la delegada dels Serveis Territorials d’Ensenyament, conjuntament amb alcaldes i regidors de la comarca i altres representants de moviments de base de l’ensenyament públic.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha afirmat que “els municipis volem ser actors i partícips també de la planificació educativa. Ens avala un manifest que té una àmplia representació de la comunitat educativa del Vallès Occidental”. I ha afegit que “volem avançar cap a un model que garanteixi la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació”.

Més informació: Ens sumem al Manifest en defensa de l’Escola Pública als municipis del Vallès Occidental.

Dijous 11

Un total de 21 organitzacions d’Economia Social i Solidària s’integren al grup de treball de l’Ajuntament de Sabadell per impulsar el sector

Sabadell ha acollit la 1a Trobada d’Economia Social del Vallès organitzada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal, activitat dirigida especialment a les cooperatives, les associacions, fundacions i societats laborals amb un clar component i interès social.

El regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell i membre d’Unitat pel Canvi, Eduard Navarro, durant la seva intervenció a la trobada ha assegurat que “hi ha factors que expliquen el perquè està prenent força el sector i va estenent-se pel conjunt de la societat. Des de l’Ajuntament ens marquem com a obligació acompanyar les iniciatives d’aquest àmbit i crear instruments per a que es consolidin i perdurin més enllà de qui governi. Per nosaltres això implica canvi de dinàmica entre institucions i entitats, veritables protagonistes de l’Economia Social i Solidària”.

Per impulsar el sector s’ha completat el primer diagnòstic de la situació actual de l’Economia Social i Solidària de Sabadell. El diagnòstic revela que Sabadell compta amb 194 iniciatives d’aquest tipus, la majoria pertanyents a la petita i mitjana empresa. Gairebé la meitat d’aquestes entitats són cooperatives, seguides d’associacions, fundacions sense ànim de lucre, societats laborals i un petit percentatge d’empreses d’inserció i centres especials de treball.

L’Ajuntament de Sabadell també ha realitzat el primer Mapa de Consum Responsable de la ciutat i és impulsor de la 1a Xarxa catalana de municipis per l’Economia Social i Solidària. Durant els propers mesos, des de Sabadell es preveuen desenvolupar noves actuacions com una Fira d’Economia Social i cooperativa per impulsar el creixement d’aquest sector al territori.

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa el Portal de Transparència Integrat al Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya

D’aquesta manera, la nova web inclou més informacions a disposició de la ciutadania, classificades en sis grans àmbits: Informació institucional i organitzativa, Plans i programes d’actuació, Normativa i actes jurídics, Contractació, Informació econòmica i Convenis i subvencions. A més, apareixen també com a destacats una bústia i un procediment per tal de fer efectiu el dret de la ciutadania d’accedir a la informació, en forma de documentació pública en poder de l’administració, i també un apartat on s’explicitaran els compromisos municipals de qualitat en la prestació dels serveis bàsics.

El Portal també inclou un apartat sobre el Pla d’Integritat municipal, que vol ser una eina de millora de la qualitat ètica de l’acció de l’Ajuntament i on s’inclouen espais destinats a potenciar la Participació de la ciutadania i a donar accés a les dades en poder de l’administració i la seva possible reutilització.

El Govern municipal entén la transparència com a element necessari en la construcció de l’ètica pública municipal”, ha explicat la regidora de Transparència i membre d’Unitat pel Canvi, Elena Hinojo qui, a més, ha afegit que ara amb aquest Portal de transparència “volem aportar totes les eines necessàries per a que la ciutadania disposi d’un millor coneixement de l’administració i, per tant, d’una millor capacitat per avaluar les actuacions públiques”. Portal de transparència de l’Ajuntament de Sabadell.

Divendres 12

El Taulí deixarà de derivar pacients tant a la Clínica del Vallès com a l’Hospital General de Catalunya

Així ho ha declarat el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, durant la seva primera intervenció en la Comissió de Salut del Parlament. Des del Govern del Canvi celebrem aquest anunci, perquè sempre hem defensat que aquest servei havia de mantenir el seu caràcter públic, de qualitat i d’accés transversal, però atès que l’aturada de les derivacions suposarà l’absorció de l’activitat per part del Taulí, reivindiquem que s’augmenti la seva dotació pressupostària. Així mateix ho demanarà al Parlament el grup de Catalunya Sí Que Es Pot després de la visita de la diputada Marta Ribas al Taulí.

Acabar amb les llistes d’espera, el col·lapse de les urgències o el desviament de pacients a la xarxa privada o concertada, així com unes millors condicions laborals dels treballadors i treballadores de la Corporació, són prioritaris per al Govern de Sabadell i per al grup Parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot.

D’altra banda, els regidors d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal (Salut) i Joan Berlanga (tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura), han participat de la concentració que els treballadors i treballadores del Taulí han fet al mateix centre hospitalari. “Aquest govern és sensible a les reivindicacions dels treballadors i treballadores dels serveis sanitaris; els agents socials com la FAV, PATT, CE del Taulí ens trobaran al seu costat per millorar les condicions laborals. És per això que cal aglutinar els esforços per aconseguir reforçar i millorar els serveis sanitaris públics de la ciutat”, ha manifestat Vidal en finalitzar la concentració.

També

Acaben les obres del Complex Esportiu Olímpia, que continuarà obert a la ciutadania per les activitats d’Educació Física de centres escolars i per a l’esport de lleure de grups d’usuaris i usuàries. S’ha construït un camp de futbol 11 i un altre de futbol 7, ambdós de gespa artificial, zones d’esbarjo i la urbanització dels entorns. Aquests espais se sumen als ja existents: un camp de futbol 11 i l’edifici de vestidors, oficines i serveis, i la piscina municipal Olímpia.

Verifiquen que el col∙lector sota la Bassa té problemes estructurals greus, a partir d’un estudi topogràfic en 3D i fotografies d’alta resolució. El Govern del Canvi ha traslladat aquestes dades a tots els grups municipals, en una nova mostra de transparència i aprofundiment democràtic. Amb caràcter d’urgència s’adjudicarà el projecte de reparació del col∙lector i continuen els tràmits per dur a terme les obres de renovació de la Bassa. La Bassa romandrà tancada aquest estiu per solucionar les fuites d’aigua detectades al 2014, reparar el col∙lector que passa sota i assegurar l’estabilitat del terreny.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Què hem fet amb el teu vot al febrer? |

Deixa un comentari