Sopar d’UpC: tres anys amb la mirada a tots els barris de la ciutat

Unitat pel Canvi a Sabadell ha celebrat aquest divendres el seu ja tradicional sopar d’aniversari. Els i les militants de la confluència han tornat a escollir l’Espai Polivalent del Nord per dur a terme la celebració.

960 01

Eduard Navarro durant la seva intervenció al sopar, acompanyat per Joan Berlanga i David Cid.

Unes 150 persones han participat aquest divendres al sopar d’Unitat pel Canvi a Sabadell, de celebració dels seus tres anys d’existència. Les militàncies d’ICV, d’EUiA i de Podem, així com activistes independents i gent a títol individual, han gaudit del sopar de germanor que enguany s’ha celebrat amb l’eslògan 3 anys sumant a l’esquerra, en referència a la suma de les esquerres transformadores que conformen UpC i també al paper clau de la confluència perquè hagi estat possible el govern d’esquerres lliures de corrupció a Sabadell.

La benvinguda al sopar ha estat a càrrec de Joan Berlanga, portaveu de la formació, regidor d’Educació i Sostenibilitat, i primer Tinent d’Alcalde, que ha destacat la pluralitat d’Unitat pel Canvi com la seva gran fortalesa: “Persones procedents de Podemos, d’ICV, d’EUiA, i persones que no militaven enlloc, ens vam aplegar per canviar Sabadell i sense la nostra suma no hi hauria una majoria a la ciutat en favor de canviar les coses, sinó que hi continuaria la corrupció“, ha assegurat el portaveu. En aquest sentit, Berlanga també ha remarcat la singularitat de Sabadell, ciutat que “és de les poques de Catalunya que té un govern a l’esquerra del PSC i amb majoria absoluta“. “Si governéssim en solitari faríem algunes coses diferents“, ha matisat Berlanga, “però l’encàrrec de la ciutadania a les passades eleccions va ser clar: poseu-vos d’acord, i estem governant immersos en una obra col·lectiva implicada en la millora del dia a dia de la gent.

En aquest sentit, Berlanga ha enumerat alguns exemples, com que “a Sabadell, des del 2015, no ha pujat ni l’aigua, ni els serveis funeraris, ni les escoles bressol, ni l’escola de música“. Berlanga també ha citat l’ampliació de les Urgències del Taulí, el compromís de la Generalitat per construir el CAP de Can Llong, els equipaments educatius de Can Llong i l’increment del pressupost en Educació per les activitats educatives als barris, mesures directament gestionades per les regidories en mans d’UpC. “I sempre avantposant l’interès de la ciutat per davant dels de partit“, ha emfatitzat el portaveu. En darrer lloc, Berlanga ha reivindicat UpC com “l’herència directa de l’alcalde Farrés” i ha remarcat el punt fort de la confluència: “som els únics amb la mirada posada a tots els barris“.

Al sopar també ha assistit David Cid, coordinador nacional d’ICV, que ha adreçat unes paraules al públic. Per Cid, “l’experiència d’Unitat pel Canvi és una experiència d’èxit“, entre d’altres coses perquè “les coses que s’estan fent des de l’Ajunatment són un motiu d’orgull i un referent per molts ajuntaments de la resta de Catalunya“, ja que “Sabadell ha plantat cara als interessos econòmics en defensa d’allò públic, com per exemple és el cas de la batalla pel control d’un bé bàsic com l’aigua“.

960 02

Sobre el futur, Cid ha situat les prioritats que tindrà Catalunya en Comú, partint de l’anàlisi del moment polític. “En aquests moments a Catalunya hi ha dos blocs, que són dues cares de la mateixa moneda, que podríem personificar en Rivera i Puigdemont, que volen que el debat polític se centri en del conflicte entre Catalunya i Espanya“, una situació que Catalunya en Comú vol revertir. “Sabem que canviar aquesta agenda es molt difícil però volem poder parlar de les coses que afecten al dia a dia de la gent: tenir una vivenda digna, tenir un sou que et permeti pagar l’aigua i la llum, tenir una escola pública en condicions i serveis sanitaris públics, universals i de qualitat“, ha explicat Cid. En darrer lloc, el coordinador nacional d’ICV i membre de la Comissió Executiva de Catalunya en Comú, ha augurat que “des de Catalunya en Comú ens posarem a treball per aconseguir l’èxit que totes i tots esperem: que Unitat pel Canvi aconsegueixi l’alcaldia a les properes eleccions“.

A continuació ha parlat Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa a l’Ajuntament, que ha reivindicat UpC com a hereva dels vint anys de govern de l’alcalde Farrés: “Nosaltres venim dels governs de Farrés i ens reconeixem en ells, perquè van significar que els anhels de les classes populars, dels homes i de les dones dels barris, van conduir l’acció de l’Ajuntament“. Ja mirant cap al futur, Navarro també ha aventurat el paper protagonista de Catalunya en Comú pel proper cicle electoral. “Ara tenim per davant la il·lusionant tasca de construir Catalunya en Comú a Sabadell“, un projecte “superador” perquè “uneix les esquerres des de la pluralitat, posant en valor que l’esquerra unida, precisament per la riquesa de les seves diferències, és alternativa de govern i a Sabadell pot aprofundir en el canvi que vam iniciar al 2015“, ha conclòs el regidor.

Durant el sopar, en el que han participat més de 150 persones, també ha tingut lloc un recital de poemes i l’actuació musical de Joaquín Teruel.

960 02

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari