Unitat pel Canvi amb la vaga de l’Ensenyament Públic del 9 de febrer

Unitat pel Canvi a Sabadell dona suport a la jornada de vaga del proper 9 de febrer, convocada pels sindicats majoritaris de l’Ensenyament Públic de Catalunya: USTEC-STEs, CCOO, UGT i ASPEPC. La data de la mobilització coincideix amb el debat parlamentari del Pressupost de la Generalitat per al 2017, per intentar forçar un acord amb el Govern fins al darrer moment.

Entre les principals demandes dels sindicats educatius, i que des d’Unitat pel Canvi compartim plenament, hi ha el retorn a l’horari lectiu anterior a la crisi (18 hores a Secundària i 23 a Primària), que les substitucions es cobreixin des del primer dia i des de l’1 de setembre, la reducció dels horaris als professors i a les professores majors de 55 anys i el cobrament del mes de juliol per al personal interí. A banda, els sindicats també denuncien que les negociacions dels darrers mesos amb el Departament d’Ensenyament han estat insuficients i immobilistes.

Naila Caballero, membre del grup d’educació d’Unitat pel Canvi, ha explicat la necessitat de secundar les mobilitzacions per la “reiterada negligència del Govern de la Generalitat amb l’Educació Pública”. Una negligència que per Caballero és molt evident quan parlem d’inversió: “en els darrers 6 anys el govern de la Generalitat, en mans de CiU o de Junts pel Sí, ha retallat 5.300 milions d’euros a l’Educació Pública”, una situació que titlla “d’escàndol”. I és que, tot i que segons la llei d’educació la inversió prevista hauria de ser de 13.924 milions d’euros (6% del PIB), la proposta de Junts pel Sí és de 4.821 milions d’euros (un 2,07% del PIB). Gairebé 9.000 milions d’euros menys.

Si volem recuperar tot el que hem perdut, ho haurem de fer per la via de la mobilització massiva” ha continuat Caballero, que ha recordat que “les exigències dels sindicats impliquen 142 milions d’euros, molt llunys encara de la xifra necessària per cobrir les necessitats del sistema educatiu públic, però que serveixen per pal·liar les situacions més perjudicials”. Tot això en un moment en que el Govern de la Generalitat disposa de més de 2.000 milions d’euros més respecte l’any passat.

La inversió en l’Ensenyament Públic a Catalunya ha passat dels 5.317 milions d’euros al 2010 als 4.821 milions d’euros d’enguany, mentre que el nombre d’alumnes ha augmentat en aquest període. Per contra, en el mateix temps, el pressupost destinat a concerts educatius ha augmentat i els diners per escoles vinculades a l’Opus Dei s’han mantingut invariables.

2017_02_09 VAGA ENSENYAMENT

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari