Unitat pel Canvi celebra amb reserves que Renfe publiqui els horaris de trens adaptats

• Renfe anunciarà amb antelació els horaris de trens adaptats.

• La mesura arriba després de l’aprovació de la Resolució de Catalunya Sí que es Pot.

• Sabadell Centre única estació a Sabadell que publica els horaris, no està adaptada.

Renfe ha anunciat que a partir d’ara informarà dels horaris dels trens de la xarxa de Rodalies Barcelona amb algun vagó adaptat, per tal que les persones amb diversitat funcional puguin conèixer amb antelació els combois accessibles. La notícia es dona a conèixer després que Unitat pel Canvi a Sabadell presentés una moció a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell demanant aquest canvi, aprovada per unanimitat, i que el Parlament de Catalunya aprovés al febrer també una Resolució de Catalunya Sí que es Pot en la mateixa línia, impulsada per UpC.

Renfe publicarà la informació a l’aplicació mòbil Cercanías, a la seva pàgina web i a 32 de les estacions de la xarxa, donant resposta així a una reivindicació tradicional de les persones amb mobilitat reduïda que, a la nostra ciutat, ha protagonitzat el company d’UpC Manuel Navarrete.

Malauradament, a Sabadell la única estació que compta amb informació a través de les pantalles és Sabadell Centre, que és la única estació de Renfe a la ciutat que no té un accés adaptat per a persones amb mobilitat reduïda (no hi ha ascensors per baixar del carrer al vestíbul i a l’andana). Tot i que les obres per condicionar l’estació estan previstes per l’estiu, és paradoxal que les dues estacions adaptades no comptin amb la informació dels trens amb accessibilitat i en canvi l’estació no adaptada sí.

En aquest sentit, Manuel Navarrete ha titllat de “broma” aquesta situació, tot i que ha valorat positivament el pas endavant, “la mesura és un avenç”. Ara bé, en la línia de garantir el dret de les persones amb diversitat funcional a fer ús del servei públic de transport en igualtat de condicions com la resta dels ciutadanes i ciutadans encara queden accions a desenvolupar perquè, tal i com denuncia Navarrete, “el que seria important també és que els horaris dels trens adaptats tinguessin repetibilitat ja que dia a dia canvien i no són regulars“.

I és que Renfe aconsella mirar els horaris dels trens adaptats amb tres hores d’antelació, un fet que provoca que “les persones amb mobilitat reduïda no podem planificar els nostres viatges ni tan sols a un dia vista”. A banda, les freqüències de pas tampoc són pràctiques, atès que “els horaris de trens adaptats poden venir durant tres hores tots seguits i les següents tres hores que no en vingui cap“.

En qualsevol cas, des d’Unitat pel Canvi ens alegrem de la mesura i continuarem seguint aquest tema per tal de garantir que efectivament s’adapti l’estació de Sabadell Centre.

2017_02_15 NdP Parlament combois adaptats

Manuel Navarrete (en cadira de rodes), acompanyat al Parlament pels diputats de CSQP Hortènsia Grau (darrera) i Marc Vidal (de peu), així com per la regidora d’UpC Elena Hinojo (dreta), el dia que es va aprovar la resolució de CSQP.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari