Unitat pel Canvi contrària a dedicar una plaça a l’u d’octubre

Davant la proposta de moció que impulsen ERC, la Crida, CiU i els regidors no adscrits, per ser debatuda a la sessió ordinària del Ple municipal del mes de setembre, en favor de «dedicar una plaça a la ciutat a la gent que va fer possible l’u d’octubre», des d’Unitat pel Canvi volem traslladar algunes consideracions:

1. Trobem molt precipitat incloure un fet tan actual com el que es produí l’1 d’octubre de 2017, ara fa tot just un any, al nomenclàtor de Sabadell. Des d’Unitat pel Canvi entenem que els esdeveniments històrics que donen nom a carrers i places de la ciutat han de ser proposats des de la perspectiva que dóna el temps.

2. A més, des d’Unitat pel Canvi volem manifestar que no som partidaris d’obrir debats com aquest, que poden generar tensió social sense produir cap millora en la vida de les persones. Per contra, des del nostre espai polític creiem que cal aprofundir en vies de diàleg, a partir dels mínims consensos democràtics exigibles, a fi de no generar conflictes innecessaris en un moment del Procés, l’actual, en el que la crispació a banda i banda dels extrems de la bombolla s’accentua.

3. En aquest sentit s’ha pronunciat el nostre portaveu, i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Joan Berlanga, per qui “l’u d’octubre no és una data qualsevol però no ens sembla adequat donar suport a una proposta com aquesta ja que ens sembla precipitada, donat que manca perspectiva històrica, i poc responsable, ja que davant la tensió que ha generat l’anomenat Procés entenem que no és moment de generar-ne més amb elements simbòlics o gestuals que estan lluny dels veritables problemes de la ciutadania”.

Per tot això, des d’UpC concloem que la proposta és precipitada i generadora de tensions innecessàries.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari