Unitat pel Canvi crida a participar del projecte Un País en Comú

Moviments socials, organitzacions polítiques, entitats i persones a títol individual van donar a conèixer el passat diumenge Un País en Comú, un nou subjecte polític que s’està gestant amb l’objectiu de convertir-se en un nou referent de les esquerres transformadores a Catalunya.

La llavor d’Un País en Comú es troba en la majoria social que, entre el 15M –al 2011- i l’11 de setembre del 2012 va començar a alçar la veu i organitzar-se per assenyalar els dèficits democràtics i a reclamar la plena sobirania del poble. Una sobirania que passa per decidir les aspiracions de Catalunya com a nació, i també l’organització de la nostra societat: decidir sobre els serveis públics, la fiscalitat, el consum, els drets dels i les treballadores, les regles del joc.

01

Organitzacions polítiques com En Comú, Podem, Iniciativa per Catalunya o Esquerra Unida i Alternativa estan formant part de la creació d’aquest nou espai.

Des de l’assemblea del passat divendres 3 de febrer a Sabadell, Unitat pel Canvi fa una crida a la ciutadania per sumar-se al projecte, que diumenge va presentar el document fundacional a les cotxeres de Sants i on hi van participar més de 2.000 persones.

En l’acte de les Cotxeres de Sants el Grup Promotor presentà el Document Zero i s’obrí el procés participatiu que recorrerà tot el país per a recollir les idees i les demandes de la gent comuna. Un espai on tothom serà benvingut i on, a partir de la cooperació i la solidaritat, pensar i discutit com articulem entre totes una nova força capaç de guanyar una majoria de país per a una alternativa política de progrés.

El document zero consta de sis eixos de debat: 1) Un nou model econòmic i ecològic, 2) Un nou model de benestar, 3) Un país fratern i sobirà, 4) Una revolució democràtica i feminista, 5) Un país inclusiu i 6) Un projecte de país des de tots els territoris. Es poden fer aportacions des d’ara i fins el proper 5 de març a la plataforma web.

03

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari