UNITAT PEL CANVI PARTICIPA A L’ASSEMBLEA DE CÀRRECS PÚBLICS A SARAGOSSA

Van assistir el primer tinent d’alcalde de Sabadell Joan Berlanga i el regidor de Salut Ramon Vidal.

Més de 400 càrrecs públics de diferents formacions d’arreu l’estat han celebrat aquest diumenge a Saragossa l’Assemblea de Càrrecs Públics per la Fraternitat, la Llibertat i la Convivència. Han assistit representants de Podemos, ICV, IU, En Marea, ERC, PDCat, PNB, Geroa Bai i d’organitzacions i confluències municipals transformadores i de progrés.

Els i les assistents a la trobada, impulsada per Unidos Podemos, referent estatal d’Unitat pel Canvi, i que representen més de sis milions de votants, estaven emplaçats a aconseguir un punt de trobada per articular una sortida al conflicte català. De l’assemblea ha sorgit un manifest que emplaça al Govern central a dialogar “amb la Generalitat i amb el conjunt d’actors per buscar solucions que permetin a la ciutadania de Catalunya decidir el seu futur en un referèndum acordat amb l’Estat”, alhora que insta al Govern central “a acabar amb la política d’excepcionalitat i repressió que amenaça les llibertats fonamentals constitutives de la democràcia”, en referència als fets succeïts els darrers dies a Catalunya.

A la sortida de l’esdeveniment, el portaveu d’UpC, Joan Berlanga, ha explicat la seva valoració del moment polític actual. En aquest sentit, per Berlanga “ara cal tenir més clar que mai que el conflicte no és entre Catalunya i Espanya o entre els del Sí i els del No. És un conflicte entre els que creuen que la ciutadania de Catalunya pot decidir el seu futur i els que no. Tenim per davant una gran oportunitat, on em sembla que cal molta intel·ligència col·lectiva per sumar al màxim, ja que ara és el moment d’assolir el dret a decidir i crec que mai hem tingut un context tan propici com aquest“.

2017_09_24 f210e670-bf60-4d45-a65c-6964b804485a

Ramon VIdal i Joan Berlanga (Unitat pel Canvi a Sabadell) amb Emiliano Martínez de Terrassa en Comú, durant l’Assemblea.

Durant el transcurs de l’Assemblea un centenar de manifestants de l’extrema dreta s’ha congregat al voltant del recinte on tenia lloc la trobada, el Pavelló Segle XXI de Saragossa, per tal de limitar el moviment a l’espai on estaven reunits els i les càrrecs públics i periodistes, que van ser agredits i insultats pels manifestants quan intentaven accedir i sortir del Pavelló. Els regidors de Unitat pel Canvi també van necessitar suport policial per evitar agressions al sortir de l’Assemblea. En aquest sentit, Ramon Vidal, ha mostrat el seu rebuig a la concentració ultra i ha condemnat “que en una concentració democràtica els càrrecs electes hagin hagut de sortir escoltats per la policia, per culpa de qui empra la violència en contra del diàleg“.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari