Unitat pel Canvi present a l’assemblea fundacional d’Un País en Comú

Un País en Comú, confluència d’organitzacions catalanes transformadores i de progrés com ICV, EUiA, en Comú o Equo, ha arrencat aquest dissabte a Barcelona.

Els sabadellencs Joan Berlanga i Ernest Payà, escollits membres de la coordinadora de la nova formació política.

Aquest nou espai, segons ha explicat el portaveu de En Comú Podem Xavi Domènech, és “la confluència dels diversos fils del bo i millor del passat al nostre país: el fil roig, el fil verd i el fil morat, els necessitem tots per ser més forts i guanyar aquest país”. Domènech, que s’ha mostrat també profundament convençut amb la fórmula perquè “des de la fraternitat aconseguirem la llibertat i la igualtat”, ha resumit el full de ruta de la nova organització: “hem d’activar l’esperança, construir l’alternativa i posar fi a la por. Estem farts de sentir parlar dels 4%”. “Aquest és un nou començament per aquest país”, ha conclòs l’historiador sabadellenc.

Unitat pel Canvi a Sabadell a Un País en Comú

2017_04_10 NdP UpC UPeC

Part de la delegació sabadellenca a l’assemblea d’UPeC

A UpC hem treballat des del nostre naixement per construir amplis espais polítics de confluència, que avantposin les necessitats de tothom per sobre de l’interès d’uns pocs. UPeC representa això a escala catalana, tal i com ha explicat el portaveu d’UpC i recent escollit membre de la coordinadora d’UPeC, Joan Berlanga, “els partits que hem impulsat Un País en Comú hem deixat de banda les nostres sigles i lideratges per crear un nou instrument polític al servei de l’interès de la gent comuna”. Per Berlanga, “la confluència política de l’esquerra alternativa és un element clau per generar governs de canvi, tal i com queda demostrat a Sabadell, Castelldefels o Barcelona”.

El també escollit membre de la coordinadora d’UPeC Ernest Payà ha assegurat, al seu torn, que “des de UpC volem aportar la nostra experiència municipalista de confluència a aquests nou projecte d’àmbit nacional”.

L’assemblea d’UpC del passat 6 de febrer va fer una crida a la seva militància i al conjunt de la ciutadania a participar activament en l’impuls i la creació d’aquest nou subjecte polític. UpC també ha col·laborat en l’organització, els passats 29 de març i 4 d’abril, dels únics punts d’inscripció i validació presencial d’UPeC a la nostra ciutat.

En aquest sentit, des d’Unitat pel Canvi a Sabadell estem molt satisfetes i satisfets per la quantitat i el ritme d’inscripcions de sabadellenques i sabadellencs al nou subjecte polític, així com la seva participació a l’assemblea fundacional, un fet que demostra que hi ha un elevat interès ciutadà per aquest nou espai polític impulsat per la confluència de les principals forces transformadores i de progrés de Catalunya.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari