Quinzena del 16 al 29 d’abril de 2018

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Quinzena del 16 al 29 d’abril de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dilluns 16

• Una trentena d’alumnes participen a la primera edició en línia d’un curs d’iniciació al voluntariat. Més informació.

Dimarts 17

• Una nova rotonda millorarà l’accés a la zona industrial de Can Roqueta. Més informació.

Dimecres 18

• El Pla d’Acció Municipal per al 2018 inclou 1.031 actuacions, 51 més que l’any anterior. El tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, mostra la seva satisfacció perquè el mandat avança i gran part de les propostes ja són una realitat.

Especialment el nivell d’execució és molt alt en els projectes que tenen a veure amb la millora de les condicions de vida de les persones, un dels principals objectius que es va marcar el Govern. I afegeix que “tanmateix, no podem abaixar la guàrdia, hem de continuar al mateix ritme en la recta final del mandat. La ciutadania espera molt més de nosaltres i hem de fet tot el que estigui al nostre abast per arribar a satisfer les seves expectatives“. Més informació.

• L’Ajuntament proposa un nou model de targeta bus que amplia la cobertura de bonificacions de preu a més gent gran i a persones amb discapacitat. Més informació.

Dijous 19

• En marxa el sistema de cita prèvia per fer gestions al Servei d’Atenció Ciutadana. El sistema funcionarà al Despatx Lluch per gestionar tributs i el padró. Progressivament s’hi afegiran més tràmits i serà extensiu a totes les oficines. Més informació.

• Sabadell s’adhereix al Fòrum de les Ciutats amb Consell de Formació Professional de Catalunya. L’adhesió permetrà avançar en el treball conjunt amb altres ciutats catalanes per potenciar la Formació Professional.

00

En relació amb l’adhesió, Joan Berlanga ha comentat que “l’aposta per l’FP és una de les línies prioritàries del nostre pla d’actuació municipal i així queda reflectit en el Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu. Per això treballem per fomentar la Formació Professional dins l’estratègia educativa del territori, comptant amb els centres docents, professionals de l’orientació i els gremis, i hem impulsat iniciatives com la Fira de la Formació Professional, que ja s’ha consolidat com un referent a la comarca”. L’adhesió al Fòrum de Ciutats serà un pas més per continuar avançant.

Per la seva banda, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha destacat que “el Consell de l’FP de l’àmbit CRIRC ja ens ha permès crear aliances entre municipis de l’entorn més proper i ara formar part del Fòrum ens ofereix l’oportunitat d’aprofundir en les accions que s’estan impulsant a Catalunya i estrènyer llaços amb altres ciutats que tenen una aposta clara per la formació professional”. Més informació.

• El Govern de Sabadell va trobar possibles incompliments en el servei de neteja de la ciutat, que presta SMATSA, i va obrir cinc expedients. Ara l’empresa s’ha querellat. El portaveu del Govern, Joan Berlanga, ha valorat les actuacions de fiscalització del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària que s’han emprès en aquest mandat com un exercici de responsabilitat: “l’obligació del Govern és vetllar pels recursos públics, per la qualitat del servei i pel compliment estricte del contracte. Si en aquesta tasca de fiscalització del servei, l’Ajuntament detecta incompliments en l’execució d’un contracte, és el nostre deure exigir que es compleixi”. Més informació.

DbKIcanW0AAStYn

Tota la informació sobre el conflicte amb SMATSA.

Divendres 20

• El personal dels organismes autònoms Informàtica Ajuntament de Sabadell (IAS) i Agència Tributària de Sabadell (ATSA) millorarà les condicions laborals amb l’adhesió al conveni que té la resta de la plantilla municipal. Més informació.

• Mestres i alumnes de diferents escoles participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari. La Jornada l’ha obert el tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, que ha destacat que “vivim una crisi ambiental de primera magnitud, sovint no prou visualitzada. Amb aquesta jornada, volem tenir un espai d’intercanvi d’experiències i conscienciar sobre el malbaratament alimentari”. Més informació.

• L’Ajuntament continua millorant l’espai públic amb obres de reparació a diferents carrers i aparcaments. S’actua en més de 3.500 m2 de carrers i 5 zones d’aparcament provisional. Més informació.

 

Dilluns 23

• La fira de Sant Jordi es consolida al Passeig. Més informació.

01

Dimarts 24

• Cent cinquanta joves comparteixen experiències a la Desena Trobada d’Equips de Mediació de Secundària. El programa municipal de mediació a l’àmbit escolar vol promoure la mediació i consolidar la cultura del diàleg, el consens i la pau entre els joves. Més informació.

Dimecres 25

• L’Ajuntament de Sabadell renova el Segell Infoparticipa que reconeix la transparència i la qualitat de la informació. Més informació.

02

Dijous 26

• Més d’un miler d’alumnes participaran en dues jornades d’activitat física per promoure els estils de vida actius i els valors de convivència. Més informació.

Divendres 27

• Sabadell tindrà aparcaments segurs per a bicicletes. La iniciativa, que és possible en el marc de l’EDUSI, és fruit d’un projecte guanyador del procés participatiu Construint Ciutat. Més informació.

03


També


• Dilluns 16: Ramon Vidal es reuneix amb representants de l’AVV Centre – Mercat.

• Dimarts 17: Ramon Vidal visita les obres del cementiri i assisteix a la Nit de la Ciència.

• Dimecres 18: Ramon Vidal participa a la Comissió de Mobilitat del Districte 1 i al Consell de Districte 4.

• Dijous 19: Eduard Navarro visita alguns dels indrets rehabilitats per persones participants als programes d’ocupació. Ramon Vidal al lliurament de beques de la Fundació Olga Torres al Taulí i es troba amb la direcció de l’àrea metropolitana nord del CatSalut i l’ICS.

• Divendres 20: Ramon Vidal es reuneix amb la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

• Diumenge 22: Assemblea organitzativa de Catalunya en Comú.

• Dilluns 23: Els regidors d’Unitat pel Canvi participen en diferents activitats al voltant de Sant Jordi.

• Dimarts 24: Ramon Vidal es reuneix amb representants de l’AVV de l’Eixample.

• Dijous 26: Els quatre regidors participen al Ple municipal ordinari del mes d’abril i participen a la concentració de rebuig a la sentència del cas de la manada. Eduard Navarro signa el Conveni de col·laboració de Promoció Econòmica i el SECOT. Ramon Vidal participa a l’entrevista del Pla director de la Policia Local.

05

• Divendres 27: Eduard Navarro a la reunió amb el Pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental.

• Dissabte 28: Els regidors d’Unitat pel Canvi participen a l’assemblea de desplegament territorial de Catalunya en Comú. Joan Berlanga present al certamen literari escolar “L’art d’escriure” de Ca n’Oriac.

• La preinscripció a les escoles bressol municipals de Sabadell serà del 2 a l’11 de maig. Més informació.

04

Tota la informació.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari