COMUNICAT sobre la figura de portaveu del govern

Fa just un any acabava el sainet del relleu a l’alcaldia de Sabadell del qual, després d’incompliments i trifulgues vàries, es va excloure el nostre candidat -qui té més suport popular del govern- de l’alcaldia.

Davant la situació de bloqueig d’ERC, per cedir l’alcaldia a UpC al juliol de 2017, la nostra assemblea va provocar un gir per forçar el relleu que va acabar amb la investidura contra pronòstic de Maties Serracant, candidat de la quarta força més votada al consistori.
En la mesura en què la transparència, la honestedat i el rendiment de comptes són aspectes fonamentals en la nostra manera de fer política, entenem que un any després és un bon moment per fer una valoració de com ha anat i actuar en conseqüència.

  • Valorem positivament en el seu conjunt la feina del govern i ens reafirmem -com hem fet sempre- que aquest és el govern que necessita la ciutat en aquest mandat i que estem complint l’encàrrec que ens va fer la ciutadania de tancar l’etapa de corrupció dels anys anteriors i remuntar la ciutat des de l’esquerra. L’esforç que s’ha fet perquè en els últims 3 anys no augmentin diversos preus públics, com el de l’aigua, el de les escoles bressol o els dels serveis funeraris, entre d’altres; les mesures aplicades per millorar el transport públic urbà, amb noves línies i compra de nous autobusos; la fiscalització de les empreses que gestionen serveis públics o el desplegament d’actuacions socioeducatives per a infants i joves que s’estan produint a la ciutat aquest estiu; són una bona prova que estem fent allò que dèiem que faríem i que hem de continuar treballant junts en aquesta direcció.
  • Tanmateix, volem mostrar la nostra decepció pel paper dels alcaldes durant aquests tres anys, ja que -al nostre entendre- no han treballat suficientment ni la cohesió interna ni la coherència de l’obra de govern en el seu conjunt. Quan UpC vam fer alcalde a Serracant, confiàvem que donaria un nou impuls al funcionament del govern, però de moment no està sent així: en la nostra opinió, com pensàvem de l’alcalde anterior, es continua massa pendent de l’agenda del “procés” i de la seva projecció personal; la qual cosa provoca que les funcions més estretament vinculades a l’alcaldia, com són la coordinació del govern i la mirada global de ciutat, es vegin minvades.
  • Davant d’aquesta realitat, durant els darrers mesos, des d’UpC hem traslladat a l’alcalde i al govern la necessitat de millorar alguns aspectes relacionats amb la coordinació i la cohesió del govern, que ens semblen importants per tenir mirada àmplia i acabar el mandat havent assolit la totalitat de l’acord de govern. Però aquesta inquietud per millorar la coordinació i cohesió del govern no ha estat compartida. Ateses aquestes circumstàncies i la manca de reacció de l’alcalde davant dels nostres plantejaments de millora, des d’UpC, creiem convenient renunciar a exercir al paper de portaveu de govern que venia fent fins ara el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga.
  • Finalment, esperem que l’alcalde i la resta de govern sapiguem estar encertats i a l’alçada de les circumstàncies en el tram final de mandat, que començarà després de l’estiu i que ja ens portarà a les properes eleccions. Tram final en el qual, en tot moment, hauria de prevaler l’interès general i l’assoliment del pla de de mandat que ens vàrem marcar; la ciutadania que ens va fer confiança s’ho mereix. Des d’UpC, com hem fet sempre, continuarem treballant en positiu, amb discreció i eficiència.

 

Sabadell,

11 de juliol de 2018

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari