8 de març: per una Sabadell lliure de masclisme

Les dones no som un col·lectiu. Som la meitat de la població. I els drets de les dones són Drets Humans. Tot i això, les dones hem de sortir al carrer any rere any per defensar-los enfront qui creu que els nostres drets són negociables o retallables i de qui viu en el fals miratge de que ja vivim en igualtat. També aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, dia en que assenyalem la nostra condició imposada de ciutadanes de segona i exigim els nostres drets.

Des de l’Assemblea Oberta de Sabadell volem commemorar el 8 de març reivindicant la necessitat de seguir treballant, al carrer i a les institucions, per una igualtat efectiva de drets entre dones i homes, que encara és lluny de produir-se.

Hem de continuar treballant per fer de Sabadell una ciutat respectuosa i segura per a les dones, que pacifiqui l’espai urbà perquè les dones puguin sentir-se còmodes i on cap dona hagi de suportar ser violentada pel fet de ser-ho.

Una ciutat que valori el temps de les dones, que reconegui el seu paper generador de riquesa i de valor, fins i tot quan no és remunerat, ja que aquest és condició necessària per entendre la supervivència de les famílies en temps de crisi i retallades.

Una ciutat que promogui relacions d’igualtat, amb serveis socials, públics i de qualitat, que garanteixin el benestar i la cura de les persones i descarreguin les dones, alhora que fomenta la corresponsabilització dels homes.

Volem, en definitiva, una Sabadell lliure de masclismes. I per aconseguir-ho, el compromís de l’ajuntament és imprescindible.

Ens cal un ajuntament actiu en la coeducació i en la vigilància i prevenció de les actituds masclistes en l’espai públic i els mitjans de comunicació, que promogui la participació de les dones en les decisions de la ciutat, en tots els àmbits i en totes les responsabilitats, i que doni total suport i acompanyament a les dones que pateixen les violències masclistes, amb tolerància zero cap a qualsevol manifestació de violència vers les dones.

Un ajuntament que promogui i defensi el dret de les dones al seu propi cos, els drets sexuals i reproductius, i l’avortament lliure, gratuït i amb garanties legals i sanitàries.

Un ajuntament que fomenti la presència i la participació de les dones a les activitats lúdiques, esportives, culturals i de participació i decisió ciutadana en general. Que fomenti l’ocupació de qualitat i sense cap diferència salarial per gènere i la conciliació de la vida laboral, la vida familiar, personal i l’oci.

Des de l’Assemblea Oberta de Sabadell assumim el treball que caldrà fer aconseguir aquesta ciutat i aquest ajuntament que reivindiquem.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari