Alberto Garzón amb Unitat pel Canvi a Sabadell

Unitat pel Canvi organitza l’acte “Radicalitat democràtica i nova política”, al campus de Sabadell de la UAB, per parlar sobre com millorar la salut de la nostra democràcia aprofundint en mecanismes participatius perquè la ciutadania pugui decidir directament tot allò que li afecta. A l’acte han assistit Lorena Vicioso, diputada al Parlament per ICV-EUiA, Ramon Vidal, Secretari General de Podemos Sabadell, i Joan Berlanga, alcaldable d’Unitat pel Canvi a Sabadell.

Lorena Vicioso, Eduard Navarro, Joan Berlanga i Ramon Vidal, davant del campus de la UAB a Sabadell.

Lorena Vicioso, Eduard Navarro, Joan Berlanga i Ramon Vidal, davant del campus de la UAB a Sabadell.

La diputada d’ICV-EUiA al Parlament, Lorena Vicioso, ha començat la seva intervenció explicant l’estafa que han suposat les polítiques neoliberals, seguides pels grans partits, que han provocat una transferència massiva de renda dels treballadors a la banca i el gran capital, “i tot això s’ha dissenyat i impulsat des d’unes institucions que ni han estat triades per la gent, ni estan al servei de la gent”. Vicioso ha defensat que per plantar cara a aquesta situació cal recuperar la democràcia i per això cal que les classes treballadores s’impliquin cada cop més en la defensa dels seus drets. “La majoria de la gent no acceptaria les retallades, per això no se’ns pregunta”, ha assegurat Vicioso. “Cal obrir un debat públic per conèixer les opinions de tothom, cal aprofundir en mecansimes de participació ciutadana i de construcció des de baix, amb una nova forma de fer política”.

Web03

També Ramon Vidal, Secretari General de Podemos Sabadell, s’ha referit a la mala salut del nostre sistema democràtic, denunciat que l’actual Constitució ja no pot donar resposta a les necessitats de la gent, “està exhaurida”. Una Constitució al capdamunt d’un sistema polític i institucional “que cal transformar de baix a dalt per fer-lo més democràtic”.

Al seu torn Joan Berlanga ha defensat el Codi Ètic d’Unitat pel Canvi, basat en el de Barcelona en comú, com a mecanisme imprescindible per introduir elements de radicalitat democràtica i transparència a les institucions. Sobre què pot fer la ciutadania per millorar el nostre sistema democràtic, Berlanga ho té clar: “és necessari que la societat organitzada no delegui en el govern, sinó que coordinin els seus esforços en benefici de la majoria”.

L’acte ha durat prop de dues hores i, com ja és habitual en les trobades que organitza Unitat pel Canvi, la major part del temps s’ha destinat a establir un diàleg entre les persones assistents i els i les membres de la candidatura, en un clima distés, constructiu i il·lusionant.

Alberto Garzón expressa també el seu suport a Unitat pel Canvi

Alberto Garzón, diputat de la Izquierda Plural al Congrés, que també havia d’assistir a l’acte, finalment ha hagut d’excusar la seva presència per un imprevist ineludible. Amb tot, Garzón s’ha trobat amb membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi per mostrar el seu suport i el d’IU, que també ha transmès per les xarxes socials.

 

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari