Apostem perquè l’Ajuntament sigui un motor econòmic al servei de les persones

Membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell s’han reunit amb responsables de CCOO del Vallès Occidental per intercanviar anàlisis i propostes sobre la greu situació econòmica i laboral que patim. A continuació les han presentat en roda de premsa; ho han fet el cap de llista Joan Berlanga, Alicia Valencia i Ester Lopera.

Actualment estem vivint una crisi del sistema capitalista extraordinària que s’està traduint a Sabadell en una disminució de l’activitat econòmica, amb un alt índex d’atur (gairebé un 20%), un empobriment de les famílies de rendes baixes i mitjanes-baixes, mentre la resposta dels governs de dretes de CiU i PP ha estat prioritzar el rescat del bancs i no el de les persones, retallant i desmantellant el sector públic. Davant d’aquesta situació, malgrat les limitacions en matèria econòmica que té l’administració municipal, Unitat pel Canvi aposta per contribuir a avançar cap un nou model econòmic que no es basi en el benefici individual a costa del benestar compartit. Una economia al servei de les persones i del bé comú.

Durant aquest mandat és prioritari repensar i planificar de nou l’activitat econòmica de Sabadell de manera conjunta amb els actors econòmics i socials des d’una perspectiva comarcal de la ciutat i en el paper que ha de jugar en l’estructura productiva local i global.

Cal una estratègia comarcal

Berlanga ha denunciat que no existeix una planificació conjunta de les poblacions del Vallès Occidental sobre els sectors en què cal invertir a la comarca i com caldria fer-ho. Això es tradueix, per exemple, en que no hi hagi concordança entre l’oferta d’FP i la demanda de les empreses. “Sense una planificació comarcal difícilment avançarem cap a un model econòmic i social que sigui sostenible“, ha assegurat Berlanga, que veu imprescindible” repensar el paper de l’economia de Sabadell dins del Vallèsa partir d’una mirada més global“.

D'esquerra a dreta: Ester Lopera (núm 9 d'Unitat pel Canvi a Sabadell), Joan Berlanga (cap de llista), Enrique Rodríguez (Secretari General de CCOO del Vallès Occidental), Alicia Valencia (número 7 de la candidatura unitària) i Juan Ignacio Valdivieso (fundador de CCOO i membre d'Unitat pel Canvi).

D’esquerra a dreta: Ester Lopera (núm 9 d’Unitat pel Canvi a Sabadell), Joan Berlanga (cap de llista), Enrique Rodríguez (Secretari General de CCOO del Vallès Occidental), Alicia Valencia (número 7 de la candidatura unitària) i Juan Ignacio Valdivieso (fundador de CCOO i membre d’Unitat pel Canvi).

El paper de l’Ajuntament

En aquest sentit, Berlanga ha apostat perquè el paper dels ajuntaments ha de ser el de motors de creació de llocs de treball dignes i de qualitat. “L’Ajuntament pot crear llocs de treball. Ha de fer-ho. Nosaltres apostarem pels plans ocupacionals i de formació en diferents sectors”.

Entre les propostes programàtiques d’Unitat pel Canvi també destaquen la potenciació de l’activitat econòmica “responsable i sostenible, per exemple impulsant les cooperatives, la remunicipalització dels serveis públics quan sigui viable o la negativa a negociar amb ETTs (Empreses de Treball Temporal).

Unitat pel Canvi a Sabadell ha presentat aquestes propostes sobre el món del treball després que membres de la candidatura s’hagin trobat amb responsables de CCOO del Vallès Occidental, per valorar les propostes d’ambdues organitzacions en matèria laboral i de model econòmic. Unitat pel Canvi a Sabadell i CCOO han destacat la bona sintonia que hi ha entre les propostes de la candidatura de confluència i del sindicat.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari