Arrenca a Sabadell “Un País en Comú”

• Un centenar de persones han debatut aquest dissabte a Cal Balsach els eixos d’Un País en Comú

El procés participatiu d’Un País en Comú, que vol aglutinar les organitzacions polítiques i socials de l’esquerra transformadora catalana i que té com a objectiu últim posar les institucions del país al servei de la ciutadania, està duent a terme tallers oberts en diferents ciutats de tota Catalunya per debatre i pensar col·lectivament solucions als problemes que afecten la nostra vida diària.

Aquest dissabte ha estat el torn de Sabadell, on més de cent persones s’han aplegat per debatre sobre diferents aspectes de la realitat política, econòmica i social del país, agrupats en diferents grups de treball per analitzar els sis eixos proposats: nou model econòmic i ecològic basat en el bé comú, nou model de benestar per una societat més justa i igualitària, un país fratern i sobirà en tots els àmbits, una revolució democràtica i feminista, un país inclusiu on càpiga tothom i un projecte de país des de tots els territoris.

Laura Campos

Laura Campos, Montse Vergara i David Clarà, presentant el taller.

La benvinguda a l’acte ha estat a càrrec de tres membres del grup impulsor d’Un País en Comú: David Clarà (regidor de Barberà per les CAV), Montse Vergara (regidora d’Olesa pel Bloc Olesà) i Laura Campos (alcaldessa de Montcada per ICV-EUiA), que també han presentat els eixos generals de treball. Posteriorment, els i les persones participants s’han dividit en grups per debatre i treballar al voltant de les idees principals de cada eix programàtic. El taller ha conclòs amb la posada en comú de les conclusions de cada grup, per part dels relators i de les relatores assignades a cadascun. Un nodrida representació de membres d’UpC han assistit al taller (els quatre regidors del grup municipal, Joan Berlanga, Ramon Vidal, Eduard Navarro i Elena Hinojo, així com diferents representants orgànics).

Des de Unitat pel Canvi a Sabadell donem suport a Un País en Comú, tal i com vam aprovar a la nostra assemblea del 3 de febrer, i cridem a tota la ciutadania sabadellenca a sumar-se a aquest nou projecte polític, que està cridat a ser la eina que ens permeti un país més just, democràtic, fraternal i divers.

Benvinguda plenari

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari