Avancem cap a les eleccions municipals del maig

 La segona Assemblea Oberta de Sabadell, que ha tingut lloc al centre cívic de Sant Oleguer, ha aprovat el codi ètic que regirà l’actuació de la candidatura i el mecanisme per triar l’equip que l’encapçalarà.

A l’Assemblea han participat gent d’ICV, d’EUiA, d’Unir l’Esquerra Alternativa de Sabadell , del Front Cívic, de Podem, del Procés Constituent i de diferents moviments socials de la ciutat i persones a títol individual.

La unitat de les esquerres a Sabadell

L’Assemblea Oberta de Sabadell (AOS) ha constatat que hores d’ara és molt difícil confeccionar una llista electoral que aplegui a totes les forces polítiques d’esquerres alternatives de la ciutat, tal i com també va constatar el Procés Constituent de Sabadell a la seva assemblea del 4 de febrer. Amb independència d’aquest escenari, l’Assemblea Oberta ha acordat seguir treballant per una candidatura el més àmplia possible de les esquerres sabadellenques.

Amb tot, si l’acord previ a les eleccions no fos possible, l’Assemblea Oberta vol remarcar la seva predisposició a arribar a acords i a seguir treballant per la confluència a partir de l’endemà de la cita electoral del maig perquè, al cap i a la fi, a l’Assemblea Oberta ja hi ha molta gent que participa a diferents espais polítics i socials de la ciutat i ens hem dotat de mecanismes per centrar els debats en els objectius polítics comuns per canviar Sabadell, deixant de banda sigles i personalismes.

Una candidatura representativa de Sabadell

L’Assemblea Oberta també ha acordat començar a treballar en la confecció de la candidatura electoral. La proposta la farà el grup impulsor de l’Assemblea, que alhora es constituirà com a coordinadora provisional, amb alguns canvis.

La proposta d’equip, que es presentarà a la tercera Assemblea Oberta de Sabadell el proper 14 de març, buscarà l’equilibri de persones de diferents edats, zones de la ciutat, procedències, tradicions polítiques i d’activisme i serà equilibrada entre homes i dones.

Hem triat aquest sistema per afavorir un debat àgil, continuat i en confiança, basat en l’escolta activa, per posar d’acord persones de tradicions diferents a l’hora de trobar la millor fórmula per encaixar la nostra diversitat, potenciant aquesta riquesa.

La coordinadora rebrà propostes de persones que volen formar part de la llista o suggeriments de noms de terceres persones. Podreu fer arribar les vostres propostes mitjançant la pàgina web i el correu electrònic. Aviat habilitarem un espai a la pàgina web on s’explicarà com podreu fer-ho.

Una coordinadora per garantir el procés

Tot i que encara hi ha un bri d’esperança d’aconseguir fer més ampli l’acord unitari, els tempos legals per inscriure una candidatura s’atansen. Per tant, el repte és començar a elaborar la candidatura de l’Assemblea Oberta en paral·lel a seguir negociant com podem fer-nos més grans, sempre sense renunciar als principis ètics i ideològics que ja ens hem fixat.

Per poder tirar endavant aquesta feinada, hem acordat escollir un equip de persones que coordinin l’Assemblea Oberta fins a les eleccions municipals.

De moment, aquesta tasca la durà a terme el grup impulsor de l’Assemblea Oberta, que farà una proposta de coordinadora el proper 14 de març, seguint també els criteris de representativitat i diversitat de l’Assemblea.

La coordinadora ho serà fins passades les eleccions municipals. Un cop passin, els seus i les seves membres faran una proposta perquè l’AOS esdevingui una organització amb entitat jurídica pròpia i amb una proposta d’estatuts on es contemplarà com triar, amb un procés més pausat i reglat, a les persones que coordinaran l’Assemblea Oberta.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari