Balanç positiu del govern de Sabadell per part d’UpC, tot i que amb aspectes a millorar.

Unitat pel Canvi a Sabadell ha celebrat una roda de premsa per explicar com valora l’organització el que portem de mandat i com encara la recta final fins a les eleccions del 2019.

Tere Ibáñez, coordinadora d’EUiA Sabadell i membre de la coordinadora d’UpC, ha començat la roda de premsa recordant l’origen d’Unitat pel Canvi “a partir del procés participatiu de l’Assemblea Oberta de Sabadell, que va aglutinar gent de diferents partits d’esquerres, d’entitats i gent independent, que van confluir en una àmplia candidatura present a tots els barris”. Una candidatura que va ser la segona força més votada al 2015 i que “va apostar per un govern d’esquerres, lliure de corrupció, transparent i al servei de la majoria” fins i tot quan els socis de govern van incomplir el pacte del relleu a l’alcaldia, atès que “la nostra assemblea així ho va decidir, avantposant l’interès general de la ciutat”.

Ibáñez ha valorat positivament la feina feta pel govern, tot i que “no tot està fet, perquè per exemple encara hi ha massa mancances als barris i ens agradaria aprofundir més en els lideratges compartits”.

A continuació ha parlat Josep López, coordinador d’ICV Sabadell i membre de la coordinadora d’UpC, que ha valorat el paper d’Unitat pel Canvi al govern. Per López, “UpC ha actuat amb absoluta lleialtat en tot moment, tot i que amb opinió pròpia quan les coses no ens han agradat”, com per exemple amb la polèmica per la baixada de la bandera espanyola, amb la proposta de canvi de nomenclàtor o en cas que, tal i com ha assegurat, “si al capdavant d’una conselleria de la Generalitat hi hagués algú dels nostres partits, nosaltres sempre hauriem protegit l’interès de Sabadell”. Amb tot, “tot i que nosaltres, si governéssim sols, hauríem fet les coses diferents, en un govern de coalició la base per la continuïtat del projecte comú és l’acord, i així ho hem fet a partir del fixat al Pla de mandat”, ha explicat López, per qui malauradament l’anomenat Procés ha tingut un excessiu protagonisme polític durant aquesta primera part del mandat.

FOTO 960

Payà, Ibáñez i López, durant la roda de premsa

López ha destacat també “el perfil absolutament municipalista d’UpC”, fet pel qual “nosaltres ni ens hem embolicat, ni ens embolicarem, amb cap bandera”. De fet, des d’UpC “hem volgut evitar convertir el Ple municipal en el Ple del Parlament i la dedicació plena dels nostres regidors han estat les seves tasques”, sempre sota la màxima que “a Unitat pel Canvi volem menys Procés i més ciutat”.

Ja de cara a les properes eleccions municipals, López ha explicat que “tenim la voluntat i l’oportunitat de ser la força majoritària al 2019” i, un cop passin les eleccions, serà el moment de “cercar de nou coincidències programàtiques per tirar endavant una acció de govern per la majoria”.

La darrera intervenció ha estat a càrrec d’Ernest Payà, membre de Podem Sabadell, de la coordinadora d’UpC i de la coordinadora de Catalunya en Comú, que ha parlat dels reptes de futur que té la confluència. Payà ha destacat que “Catalunya en Comú és la gran aposta de tota l’esquerra transformadora” i en aquest sentit “podem afirmar que Podem Sabadell estarà dins la confluència de Catalunya en Comú”, tal i com ja va explicar Vicenç Navarro, que és qui està al capdavant de la gestora de Podem Catalunya, i que té el compromís ferm d’integrar Podem a CeC.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari