Berlanga a Can Llong: “S’ha acabat l’etapa en que tot es decideix a Sant Roc”

Membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell han celebrat un acte al centre cívic de Can Llong, per parlar amb les veïnes i els veïns del sector Berard sobre els seus barris. A l’acte han assistit Joan Berlanga, cap de llista d’Unitat pel Canvi, i Toni Lamagrande, representant del sector a la candidatura.

Joan Berlanga ha iniciat la seva intervenció reiterant una de les idees que més està repetint Unitat pel Canvi a Sabadell des de la seva constitució: la necessitat que l’Ajuntament creï eines de participació veïnal perquè les veïnes i els veïns de Sabadell puguin decidir sobre els temes que els afecten, com per exemple com i en què s’inverteix als barris. “S’ha acabat l’etapa en que tot es decideix a Sant Roc i la ciutadania no podem dir-hi la nostra”, ha reivindicat Berlanga.

Berlanga i Lamagrande al centre cívic de Can Llong

Berlanga i Lamagrande al centre cívic de Can Llong

Berlanga també ha defensat que l’Ajuntament ha de tenir un paper diferent pel que fa a la defensa dels serveis públics davant les retallades, “s’estan carregant el nostre patrimoni, el que és de totes i tots, les escoles, els hospitals”, ha denunciat Berlanga, “i davant d’això l’Ajuntament pot tenir un paper més passiu o bé posar-se al cantó de la gent, que és el model pel que apostem nosaltres ,enfront qui vulgui retallar els nostres drets i la nostra dignitat”.

Can Llong, un barri per acabar

Sobre Can Llong, que és on Unitat pel Canvi ha celebrat l’acte, Berlanga ha posat el barri com a exemple de les polítiques erràtiques dels governs bustistes. En aquest sentit, ha recordat que “quan Bustos i Ayuso arriben a l’Ajuntament l’any 1.999 es troben una ciutat planificada amb un barri per créixer, Can Llong, però quan arriba l’hora de la veritat i cal garantir les obres necessàries a la zona, l’execució de la planificació no es finalitza”.  Per Berlanga, “aquest és el típic exemple de la bona herència que es van trobar els socialistes i que han estat incapaços d’acabar”.

Per la seva banda Toni Lamagrande, veí de Can Llong i candidat pel sector Berard (que inclou els barris de Can Llong i de Castellarnau), ha destacat que per confeccionar la llista electoral d’Unitat pel Canvi es fessin primàries obertes als barris de la ciutat, “integrant així al projecte en comú reivindicacions i veus de tota la ciutat”.

En aquest sentit, Lamagrande s’ha posat a disposició del veïnat del barri per vehicular totes aquelles reivindicacions conjuntes “perquè només entre totes i tots tirarem endavant el barri”.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari