Berlanga a Torre-romeu: “les coses o es lluiten o no es tenen”

El cap de llista d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Joan Berlanga, acompanyat de Francisco Rosa i Manuel Moya (membres de la llista i de les associacions de veïns de Poblenou de la Salut i de Torre-romeu respectivament), han atès les crítiques i les aportacions dels i de les veïnes d’aquests barris sobre el funcionament del seu sector, la Serra (que també inclou Can Roqueta i el Raval de l’Amàlia), i les grans deficiències que pateixen mentre l’Ajuntament de Sabadell ignora, de forma reiterada, les propostes de millora. La trobada, basada en un diàleg constant entre els i les candidates i veïnat del sector, ha transcorregut durant dues hores al centre cívic de Torre-romeu.

Joan Berlanga ha fet èmfasi en explicar que les situacions que pateixen molts i moltes ciutadanes de Sabadell, també dels barris de la Serra, “no són normals” però malauradament sí freqüents. “Ens prenen el pèl, no hi ha il·lusió, als mitjans de comunicació surten notícies constants sobre crisi i corrupció. Ens estem acostumant a un panorama que no és normal”, ha afirmat Berlanga. Per poder “tombar aquesta situació desesperant”, ha explicat el candidat, s’han de buscar alternatives de govern en base a la unitat de les organitzacions d’esquerres amb les lluites socials dels i de les ciutadanes, perquè “les coses o es lluiten o no es tenen”.

Berlanga també ha reivindicat la política com un servei públic, en contra de qui la entén com una professió, amb una limitació temporal de 8 anys de mandat i amb la reincorporació de les persones que han tingut algun càrrec institucional al seu antic lloc de treball, un cop finalitzi el servei públic que han prestat. De la mateixa forma, Berlanga ha defensat la retallada de salaris dels i de les càrrecs electes fins al punt de no superar en cap circumstància en 3 cops el sou més baix de l’Ajuntament.

Joan Berlanga, prenent nota de les intervencions de les veïnes i dels veïns dels barris de Torre-romeu i Poblenou

Joan Berlanga, prenent nota de les intervencions de les veïnes i dels veïns dels barris de Torre-romeu i Poblenou

Per últim, Berlanga ha situat la participació ciutadana com a principi bàsic de tota democràcia, afirmant que calen “mecanismes per desenvolupar acords amplis, per poder decidir sobre les coses que són de tots i totes”, raó per la qual Berlanga creu “necessari” desenvolupar “un pla de participació ciutadana real, que impliqui a tota la gent dels barris en les decisions que els afecten”.

Fer política a peu de carrer

Els veïns i les veïnes assistents a l’acte han aixecat la veu i han denunciat la situació dels barris de la Serra. Una de les reivindicacions que més s’ha escoltat és la necessitat d’atendre la greu emergència social que pateixen moltes famílies, agreujada per les retallades i el menysteniment del govern local. Altres problemes que el veïnat d’aquests barris pateix són l’escassetat d’un transport públic eficient que afavoreixi la mobilitat entre els barris i el centre, la falta de neteja, així com la manca de manteniment de l’asfalt de les carreteres o la falta d’impuls i suport a les xarxes culturals i socials.

Manuel Moya, candidat d’Unitat pel Canvi a Sabadell i expresident de l’AV de Torre-romeu, ha defensat la lluita constant de les classes populars per la defensa dels serveis públics de tots i totes. El candidat ha recordat amb orgull l’època de les primeres mobilitzacions veïnals a la ciutat com a exemple de la important tasca de les associacions de veïns i el seu paper fonamental en el bon funcionament de la ciutat i del barri.

De la mateixa forma Francisco Rosa, representant del sector a la llista d’Unitat pel Canvi i membre de l’AV de Poblenou, ha al·legat que cal una participació totalment activa de la ciutadania si es vol un canvi, ha reivindicat la necessitat de buscar mecanismes en els quals la població tingui realment un paper decisiu en les polítiques públiques que més li afecten i ha conclòs assegurant que “és fonamental el retorn de la política a peu de carrer”.

Joan Berlanga, Francisco Rosa i Manuel Moya, durant l'acte a Torre-romeu

Joan Berlanga, Francisco Rosa i Manuel Moya, durant l’acte a Torre-romeu

L’acte s’ha clausurat després d’un gran debat, amb contrast d’idees i de propostes entre el públic assistent i els i les membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari