Berlanga: “la nostra oposició no vindrà determinada ni per les necessitats d’un govern en minoria ni pels plantejaments d’una oposició amb clara voluntat de bloquejar al govern”

Abans i després del Ple municipal del 7 de juliol a Unitat pel Canvi hem estat treballant de manera responsable i constructiva per introduir els nostres plantejaments programàtics en les diferents propostes que el govern vol portar al proper Ple. En aquest sentit, ens sentim lluny dels plantejaments i de l’estil que ha mostrat la resta d’oposició durant els darrers dies, tal i com ha manifestat el portaveu municipal d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Joan Berlanga, que ha explicat que “la nostra manera de dur a terme l’oposició no vindrà determinada ni per les necessitats d’un govern en minoria ni pels plantejaments d’una oposició que durant les darreres setmanes ha actuat de manera conjunta amb una clara voluntat de bloquejar l’acció de govern”.

Durant les darreres setmanes hem negociat amb el govern les qüestions que no compatíem proposades en el darrer Ple, amb un alt grau d’entesa. És per això que el nostre vot serà favorable a la majoria de les propostes del govern, en les quals es recullen alguns dels plantejaments que va exposar Unitat pel Canvi al darrer Ple, com per exemple la reducció de la diferència salarial a les retribucions del govern (on abans la diferència entre el sou dels regidors i de l’alcalde era gairebé de 14.000€, i ara ha quedat reduïda a 10.000€ de diferència gràcies a una reducció del sou de l’alcalde de 3.000€) o la creació d’una comissió per revisar les delegacions del Ple en la Junta de Govern i la redacció d’un nou ROM.

Malgrat les converses d’aquests dies, Unitat pel Canvi no comparteix la proposta de quatre càrrecs eventuals que farà finalment el govern. Considerem que en aquests moments no és justificable que el nou govern tingui més càrrecs de confiança que el govern socialista anterior -que en tenia tres- i que abans de la creació d’aquests càrrecs cal buscar els perfils tècnics que necessita el govern entre els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, on hi ha persones molt preparades i amb ganes d’implicar-se per la ciutat.

Aquesta manera d’encarar la nostra responsabilitat a l’oposició l’ha resumit Eduard Navarro, regidor d’Unitat pel Canvi, que assegurat que “a Unitat pel Canvi no farem oposició de cara a la galeria. Votarem cada proposta a partir del grau de coincidència amb el nostre programa i de l’interés general per la ciutat”.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari