Berlanga: “Sant Jordi demostra que la gent té ganes de prendre el carrer i de gaudir de la cultura”

Aquest 23 d’abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Unitat pel Canvi a Sabadell ha muntat diferents punts de repartida i una parada fixa a la plaça del Mercat Central, on el nostre cap de llista, Joan Berlanga, ha atès als mitjans de comunicació per reivindicar el paper cabdal dels barris en la producció cultural de la ciutat.

Sant Jordi és un dia de referència al calendari cultural. Cada 23 d’abril milers de persones prenen el carrer per participar en multitud d’activitats culturals. Per l’alcaldable d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Joan Berlanga, això demostra que “la gent té ganes de prendre el carrer i de gaudir de la cultura”, fet que “xoca frontalment” amb les polítiques regressives del PP, com per exemple el ja tristament famós augment de l’IVA cultural, que perjudica especialment les propostes d’entitats petites.

En el plànol local, per Berlanga “l’Ajuntament ha de treballar per assentar unes bases sòlides sobre les quals les entitats i les iniciatives particulars puguin fer créixer els seus projectes”, un model d’impuls cultural que no ha seguit cap dels governs bustistes. Un primer pas en aquest sentit és que “la planificació cultural ha de comptar necessàriament amb la participació de la societat en el seu disseny”. “Fer-ho no costaria ni un euro. És qüestió de voluntat”, ha explicat Berlanga.

Sara Ortega, Eduard Navarro, Joan Berlanga i Naila Caballero, a la parada del Mercat Central

Sara Ortega, Eduard Navarro, Joan Berlanga i Naila Caballero, a la parada del Mercat Central

Berlanga ha aprofitat la Diada per posar també de relleu el paper de les entitats, de les persones i dels col·lectius que treballen dia a dia als barris endegant experiències culturals, que juguen un paper fonamental en les relacions socials i la participació ciutadana. “Hem de buscar mecanismes per fer arribar la cultura popular d’un barri a la resta. Hem de ser capaços de generar des de baix activisme cultural de base”, ha conclòs l’alcaldable.

Unitat pel Canvi celebra Sant Jordi també als barris

Membres d’Unitat pel Canvi a Sabadell han repartit brots de cebes, el símbol de la ciutat i de la nostra confluència unitària, a diferents punts de Sabadell durant la Diada de Sant Jordi, com a Ca n’Oriac, la Concòrdia, la Creu de Barberà o Torre-romeu, i a la parada fixa ubicada al cantó del Mercat Central.

També s’han repartit punts de llibre, material informatiu amb les nostres prioritats i materials d’altres col·lectius, organitzacions i entitats, com per exemple exemplars del diari Cafè amb Llet, que en el seu darrer número es centra en denunciar les implicacions negatives del T.T.I.P., així com materials d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari