Catalunya Sí que Es Pot reclamarà a la Generalitat més inversions a l’Hospital Parc Taulí

La diputada de Catalunya Sí que Es Pot, Marta Ribas, ha visitat avui l’Hospital Taulí en companyia del regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell i membre d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal.

Ribas ha vingut a donar suport a la plantilla en les seves protestes per reclamar la recuperació de la totalitat de les pagues, així com una Sanitat Pública de qualitat. En aquest sentit, la diputada ha expressat que la millor manera de recolzar aquestes demandes és reclamant-ho en el debat de pressupostos: “no hi haurà canvis substancials per millorar serveis públics si no hi ha nous pressupostos de la Generalitat aquest 2016. Ens calen pressupostos valents en la previsió d’ingressos i valents pel que fa a la reversió de les prioritats de despesa. La prioritat ha de ser recuperar la dignitat dels nostres serveis públics i de les condicions laborals dels treballadors i treballadores d’aquests”.

Ribas i Vidal han aprofitat per visitar l’Hospital, més concretament les urgències, i han agraït que des de la direcció hagin posat personal per acompanyar-los en la visita a banda del comitè d’empresa. Malgrat avui no era un dia de saturació, la diputada ha fet incís en que molt habitualment es desborda la capacitat d’ingressos a les urgències i que aquesta situació es suporta per la voluntat dels i les professionals “però no es pot donar un servei com cal si hi ha el mateix personal i els reforços arriben tard. Ens preocupa que la situació es vagi deteriorant cada any: menys llits, menys personal… Així no es pot donar resposta a les necessitats de salut de la ciutadania”.

02

Marta Ribas durant la trobada amb treballadores i treballadors de l’Hospital Parc Taulí

Per últim, Ribas ha compartit la voluntat expressada pel Conseller Comin de deixar de derivar pacients cap a Clínica Vallès (grup Quirón), però ha remarcat que aquesta mesura ha d’anar acompanyada d’inversióno podem tenir llits tancats als hospitals públics i derivar recursos a la privada. Ens cal recuperar aquests recursos per donar resposta des de l’àmbit públic i això ha d’anar acompanyat d’inversió, doncs no es pot absorbir l’augment de pacients i donar resposta a la situació sense més personal, sense més llits, en definitiva, sense més diners per la sanitat pública”.

Per això, des del Grup Parlamentari de CSQP, a banda de fer aquestes demandes al debat de pressupostos també es presentarà una proposta de resolució especifica del Taulí. “Estem d’acord en aturar derivacions cap a les privades amb ànim de lucre però el Govern de la Generalitat ha de posar els diners per tal que el Taulí ho pugui absorbir aquest increment de pacients”.

04

El regidor de Salut i membre d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal, acompanyant a Marta Ribas

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Què hem fet amb el teu vot al febrer? |

Deixa un comentari