Unitat pel Canvi demana més previsió i recursos a la Generalitat davant del col·lapse d’urgències del Taulí

Hospital Taulí. Font: isabadell.cat

Hospital Taulí. Font: isabadell.cat

La setmana passada el servei d’Urgències de l’hospital Parc Taulí es va col·lapsar per manca de llits i personal. Aquesta situació, denunciada pel comitè d’empresa, és fruit de la sistemàtica precarització de la Sanitat Pública d’ençà l’inici de les retallades i l’austericidi.

Des d’Unitat pel Canvi hem estat solidaris amb la decisió del govern municipal d’aportar 4 milions d’euros a la Corporació Sanitària Parc Taulí per millorar el servei d’urgències en el termini de 4 anys, però “mentre aquesta solució definitiva no es produeix”, tal i com explica el membre d’UpC Josep López, “el Govern de la Generalitat ha de garantir donar una bona atenció sanitària pública a la ciutadania, prenent les mesures d’urgència i estructurals que siguin necessàries”.

En aquest sentit, López ha alertat que “Protecció Civil ha avisat de risc de fred segons les previsions meteorològiques per als propers dies, amb temperatures mínimes extremes a tot el país i que a Sabadell podrien ser inferiors als -4ºC el dimarts”, per tant, “la Generalitat ja pot preveure que els casos de grip augmentaran amb el consegüent col·lapse de les urgències hospitalàries i des del Departament de Salut s’haurien de prendre les accions que calguin per evitar que es repeteixi la situació de la setmana passada”.

Pel que fa a solucions estructurals, des d’Unitat pel Canvi es demana “ampliar els horaris dels CAP i dels CUAP” per donar alternatives al Taulí a la ciutadania, així com “augmentar els recursos econòmics, materials i de personal del Taulí que, no ho oblidem, és l’hospital de referència per a 400.000 persones dels 9 municipis del Vallès Occidental Est”. Un seguit de mesures coincidents en el fonamental amb les plantejades pel comitè d’empresa.

El regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell i membre d’UpC, Ramon Vidal, s’ha trobat també amb la direcció mèdica d’Urgències, així com amb la direcció del CCSPT, per valorar l’estat de les urgències al Taulí. Precisament avui Vidal també s’ha reunit per tractar aquestes i d’altres qüestions amb treballadores i treballadors d’urgències i del servei d’ambulàncies.

Catalunya Sí Que es Pot també reivindica més recursos per evitar el col·lapse de les urgències

Per la seva banda Catalunya Sí Que es Pot, el nostre referent nacional, va aconseguir que la Comissió de Salut del Parlament aprovés una resolució el passat mes d’octubre, amb l’abstenció de JxS i el vot en contra del PP, per incrementar la partida pressupostària de l’Hospital Parc Taulí per tal d’absorbir l’increment de pacients arran la fi de les derivacions a la Clínica del Vallès. “Estem d’acord en aturar derivacions cap a les privades amb ànim de lucre però el Govern de la Generalitat ha de posar els diners per tal que el Taulí pugui absorbir aquest increment de pacients” va manifestar aleshores la diputada Marta Ribas.

En aquest sentit, Catalunya Sí Que es Pot també ha presentat esmenes al Pressupost de la Generalitat pel 2017, que inclouen l’augment de partides per millorar la Sanitat Pública catalana.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari