Compromís i propostes per la Memòria Històrica local

En el marc de les celebracions de l’Aplec de la Salut, Berlanga s’ha compromès a impulsar mesures de recuperació de la memòria històrica sabadellenca.

Sabadell celebra l’Aplec de la Salut cada dilluns després del segon diumenge de maig, enguany coincidint en plena campanya electoral, al Santuari de la Salut ubicat a la serra de Sant Iscle (carretera de Caldes de Montbui). A la celebració es combinen actes religiosos, culturals i la ja tradicional i emotiva Ofrena floral en memòria dels sabadellencs i de les sabadellenques que van morir al camp d’extermini nazi de Mauthausen, al que diverses persones de la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell han assistit. Aquest 2015, a més, l’homenatge coincideix amb la commemoració dels 70 anys de l’acabament de la Segona Guerra Mundial i de l’alliberament de les presoneres i dels presoners dels camps de concentració.

Marta Campoy, Ramon Vidal i Joan Berlanga a l'Ofrena floral

Marta Campoy, Ramon Vidal i Joan Berlanga a l’Ofrena floral

En aquest marc, el cap de llista d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Joan Berlanga, ha explicat algunes de les propostes de la nostra candidatura en matèria de Memòria Històrica. En aquest sentit, Berlanga s’ha compromès a impulsar “polítiques de defensa i recuperació de la memòria històrica de Sabadell, per posar en valor a totes aquelles persones que van lluitar contra els totalitarismes, com el franquisme o el nazisme, a títol individual, des dels moviments polítics, sindicals i veïnals de la ciutat”, com per exemple fomentant des de l’Ajuntament que s’investigui als treballs de recerca de segon de Batxillerat sobre la memòria històrica local.

Conèixer la seva lluita és molt important perquè va significar la defensa de la democràcia i del benestar de les persones a costa sovint de les seves pròpies vides, una lluita que connecta amb la de totes les persones que històricament hem defensat el dret a tenir una vida digna entre persones lliures i iguals”, ha assegurat Berlanga.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari