Comunicat d’Unitat pel Canvi a Sabadell sobre el compliment de l’acord de govern

Ha arribat el juny de 2017…

… i ara toca encarar la segona part del mandat, per donar un nou impuls a la ciutat, a partir del que van expressar les urnes fa dos anys i a partir del que vam concretar Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem el 2 de novembre de 2015 amb el Compromís per un programa de govern per Sabadell.

Reproduïm a continuació el darrer apartat del document:

3. UN GOVERN DE CANVI AL SERVEI D’UN PROJECTE POLÍTIC

El present acord programàtic i aquesta organització de govern es desenvoluparan a partir d’uns lideratges compartits entre les persones i les organitzacions que en formen part.

El nou govern estarà format per 14 regidors organitzats en 4 àrees.

Pel que fa a l’alcaldia, al juny del 2017 l’actual alcalde Juli Fernández posarà el seu càrrec a disposició de les forces que el van votar a l’investidura al juny del 2015.

Les quatre organitzacions polítiques es comprometen a garantir una nova investidura amb el relleu a l’alcaldia al juny del 2017 pels dos anys restants de mandat que garanteixi la continuïtat del present programa de govern.

Aquest procés es farà a partir del que va expressar la ciutadania a les eleccions del 24 de maig sense cap condicionant previ

Podeu trobar el pacte complet aquí.

Per engegar aquesta nova etapa volem fer públiques les següents consideracions:

1. Lamentem les lectures parcials, les tergiversacions i les reinterpretacions que estan fent algunes organitzacions de l’apartat del pacte del 2015 reproduït abans. Els acords són clars, contundents i s’han de complir.

2. A les eleccions de 2015 Unitat pel Canvi a Sabadell va ser segona força amb 12.611 vots i 4 regidors; per darrera van quedar ERC i Crida, amb 4 regidors cadascuna i amb 12.426 i 11.110 vots, respectivament i també Guanyem, amb 2 regidors i 5.398 vots. UpC som la força més votada del govern actual i, després de les eleccions, vam facilitar l’accés a l’alcaldia al Juli Fernández per responsabilitat, per evitar que tornés a governar el bustisme. Al novembre del 2015 vam poder configurar un govern de canvi amb majoria absoluta gràcies a aquest acord, que ara algunes forces estan posant en qüestió.

3. Esperem un canvi en l’actitud obstruccionista que està tenint ERC per al compliment del compromís subscrit. Les forces del govern vam interpretar que la ciutadania ens va fer l’encàrrec de governar la ciutat amb “lideratges compartits”. No pot ser d’una altra manera perquè el resultat electoral així ho va determinar. ERC s’equivoca, doncs, si pensa que pot saltar-se el mandat de les urnes i ocupar l’alcaldia els quatre anys, sent la tercera força política del consistori.

4. Juli Fernández ha de ser rellevat de l’alcaldia, perquè tal i com diu el document acordat:

– “garantir una nova investidura”, vol dir que hi ha d’haver un ple d’elecció d’alcalde i que les quatre forces es comprometen a votar-lo per garantir la continuació del programa de govern.

– “amb el relleu a l’alcaldia”: el pacte no contempla la possibilitat que l’alcalde actual es rellevi a si mateix. Hi ha d’haver canvi d’alcalde… no hi cap cap ambigüitat i si es vol assegurar l’estabilitat del govern, cal complir els acords.

5. Unitat pel Canvi som el grup polític amb més vots dels que formen el govern i estem preparats per assumir l’alcaldia, tal com correspon per força electoral i també en compliment del compromís d’escollir un nou alcalde “a partir del que va expressar la ciutadania”, és a dir, posant l’alcaldia en mans de la força del govern que va aconseguir més suport electoral al maig de 2015. Hem acumulat experiència de govern i disposem d’un cap de llista -Joan Berlanga- capacitat per afavorir el treball en equip i per assumir la responsabilitat de ser l’alcalde que necessita ara la ciutat.

6. Des del nostre naixement a Unitat pel Canvi hem defensat la necessitat de recuperar la política per a la ciutadania, enfortint la presa de decisions col·lectiva, millorant la rendició de comptes i apostant per lideratges compartits, amb l’objectiu de transformar la ciutat per millorar la vida de la majoria de les persones.

7. Unitat pel Canvi hem estat una força en tot moment responsable i lleial al govern i al pacte signat. Ara, exigim el seu compliment i volem la mateixa lleialtat i co-responsabilitat de les altres forces. I, si a finals de juny, no hi ha hagut el relleu a l’alcaldia que estableix l’acord de govern, UpC serà lliure de considerar el pacte trencat i de retirar el seu suport a l’actual alcalde.

Confiem que les altres forces del govern compliran els seus compromisos i així podrem continuar remuntant la ciutat, donant un nou impuls a l’acció de govern i executant tot el contingut del document que vam subscriure i el programa polític que es concreta en el pla de mandat. Estem segurs que l’alcalde que ara s’escollirà contribuirà, al costat dels altres 13 regidors, amb totes les seves forces, al desenvolupament del nostre acord de progrés, fins aconseguir que els sabadellencs i sabadellenques tornin a sentir-se orgullosos de la seva ciutat.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari