Dos anys treballant des del govern de Sabadell

Amb motiu dels dos anys de l’entrada d’Unitat pel Canvi a Sabadell al govern municipal, els regidors d’UpC han celebrat una roda de premsa per fer balanç d’aquest tram de la legislatura.

En primer lloc ha parlat Joan Berlanga, portaveu del grup municipal, que ha destacat “la importància i l’encert” de la creació de la candidatura de confluència al 2015. En aquest sentit, Berlanga ha assegurat que “si ICV, EUiA i Podem s’haguessin presentat per separat, ni s’hauria pogut garantir tancar l’etapa del Mercuri, ni hi hauria un govern d’esquerres estable i amb majoria com el que té en aquests moments la ciutat”.

Berlanga també ha posat en valor que, durant els dos anys d’UpC al govern, la prioritat de la confluència sempre ha estat “tirar endavant amb la màxima estabilitat possible el govern que necessita la ciutat en aquests moments”, recordant que l’encàrrec de la ciutadania al 2015 va ser molt clar: “un govern d’esquerres net de corrupció”.

2017_10_31 -960

Navarro, Berlanga, Vidal i Hinojo, regidors d’UpC, durant la roda de premsa.

Berlanga també ha reivindicat que “en tot moment nosaltres hem treballat per la ciutat de manera ferma i discreta, donant estabilitat al govern i sense crear cap crisi”, un compromís que s’ha mantingut fins i tot quan es va incomplir l’acord referent al relleu a l’alcaldia l’estiu passat.

Som conscients que la ciutadania espera molt d’aquest govern, i tot i que alguns canvis i algunes polítiques van més tard del que voldríem, creiem que en conjunt el govern ha fet una bona feina” ha valorat globalment el portaveu d’UpC.

Salut

A continuació els regidors d’UpC han destacat les principals actuacions que han dut a terme les regidories de les que són responsables durant aquests dos anys.

2017_10_31-2 -960

Ramon Vidal.

El primer a parlar ha estat Ramon Vidal, regidor de Salut, que ha posat el focus de la seva actuació en l’adquisició de desfibril·ladors per avançar cap a una ciutat cardioprotegida, “passant a més de 50 equips”, la creació d’un servei d’orientació en drogodependències, dins del nou Pla local de drogues, i el pla contra el sedentarisme de la plaça de l’Amor.

Vidal també s’ha mostrat satisfet per “haver-se assolit la fita que tots els treballadors del Taulí hagin recuperat totes les pagues que tenien pendents”. Sobre el Taulí el regidor també ha recordat que en aquesta legislatura s’ha impulsat la Taula de Diàleg per millorar el servei hospitalari a la ciutat i que s’ha aconseguit el compromís de la Generalitat per ampliar les urgències de l’hospital, així com el de la construcció del llargament reivindicat CAP de Can Llong, una reivindicació de la que sempre ha format part UpC.

Transparència

Tot seguit ha parlat Elena Hinojo, regidora de Recursos Humans, Prevenció de riscos laborals, Transparència, Atenció Ciutadana i Organització, que ha desgranat les accions prioritàries que ha dut a terme la seva regidoria: presentar a l’Ajuntament com a acusació particular en el cas Mercuri, elaborar un codi ètic dels Alts Càrrecs, elaborar un mapa de riscos de corrupció de tot l’Ajuntament, tirar endavant un nou reglament del Síndic de Greuges, impulsar les Cartes de Servei (definint els drets i deures dels serveis públics de la ciutat), afavorint l’accés de la ciutadania a les dades de l’Ajuntament (per exemple reformant el Portal de Transparència), i impulsant les auditories econòmica i organitzativa del consistori.

2017_10_31-3 -960

Elena Hinojo.

I és que, tal i com ha defensat Hinojo, “a Unitat pel Canvi donem molta importància a la transparència de les institucions, per això hem desplegat tot un seguit de mesures preventives de pràctiques irregulars i corruptes, així com també un seguit de mesures contingents per si es produeixen”.

Treball i Empresa

Al seu torn, Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa, ha destacat que des de la seva regidoria “hem posat en valor l’instrument que té l’ajuntament per fomentar l’ocupació de qualitat i el desenvolupament econòmic sostenible: el Vapor Llonch”.

En aquest sentit, destaca el foment de la formació ocupacional (amb més de 300 activitats formatives), els plans d’ocupació (amb més de 450 contractes laborals anuals), o la millora de les condicions laborals i socials dels treballadors de l’empresa pública Promoció Econòmica.

2017_10_31-6 -960

Eduard Navarro.

Navarro ha explicat que també ha estat una tasca important de la regidoria “l’impuls a una nova economia, més ètica, sostenible i horitzontal”, amb la creació, amb d’altres ciutats del canvi, de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària i la creació de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès, com a espai de trobada i impuls del teixit cooperatiu de la comarca.

Pel que fa a l’estímul del sector secundari, Navarro ha posat l’accent en l’estratègia desenvolupada en polítiques d’ocupació i desenvolupament econòmic amb els municipis veïns de la Conca del Ripoll i de la Riera de Caldes o l’impuls de mesures per a la millora i recuperació dels polígons de la ciutat, per fomentar el teixit industrial.

Sostenibilitat i Educació

En darrer lloc ha tornat a parlar Berlanga, Primer tinent d’alcalde, Portaveu del Govern, responsable de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, i Regidor d’Educació i de Sostenibilitat.

2017_10_31-5 -960

Joan Berlanga.

Pel que fa a Sostenibilitat, Berlanga ha destacat les plantades escolars de més de 1.000 arbres al rodal de la ciutat, les mesures aplicades d’eficiència energètica (amb la introducció de gestors ambientals a les escoles i un estalvi el primer semestre de 2017 de 170.000€ en gas i llum), la potenciació d’energies renovables amb la instal·lació de 7 noves fotovoltaiques en equipaments municipals i l’aprovació del Pla director de l’aigua i del Pla de  Millora de la Qualitat de l’Aire.

Pel que fa a Educació, Berlanga ha recordat la contractació d’un auxiliar de conversa de suport de parla anglesa a tots els instituts públics, la incorporació d’un tècnic en necessitats educatives especials a totes les escoles bressol municipals, l’impuls a beques d’idiomes, cursos intensius d’anglès, classes de coral i de teatre gratuïts per alumnes d’entorns socials desafavorits, la potenciació dels estudis de formació professional amb la 1a Fira de la FP, l’assoliment del compromís de la Generalitat de la construcció de l’escola Virolet i l’institut de Can Llong i l’aprovació del Pla per l’Equitat i l’Èxit educatiu.

Sobre aquest darrer fet, Berlanga ha destacat que es tracta d’un pla “que parteix d’un ampli suport, amb tota la comunitat educativa i també amb els grups municipals”.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari