Dret a l’Educació al llarg de la vida i per a tothom

Joan Berlanga, alcaldable d’Unitat pel Canvi a Sabadell, ha presentat en roda de premsa davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament les propostes de la confluència en matèria d’educació. Ho ha fet acompanyat del regidor d’ICV Aureli Calvo i de Marga Pérez, mestra jubilada.

L’educació és un afer col·lectiu i no només un tema de mestres”. Amb aquesta frase Joan Berlanga, alcaldable d’Unitat pel Canvi a Sabadell, ha reivindicat el paper de l’educació com un element transversal a la societat i no únicament circumscrit a les escoles i els instituts. “A Unitat pel Canvi fem nostra la dita africana que diu que per educar un nen cal tota la tribu” ha assegurat Berlanga. És per això que Unitat pel Canvi proposa diferents accions de govern en matèria educativa que no es limiten només a l’educació reglada i obligatòria. En aquest sentit, per exemple, Berlanga ha dit que un dels compromisos de la candidatura és el de treballar pel dret a l’educació al llarg de la vida, especialment perquè hi hagi mecanismes de segones oportunitats.

Pacte Educatiu de Ciutat i auditoria de les desigualtats educatives

Berlanga ha explicat que Unitat pel Canvi a Sabadell promourà des de l’Ajuntament un Pacte Educatiu de Ciutat amb tots els agents del territori per millorar l’èxit escolar, que inclourà una auditoria de les desigualtats educatives. Un aspecte clau en aquest sentit és el compromís de “treballar per una planificació escolar que pugui garantir que cada nen tingui una escola al seu barri”.

Un altre aspecte sobre educació del programa electoral d’Unitat pel Canvi que Berlanga ha reforçat és la necessitat que el govern local doni suport als centres educatius davant les retallades que està aplicant el govern de la Generalitat, en mans de CiU: “si governem, els equips directius de les escoles i instituts ens tindran al seu costat i si cal vindrem amb ells aquí a la delegació territorial d’ensenyament el proper juliol per garantir que el proper curs escolar comenci amb garanties”. Unes garanties que no es queden només en assegurar els recursos humans i suficients per garantir una educació on els infants i joves puguin gaudir d’una oferta pública de qualitat a tots els barris, integrada en la dinamització cultural i comunitària de cada barri i de la ciutat, sinó que a més inclouen els recursos humans i materials suficients per fer l’acollida, el seguiment, l’acompanyament i la promoció adequades de l’alumnat d’origen estranger i de minories en major risc d’exclusió educativa, i els recursos adequats i suficients per a una bona atenció als infants i joves amb necessitats educatives especials i amb diversitat funcional de la població de Sabadell.

Altres propostes educatives

Unitat pel Canvi impulsarà oportunitats formatives de les persones adultes, des dels programes d’eradicació de l’analfabetisme funcional fins la integració de l’oferta de cicles de conferències i activitats de divulgació als centres cívics. També reclama l’ampliació de l’oferta de l’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell i la seva col·laboració amb els centres cívics de la ciutat per tal de realitzar activitats.

Sobre educació en el lleure, Unitat pel Canvi vol garantir la oferta d’esplais, casals i colònies d’estiu amb més places per atendre la demanda existent i a tots els barris de la ciutat. Unitat pel Canvi a Sabadell també promourà els ensenyaments artístics en tots els espais educatius.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix, alguns i algunes membres de la candidatura d'Unitat pel Canvi a Sabadell que tenen relació amb el món educatiu: Berlanga (1) és professor de secundària, Sergi Calvo (3er suplent) és professor jubilat, Marga Pérez (15) és mestra d'adults jubilada, Naila Caballero (5) és mestra i estudia educació social, Enric Prat (segon suplent) és professor universitari, Maria Antònia Bartolí (21) és mestra jubilada i va ser directora del Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell i Antoni Lamagrande ( 16) és professor de secundària.

D’esquerra a dreta i de dalt a baix, alguns i algunes membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell que tenen relació amb el món educatiu: Berlanga (1) és professor de secundària, Sergi Calvo (3er suplent) és professor jubilat, Marga Pérez (15) és mestra d’adults jubilada, Naila Caballero (5) és mestra i estudia educació social, Enric Prat (segon suplent) és professor universitari, Maria Antònia Bartolí (21) és mestra jubilada i va ser directora del Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell i Antoni Lamagrande ( 16) és professor de secundària.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari