En suport a les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària i per la remunicipalització del servei

El grup municipal d’Unitat pel Canvi s’ha reunit amb una representació de treballadores de CLECE, que és l’empresa que l’Ajuntament de Sabadell ha contractat durant els darrers anys per oferir el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

Les treballadores, una de les quals és membre de la CGT, han exposat la precarietat de les seves condicions laborals. Entre d’altres coses denuncien manca de material necessari per dur a terme el seu treball, com per exemple pel que fa a guants o bates, la inestabilitat dels horaris o la retirada dels plusos i problemes amb les nòmines.

Els regidors d’Unitat pel Canvi han fet saber al govern els problemes exposats per les treballadores perquè se’n faci un seguiment i també han demanat la creació d’un grup de treball que estudiï la possible remunicipalització d’aquest i d’altres serveis actualment en mans privades i que ofereixen serveis bàsics als veïns i veïnes de la ciutat.

Un moment de la reunió del grup municipal d'UxC amb treballadores del SAD

Un moment de la reunió del grup municipal d’UxC amb treballadores del SAD

 

Joan Berlanga, portaveu del grup municipal d’UxC, ha defensat que davant aquesta situació “el govern no es pot desentendre dels serveis externalitzats i ha de fer un seguiment per garantir unes condicions laborals dignes del personal que acaba oferint serveis a l’Ajuntament”. En aquest sentit s’ha pronunciat també el regidor Eduard Navarro, que ha assegurat que “és urgent que a curt i mig termini l’Ajuntament recuperi el control dels serveis actualment externalitzats, per exercir un control democràtic de les condicions del personal i garantir uns serveis públics de qualitat”.

Les condicions laborals de la plantilla dels i de les professionals de l’assistència a domicili va empitjorar des que al 2012 el govern encapçalat per Bustos va concedir aquest servei a l’empresa CLECE, del grup ACS presidit per Florentino Pérez. Dos anys més tard, i tot i la evident precarització laboral de la plantilla, el govern del PSC va renovar la concessió.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Setmana del 20 al 26 de juliol | Unitat pel Canvi a Sabadell

Deixa un comentari