Estiu de 2018

Què fem amb el teu vot?

Estiu de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


JULIOL

• Sabadell, Barberà, Castellar i Ripollet s’alien per lluitar contra l’atur i millorar la competitivitat del sector metall. Segons el regidor de treball i empresa, Eduard Navarro “es torna a reeditar per tercera vegada consecutiva donat que les empreses de la zona mantenen la necessitat de contractar perfils més especialitzats com ajustadors, electromecànics o matricers. A la vegada amb aquest projecte d’especialització sectorial i territorial volem donar resposta a les necessitats de relleu generacional i d’especialització del personal de les empreses del metall“. Més informació.

• Una vintena de joves migrants participa al programa d’acollida especialitzada per a nois i noies que arriben a Sabadell per mitjà de reagrupament familiar. Més informació.

• L’Ajuntament de Sabadell iniciarà un procés de mediació entre el centre social L’Obrera i Cajamar. Més informació.

• Sabadell es “mulla” per l’esclerosi múltiple amb activitats a diferents piscines de la ciutat. el regidor de Salut, Ramon Vidal, destaca que “és important implicar-nos tots i totes en aquesta causa, que necessita recursos per a la recerca en aquesta malaltia, per mitjà d’una festa divertida com el Mulla’t“. Més informació.

• Vuit candidatures opten al Setè Memorial Àlex Seglers. El jurat valora les propostes que opten al guardó que s’atorgarà el 26 de setembre. Més informació.

• Un cicle d’activitats commemora el centenari de la Primera Guerra Mundial i l’empremta que va deixar a Sabadell. Més informació.

• VIMUSA lliura les claus dels primers habitatges de masoveria urbana municipal. Més informació.

• La nova taxa de residus fa que el 56% de les famílies no paguin més o tinguin reduccions de fins al 100%. Més informació.

• El projecte Merc@punt de Merinals també alimenta les necessitats culturals de les famílies del Rebost Solidari. LaSala col·labora amb l’aportació de 110 entrades per a espectacles infantils i familiars. Més informació.

• L’Ajuntament ha destinat aquest any més de 225.000 euros a inversions de millora dels centres educatius. Part dels treballs van a càrrec de persones en situació d’atur contractats a través de programes d’ocupació. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que “per al Govern municipal, l’adequació i millora dels equipaments educatius és una línia de treball prioritària. Un espai educatiu de qualitat contribueix molt positivament a la bona pràctica educativa. Per això, dins les possibilitats, treballem perquè els centres estiguin en les millors condicions possibles”.

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro ha explicat que “el retorn social d’aquests projectes és evident ja que estan adreçats principalment a col·lectius amb més dificultats per accedir a una feina, com persones majors de 45 anys i 55 anys o en situació d’atur de llarga durada. Aquestes persones durant un temps tenen un contracte per adquirir una experiència laboral i començar el camí per tornar al mercat de treball tot realitzant obres en benefici del conjunt de la ciutat“. Més informació.

• La mobilitat centra una nova trobada participativa al barri de Can Llong. Més informació.

• Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell en relació a la darrera obertura d’un consultori mèdic al Mercat Central. Més informació.

• Una vintena de nens i nenes sahrauís passaran l’estiu a Sabadell en el marc del projecte Vacances en Pau

• S’inverteixen 2,2 milions d’euros en la modernització i renovació integral de l’àmbit del polígon de Can Roqueta. El projecte s’executarà durant el 2019 i preveu un conjunt de millores amb actuacions concretes. El regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro ha manifestat que “volem capgirar l’estat d’envelliment i altres factors que han condicionat aquest polígon amb un gran potencial per endegar projectes conjunts amb altres PAES de municipis propers i generar una àrea d’atracció econòmica important. Gràcies a la diagnosi feta i la subvenció sol·licitada i aprovada podrem donar un salt qualitatiu”. Més informació.

• El servei d’autobusos urbans es reforça aquest estiu per atendre l’increment de la demanda de transport públic. Més informació.

• El conseller Bargalló reafirma el compromís de la Generalitat de construir al més aviat possible els edificis definitius de l’Escola Virolet i l’Institut de Can Llong. Així ho ha traslladat durant una trobada a Sabadell, amb representants de l’Ajuntament, de les AMPA i dels centres educatius del barri. Més informació.

• L’Ajuntament col·labora amb PROGAT formant socis de l’entitat. Més informació.

• Sabadell acull la Trobada d’Infants Sahrauís que passen l’estiu a Catalunya. Més informació 01més informació 02.

• Sabadell crea un pla d’acció per retenir i atraure talent jove emprenedor i creatiu a la ciutat. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “Ajuntament i entitats ens posem en línia per fer de Sabadell una ciutat de referència per a persones emprenedores on fer néixer i créixer els seus projectes empresarials“. Més informació.

• Sabadell disposarà d’un Pla Estratègic d’Impuls de l’Economia Social i Solidària. Més informació.

• L’Oficina d’Atenció a la Discapacitat ha atès 411 demandes en els sis primers mesos de funcionament. Més informació.

• El plenari del procés participatiu de la Festa Major es reuneix i deixa enllestida la programació d’enguany. Més informació.

✚ El Govern de Transformació organitza un acte públic, obert a tothom, de rendició de comptes.

✚ Constituïda la Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament. Una altra peça important per enfortir la integritat institucional.

✚ Acte de reconeixement als alumnes de secundària residents a Sabadell que han obtingut les millors notes d’accés a la Universitat.

 

AGOST

• Els Centres d’Assistència Primària mantenen a l’agost el seu horari habitual. Més informació.

• L’Ajuntament coordina tots els serveis davant l’onada de calor que afecta la ciutat (més informació) i gairebé 2.500 sabadellenques i sabadellencs accedeixen gratuïtament a les piscines municipals durant l’alerta de calor (més informació).

• Cinc centres cívics tenen les portes obertes durant l’agost. Més informació.

• Comença la verema a la finca del Parc Agrari, amb una previsió de collita de 5 mil quilos de raïm. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament celebrem la bona acollida que ha tingut el vi Arraona i continuarem treballant perquè el rodal sigui un espai agrícola productiu que subministri productes de qualitat a la ciutat“. Més informació.

✚ Nou servei gratuït perquè alumnat d’ESO i batxillerat que ha d’estudiar o fer treballs a l’estiu a Sabadell pugui resoldre dubtes.

Urbanisme i espai públic

•  La plaça de Fidela Renom s’amplia amb terrenys adjacents i es renovarà totalment. Més informació.

• El tram de carrer de Montllor i Pujal que toca al pavelló de Cal Balsach serà només per a vianants. Més informació.

• La plaça de Navacerrada es transformarà i s’ampliarà per esdevenir un lloc agradable i de referència a la zona. Més informació.

• Les actuacions a l’avinguda de la Concòrdia milloren la mobilitat de vianants, ciclistes i autobús. Més informació.

• L’Ajuntament impulsa un concurs per urbanitzar i millorar l’espai públic que Sabadell guanyarà amb el soterrament de trens a Can Feu i Gràcia. Més informació.

• Tractament preventiu a més de 550 plàtans de Sabadell per actuar contra el tigre del plàtan. Més informació.

• L’Ajuntament posa enllumenat públic a la vorera de l’Escola Teresa Claramunt. Més informació.

✚ Nous espais habilitats al voltant de les escoles per deixar els infants: “Petó i adéu”. Espais segurs per parar el cotxe, un petó i cap a l’escola!

 

També

✚ [Entrevista a l’iSabadell] Joan Berlanga: “la continuïtat d’aquest govern ha de ser viable i potser necessària al proper mandat”.

[Entrevista a Ràdio Sabadell] Joan Berlanga: “No acceptem lliçons de responsabilitat perquè som els que hem mantingut viu el govern”.

Assemblea de Catalunya en Comú Podem a Sabadell, per triar el grup motor que impulsarà la creació del nou espai a la nostra ciutat.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari