Iniciem la campanya del canvi a Sabadell

Les sis primeres persones de la candidatura han presentat la seva declaració de béns, han signat el codi ètic i han presentat el cartell electoral.

A Unitat pel Canvi a Sabadell treballem amb l’objectiu de fer possible un Ajuntament més transparent, participatiu i que posi com a centre de la seva gestió el millorar la vida de les persones. Aquest objectiu és aparentment compartit per la majoria de candidatures que es presenten a les eleccions, però a Unitat pel Canvi a Sabadell no demanem un vot de confiança cega a l’espera que arribem a l’Ajuntament per aplicar mesures radicalment democràtiques i de tolerància zero amb la corrupció, sinó que les posem en pràctica en el nostre dia a dia.

El codi ètic d’Unitat pel Canvi

En aquest sentit, les cinc primeres persones de la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell han signat aquest vespre el codi ètic i han presentat la seva declaració de béns.

01

 

I és que el codi ètic d’Unitat pel Canvi a Sabadell, basat en el de Barcelona en comú, recull un codi de pràctiques i accions concretes que les persones que ocupin càrrecs electes i de lliure designació hauran de complir per assegurar una gestió política compromesa i propera a la ciutadania, amb mecanismes eficaços de transparència en el finançament i rendició de comptes democràtics i populars, i amb espais reals de participació i decisió de la ciutadania en els afers públics.

També es plantegen diversos compromisos i mesures que tenen com a objectiu garantir que tothom pugui dedicar el temps necessari a la gestió política i a les funcions públiques i, alhora, acabar amb els privilegis dels quals, durant molts anys, han gaudit bona part de la classe política, provocant un greu allunyament vers els interessos de la ciutadania. Aquest compromís d’ètica política parteix des de la confiança i el compromís que aquesta candidatura manté amb les persones que ocuparan un càrrec de responsabilitat pública, a més d’un mecanisme de suport, supervisió i control a la seva tasca. Les persones que ocupin càrrecs públics sota el mandat d’aquest codi d’ètica política es comprometen també a impulsar els instruments i mecanismes legals necessari perquè aquests principis ètics es converteixin en norma obligatòria per tothom a l’administració municipal.

Berlanga mostrant a la premsa la seva declaració de béns

Berlanga mostrant a la premsa la seva declaració de béns

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari